Voorbeschouwing AZ – Anzhi

By
Updated: maart 12, 2014

Hoewel FC Anzhi niet meer de topploeg is van een jaar geleden en laatste staat in Rusland, benadrukt trainer Dick Advocaat van AZ dat er niet gemakkelijk gedacht moet worden over de aanstaande tegenstander in de Europa League. Volgens de coach wordt het voor AZ heel lastig om de kwartfinale van het toernooi te bereiken.

‘Ik ken Anzhi vrij goed. Het is een pure counterploeg die met veel mensen achter de bal speelt. Het is een aardig elftal, want er lopen ook nog wat internationals rond’, blikt Advocaat vooruit op het thuisduel van donderdagavond van 21.05 uur.

AZ verloor vorig seizoen in de Europa League kansloos van Anzhi, dat thuis met 1-0 en in Alkmaar met 5-0 won.  ‘Toen Guus Hiddink nog bij Anzhi werkzaam was hadden ze een topelftal. Nu staat er een heel ander team. Ze zijn niet meer zo goed als toen, maar toch is het nog steeds een sterke ploeg.’

In de Russische competitie vergaarde Anzhi pas elf punten uit twintig duels. Afgelopen weekend won de club uit Dagestan pas zijn eerste wedstrijd; thuis werd Rubin Kazan met 1-0 verslagen. Een knappe prestatie, aldus Advocaat. ‘Want Rubin is een goed elftal.’

Geduld is het toverwoord tegen Anzhi, voorspelt Advocaat, die daarom wil dat zijn elftal niet vol op de aanval speelt. ‘Dat deed RC Genk in de vorige ronde ook en zij verloren vervolgens met 2-0. We moeten niet denken dat deze strijd donderdag al beslist wordt.’ Advocaat is niet van plan veel te wijzigen in zijn opstelling ten opzichte van de 4-0 zege op Heracles Almelo van zaterdag.  ‘Ik ga weinig veranderen’, stelt hij.

Door Russische media wordt Advocaat gelinkt aan Zenit Sint-Petersburg, dat zich deze week van trainer Luciano Spalletti ontdeed. Volgens de Nederlander, die tussen 2006 en 2009 al in Sint-Petersburg werkte en er onder meer de Europa League won, klopt daar niets van. ‘Gezien de historie is het logisch dat ik genoemd word, maar ik ben niet benaderd.’ Bron: VI

7 Comments

 1. I.pjotr3

  12 maart 2014 at 19:31

  2-0 en uit de jeugd het laten afmaken.
  Juventus we komen eraan 🙂

 2. Gerrit Vooijs

  12 maart 2014 at 20:16

  Dit wordt geen leuke wedstrijd maar het resultaat en vooral de nul is heilig. 2-0 is een droom resultaat want dan heeft AZ aan 1 treffer in de uitwedstrijd al genoeg.

 3. Silver

  13 maart 2014 at 00:00

  Zorgen voor een overwinning en geen tegendoelpunten is het belangrijkste voor donderdag, dat zal moeilijk genoeg zijn.

  • De echte supporter

   13 maart 2014 at 06:41

   Dat lijkt me het doel voor vanavond. Meeeens dat dat een grote opgave gaat worden.

 4. woonwagenpower

  13 maart 2014 at 10:25

  AZ kom, rammen op dat doel, ook vanuit de tweede lijn, van de 10 schoten zullen er dan gerust 2 of 3 ingaan. De Russen zullen AZ waarschijnlijk laten komen, weer zo’n anti voetbal ploeg, maar AZ moet kunnen winnen. AZ kom op.

 5. Jay

  13 maart 2014 at 11:40

  Het kan wel eens een hele saaie wedstrijd worden. Anji gaat met z’n allen voor het eigen doel hangen en AZ is bang voor de counter en een tegendoelpunt. Hopelijk schieten we er snel 1 in en kunnen we daarna wat vrijer gaan spelen.

 6. PaddyK

  13 maart 2014 at 18:18

  jammer dat er zo weinig kaarten verkocht zijn, vanmorgen 8500 stuks.
  Ik zeg, met z’n allen achter de ploeg staan. We laten ons horen lijkt me. Ik ben erbij….

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *