Berghuis: van wispelturig talent naar basisspeler

By
Updated: maart 13, 2014

Steven Berghuis stond te boek als een wispelturig talent. Vandaag kiest Dick Advocaat voor het eerst écht voor de 22-jarige linkspoot in Europees verband.

Anzhi Makhachkala, de hekkensluiter van de Premjer Liga, komt vanavond (21:05 uur) op bezoek in Alkmaar. Dit in het kader van de achtste finales van de Europa League. Berghuis komt in actie. Zodoende speelt de zoon van Frank Berghuis plotseling drie wedstrijden achter elkaar. “Het gaat lekker. Het grote verschil is dat ik het nu in goals en assist kan uitdrukken. Dat heb je altijd nodig.”

Berghuis beschouwt zichzelf niet als wispelturig. “Dat zie ik in de cijfers, die je krijgt. Dat kan zomaar van een negen een vijf worden. Dat vind ik niet terecht, omdat ik een behoorlijk constant niveau heb gehaald.” Berghuis straalt één en al zelfvertrouwen uit. “Ja. Volgens mij dacht iedereen dat ik er niks meer van kon. Nou, volgens mij heb ik laten zien dat dat niet zo is.”

Advocaat, die Berghuis ook al speeltijd gunde in de uitwedstrijd tegen PAOK Saloniki (2-2), heeft vertrouwen in de middenvelder annex vleugelaanvaller. “Zaterdag tegen Heracles Almelo (4-0 overwinning, red.) ging hij de strijd aan. Tegen Ajax (4-0 nederlaag, red.) niet: daar moet hij doorheen. Of het is hem niet verteld, of hij dacht er te makkelijk over. Ik heb nu het idee dat hij weet waar het om gaat. Nu moet hij laten zien dat hij er echt bij hoort. Daar gaat het om. Hij zal strijd moeten leveren. Want het wordt tegen Anzhi Makhachkala een knokwedstrijd”, zegt de 66-jarige trainer tegenover De Telegraaf. Bron: Elfvoetbal.nl

8 Comments

 1. woonwagenpower

  13 maart 2014 at 14:36

  Het is voor Steven , AZ en ons te hopen dat hij zich nu alleen maar gaat door ontwikkelen en dat hij net zo makkelijk op links als op rechts gaat voetballen.
  Blijven storen van de opbouw van iedere tegenstander, moet Steven ook blijven volhouden, dan kan hij nog wel eens een publiekslieveling worden.

 2. Timon

  13 maart 2014 at 17:49

  Ijdele hoop,zit al zijn top, dat een 66(!!!) jarige man je nog moet vertellen dat je de strijd aan moet gaan.! Zit dus in je of niet,hier duidelijk niet.

  • I.pjotr3

   13 maart 2014 at 19:00

   Mentaliteit van tegenwoordig , bar en boos!
   En tuurlijk , zeer verbaasd zijn als er iets over wordt gezegd 🙁

  • oma

   14 maart 2014 at 10:43

   Timon een messcherpe reachtie van je.
   wat heb je toch een kijk op voetbal.
   ik wou dat ik het geschreven had.

 3. Ruud

  13 maart 2014 at 19:44

  Timon, af en toe een weekendje Barcelona, Munchen of Manchester en je gaat weer tot leven komen!

  • De echte supporter

   13 maart 2014 at 19:57

   Wat timon bedoeld is dat als je een prof bent dan hoef je neit bewust gemaakt te worden om de strijd aan te gaan. Het klopt dat moet je van nature hebben. Daar heeft hij inprincipe gelijk over. Ik verbaasde me ook hierover. We zullen vanavond zien hoe het gaat met hem….

 4. Ruud

  14 maart 2014 at 06:46

  Dank voor je uitleg en natuurlijk weet ik ook wat Timon bedoelt. Wat ik bedoel is dat Timon binnen deze landsgrenzen niet zal vinden wat hij zoekt aan spel, snelheid, inzet en professionalisme zoals hij het graag ziet.

  • woonwagenpower

   14 maart 2014 at 07:00

   Iemand zoals Timon, daar vindt je er maar eentje van op deze hele aardbol.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *