Gudelj ruikt zijn kans door blessure Strootman

By
Updated: maart 12, 2014

Louis van Gaal hoeft voor de vervanging van Kevin Strootman mogelijk niet verder te kijken dan de Eredivisie. Nemanja Gudelj zou voor de bondscoach van Oranje weleens een prima optie kunnen zijn.

Dick Advocaat zei vorige week al dat hij het logisch zou vinden als Gudelj eens een kans zou krijgen. De Serviër maakte vorige week zijn debuut voor zijn geboorteland, maar dat betrof slechts een oefenwedstrijd. Daardoor is Oranje nog steeds een optie voor de middenvelder.

Het scenario wordt mogelijk nóg realistischer nu Strootman het WK moet missen. “Ik zou het begrijpen als ik een uitnodiging krijg voor het Nederlands elftal”, zegt Gudelj zelf in het Algemeen Dagblad. “En voor mijzelf zou het ook een logische stap zijn. Kwalitatief gezien pas ik ertussen.”

De rechtspoot heeft een Nederlands paspoort, waardoor hij direct voor Oranje kan uitkomen. “Ik heb niet het gevoel dat ik tekort kom om voor Oranje te spelen”, zegt hij in De Telegraaf. “Het is mooi om te horen van een trainer dat hij er ook zo over denkt. En zeker mooi als het Dick Advocaat betreft, die al zoveel heeft meegemaakt. Ik weet dat hij positief over mij denkt.”

Gudelj is een voetballende atleet; vol dynamiek en sterk gebouwd. En dat zijn typische kenmerken van de moderne voetballer. “Je ziet bijna alleen nog goede spelers die naast voetballend vermogen ook kracht en atletisch vermogen hebben”, weet de AZ-speler.

“Zoals bij Frankrijk in het duel met Oranje. Grote gasten, goede voetballers, maar tegelijkertijd ook beesten. Ik denk dat je daar op hoog niveau allemaal over moet beschikken om mee te kunnen. Natuurlijk zou ik daar dus graag tegen willen spelen. Dan kun je je meten, daar wil je tenslotte naartoe.” Bron: Voetbalprimeur.nl, bron foto: Soccernews.nl

8 Comments

 1. AZ WOMAN

  12 maart 2014 at 09:32

  Gudelj het is je gegund, maar ik hoop ook dat Louis zijn ogen niet sluit voor Gouweleeuw, want die heeft een meerwaarde ten opzichte van wat er nu soms in staat.

 2. NHN

  12 maart 2014 at 09:41

  Van Gaal zal wel voor die psychopaat Nigel de Jong kiezen.

  • Jeroen

   12 maart 2014 at 10:11

   hahaha tja zal mij niks verbazen. Daarnaast heeft hij Clasie nog voor zich te dulden. Ik ben bang dat het Gudelj niet gaat lukken.

 3. oma

  12 maart 2014 at 11:16

  ik denk dat dit net nog even tehoog voor hem is.
  nog even wachten jongen.

 4. Harm

  12 maart 2014 at 12:10

  Hmm kleine kans maar hoop het voor m, hij verdient het!

 5. I.pjotr3

  12 maart 2014 at 19:29

  Louis komt alleen nog maar naar AZ om me te klapperen, als je martins indie verkiest boven 4gever , neem ik hem niet serieus. Na de voorronde snel naar huis.

 6. Gerrit Vooijs

  12 maart 2014 at 22:06

  Van Gaal heeft zijn voorselectie al rond en daaruit gaat hij de definitieve selectie samenstellen die Nasr het WK gaat.
  Gudelj zit niet bij die top 40 en dus gaat hij niet naar het WK. Louis is daar heel duidelijk over geweest.

 7. I.pjotr3

  12 maart 2014 at 23:09

  Gudelj moet ook niet naast zijn schoenen lopen na een paar aardige wedstrijdjes.
  Kijken of hij er op 27 mrt staat, dan gaat het om de knikkers.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>