CL: AZ ontloopt Juventus, Internazionale en Real Madrid bij loting

By
Updated: augustus 27, 2009

Vanavond worden de Champions League groepen samengesteld in Monaco. Laten we even bekijken welke clubs AZ sowieso ontloopt in de groepsfase.

AZ zit in pot 2 en ontloopt daardoor onder meer Juventus, Olympique Lyon, Internazionale en Real Madrid. We treffen wel een club uit het rijtje FC Barcelona, Liverpool, Chelsea, Manchester United, AC Milan, Arsenal, Sevilla en Bayern München, de pot 1 teams.

Het goede nieuws is dat AZ niet de enige debutant is in de Champions League. Ook de kampioenen van Cyprus (APOEL Nicosia), Rusland (Rubin Kazan), Duitsland (Vfl Wolfsburg), Roemenië (Unirea Urziceni), België (Standard Luik), Zwitserland (FC Zürich) en Hongarije (Debreceni VSK) doen voor het eerst mee.

Pot 1 Pot 2
FC Barcelona Olympique Lyon
Liverpool Internazionale
Chelsea Real Madrid
Manchester United CSKA Moskou

AC Milan

FC Porto
Arsenal Glasgow Rangers
Sevilla AZ
Bayern München Juventus
Pot 3 Pot 4
Olympiakos Piraeus Vfl Wolfsburg
Olympique Marseille Standard Luik
Dinamo Kiev Maccabi Haifa
Vfb Stuttgart FC Zürich

Atletico Madrid

Rubin Kazan
Fiorentina Unirea
Bordeaux APOEL Nicosia
Besiktas Debrecen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>