AZ wint eerste ontmoeting met Anzhi: 1-0

By
Updated: maart 13, 2014

AZ gaat volgende week met een nipte zege in de knip op bezoek bij Anzhi Makhachkala. Tegen de Russen boekte het elftal van trainer Dick Advocaat een 1-0 overwinning in het heenduel van de achtste finale in de Europa League. Dat resultaat was het maximaal haalbare voor de nummer zeven van de eredivisie.

AZ leidde bij rust met 1-0 en mocht niet klagen over die stand. De arbitrage oordeelde dat Aleksandr Bukharov de score niet had geopend na een kwartier voetbal. In het vervolg teisterde Oleksandr Aliyev met een ziedende vrije trap de lat en hield doelman Esteban Bukharov nogmaals van scoren af.

Na 24 minuten kreeg AZ een flinke tik te verwerken. Steven Berghuis moest het veld verlaten nadat hij een tik onder zijn knie had gekregen. Johann Berg Gudmundsson verving de jonge aanvaller van de Alkmaarders. Jeffrey Gouweleeuw liep tegen een gele kaart op en mist de return.

Aron Jóhannsson opende na een half uur de score voor de ploeg van Advocaat. Keeper Mikhail Kerzhakov leek de penalty van de IJslandse Amerikaan te stoppen, maar die belandde toch in het doel. Bron: Telegraaf.nl

14 Comments

 1. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  14 maart 2014 at 00:08

  Prachtig dat AZ nog steeds ongeslagen is in de EL en dat ze maar net zo veel geluk in Moskou mogen hebben. Na dat geluk volgt een affiche tegen een van de echte subtoppers van Europa. Mooie ervaring voor dit team. Dus foebele als echte kerels op dat knollenveld in Rusland en grijp die kans die komen gaat!

  • Keps

   14 maart 2014 at 09:20

   Op de nederlaag tegen Atromitos dan 😉

 2. Keps

  14 maart 2014 at 00:38

  uropese wetten
  “Dit is een goede uitgangspositie, maar we kunnen vol aan de bak in Moskou”, weet Beerens. “Men moet niet verwachten dat wij het spel gaan maken in Rusland. In dit soort wedstrijden gelden Europese wetten. We moeten wachten op de kansjes die we gaan krijgen. Met een uitdoelpunt zouden we al een eind op weg zijn. Het veld in Moskou ligt er belabberd bij. We gaan puur daar naartoe om ons te kwalificeren. Ik verwacht geen mooie wedstrijd voor de toeschouwers. Het is niet anders. Er worden in deze fase van het seizoen prijzen verdeeld.”

  Kritiek
  Beerens: “Ik hoor om me heen dat mensen kritiek hebben vanwege ons povere spel vandaag, maar dat maakt ons niet uit. Ze moeten altijd wat te zeggen hebben op tv. Het resultaat telt. In het buitenland malen ze niet om slecht spel als er wordt gewonnen. Voor AZ is elke volgende ronde in de Europa League een bonus. Wij weten echt wel dat we niet het beste team van Europa zijn. De analisten kunnen ook eens blij zijn dat wij als enige Nederlandse club nog resultaten halen in Europees verband.”

  • Keps

   14 maart 2014 at 00:40

   Volkomen met Beerens eens. Laat die snor zijn mondje maar eens houden

 3. Silver

  14 maart 2014 at 00:49

  Prima resultaat na een moeilijke wedstrijd, geen tegendoelpunten gekregen en dus volop kans om het in Rusland af te maken.
  Wanneer we in de uitwedstrijd een doelpuntje kunnen scoren, gaan we door naar de volgende ronde !

 4. woonwagenpower

  14 maart 2014 at 06:53

  Derde wedstrijd op rij gewonnen, derde wedstrijd de nul gehouden.
  Oke we hadden misschien een beetje geluk, maar iedere club komt wel eens geluk en pech tegen, alleen heeft die club uit de hoofdstad wel erg vaak geluk.
  De kwartfinale is in zicht, de inkomsten kunnen weer iets stijgen op deze manier.
  Lelijke wedstrijd, maar ben het met Roy Beerens eens, dat er nu andere belangen zwaarder wegen. Zondag half een uit bij die tukkers, die missen hun topscoorder Luc Castaignos, ze hebben niet meer die vorm en het geluk van voor de winterstop, dus moet het mogelijk zijn om een drie punter te halen in Enschede.
  Dick mocht je de indruk hebben dat sommige spelers nog niet fit genoeg zijn na deze EL wedstrijd, maak gerust gebruik van de hele selectie, je hebt tenslotte keus genoeg, dus tegen de tukkers kunnen we niet verliezen om het feit dat spelers vermoeid zijn, dan stelt AZ maar fitte spelers op. Kom op AZ, op naar Zondag, weer de nul houden en weer een overwinning.

 5. Timon

  14 maart 2014 at 07:40

  Die Berendsen heeft meer praatjes voor/na de wedsrtijd dan erin,zondag volkomen kansloos.ik zou deB2 oid struen naar Moskou. Ook daar kansloos . Verder bezem door selectie . Zoek eens wat avontuurlijkers! Maar ja dan moet je niet bij die dood saaie Gerbrands zijn

  • woonwagenpower

   14 maart 2014 at 10:11

   Geachte Timon.
   Is jouw achternaam Derksen?

 6. joost

  14 maart 2014 at 07:51

  Vooral de ‘toppers’ in de competitie vielen in de eerste helft wel heel erg door de mand. Pffff. Tweede helft beter maar vooral omdat de russen geen inhoud hs
  adden. Wordt al met al een zware kluif, maar het kan wel. Ga er voor.

 7. Jay

  14 maart 2014 at 09:02

  Als je van dit Anji niet weet te winnen, dan heb je ook niks te zoeken in de kwartfinale. Zou wel heel mooi zijn als we nog minimaal 1 ronde verder komen, dan krijgen we eindelijk weer eens een grote club op bezoek.

  • Jeroen

   14 maart 2014 at 09:11

   En een zak extra geld.

   Anzhi was echt niet zo slecht hoor. Ze hebben ook vrij eenvoudig van Gent gewonnen.. wat in Nederland ook gewoon met de (sub)top mee kan doen.

   • woonwagenpower

    14 maart 2014 at 10:15

    Dat heb je juist gezien Jeroen, kwartfinale is voor het huidige AZ een prestatie van formaat. En extra inkomsten heeft toch niemand moeite mee. Als we in de kwartfinale eruit vliegen schaam ik mij niet hoor, welke Nederlandse club kan zeggen dat ze de achtste finale van de EL hebben bereikt? AZ is de enigste! AZ voor altijd!

 8. oma

  14 maart 2014 at 10:46

  het resultaat ach het is niet anders.maar het spelpeil?
  laten we het er maar niet verder over hebben.

 9. Gerrit Vooijs

  14 maart 2014 at 16:10

  Wij zijn nederlanders en zijn dus niet tevreden met een 1 0 overwinning
  Als dat tot stand komt met belabberd voetbal.
  De uitgangspositie is goed al moet AZ wel 1x scoren.

  In de kwart finale heeft AZ zo spelend niets te zoeken. Benfica vernederd AZ en ik weet niet of ik dat aan kan zien.
  Ik hoop dus dat AZ het niveau weer snel wat op kan krikken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *