Amateur doelman in vizier van top Eredivisie

By
Updated: maart 12, 2014

Joël Drommel laat het amateurvoetbal vermoedelijk snel achter zich. De pas zeventienjarige keeper van IJsselmeervogels staat volgens De Telegraaf in de belangstelling van zo’n beetje de voltallige Nederlandse top. Feyenoord, PSV, Vitesse, AZ, FC Twente én FC Utrecht hebben het volgens de ochtendkrant voorzien op Drommel.

De meest concrete interesse komt uit Enschede, waar Drommel vorige maand al stage liep. Twente zou de tiener al een driejarig contract hebben voorgeschoteld. Drommel speelde zich in de kijker tijdens Nike Global Chance, een zoektocht van Nike naar unieke voetballers. Samen met vier veldspelers won Drommel dat evenement.

Dat is op zich een indrukwekkende prestatie, maar des te meer omdat de A1-keeper van IJsselmeervogels tot drie jaar geleden nog als middenvelder speelde bij Almere City. Hij kwam nauwelijks aan bod en zocht zijn heil bij IJsselmeervogels, waar hij werd omgeturnd tot keeper en uitkomt voor de A1. In de afgelopen winterstop debuteerde hij tegen Twente voor het eerste elftal. Bron: Soccernews.nl

3 Comments

 1. AZ WOMAN

  12 maart 2014 at 09:30

  Ik wens Joël Drommel veel wijsheid toe en dat hij een verstandige keus mag maken.
  Al hoop ik wel, nu AZ belangstelling heeft, dat hij voor AZ kiest.

  • I.pjotr3

   12 maart 2014 at 19:24

   Ik hoop het niet, wij hebben een veel groter talent , Nick Olij.
   Leuk bericht ,maar geen toegevoegde waarde……punt

 2. NHN

  12 maart 2014 at 10:20

  Jeugdkeeper bij AZ moet je niet willen. Welke jeugdkeeper breekt er nu door bij AZ?
  AZ heeft altijd keepers gekocht, en dan nog een paar matige ook (Didulica,Sinouh)
  De laatste jeugdkeeper die bij AZ in het eerste terechtkwam, was die jeugdkeeper die toen zijn opwachting moest maken toen deze beiden geblesserd raakten. Maar die zakte helaas door het ijs, Job Bulters was dat. Waterreus werd gauw voor een aantal wedstrijden aangetrokken, en na de winterstop nam Waterman het over, ook aangekocht.
  Sindsdien heeft AZ vele doelmannen aangetrokken, tot aan de 4e doelman toe.
  Jordy Deckers uit de eigen jeugd zou een groot talent zijn en werd gestald bij Telstar,maar dat werd voor alle huurlingen een dood spoor.
  Nu hebben we Hobie Verhulst,maar wanneer krijgt die een kans om iets te laten zien?
  Met 4 keepers in de A-selectie (okee Heijblok zal wel een x stoppen), ging nu de naam Robin Ruiter alweer rond.
  AZ mag wel eens wat duidelijker zijn met z’n keepersperikelen. Te beginnen met het benoemen van een behoorlijke keeperstrainer met een brok ervaring.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>