Mattias Johansson neemt revanche

By
Updated: maart 10, 2014

Mattias Johansson was zaterdag één van de uitblinkers aan de zijde van AZ. De Zweedse rechtsback keerde onlangs na een wekenlange afwezigheid terug in de Alkmaarse basiself en liet zich tegen Heracles Almelo (4-0) direct weer gelden. De Zweed was op dreef.

In het gewonnen thuisduel leverde Johansson twee assists en een treffer af. De Zweed startte het seizoen als basisspeler, maar werd halverwege het voetbaljaar door trainer Dick Advocaat geslachtofferd. Advocaat liet Johansson in het uitduel met Ajax weer eens invallen, maar de verdediger liet een dramatische indruk achter. Toch mocht Johansson een week later tegen RKC Waalwijk weer aantreden.

Tegen Heracles betaalde de energieke back het hernieuwde vertrouwen terug met een hoofdrol. “Er is een steen van mijn schouders gevallen”, zegt Johansson in gesprek met het Noordhollands Dagblad. De Zweed scoorde ten overstaan van eigen publiek alweer zijn vierde seizoenstreffer. De twee assists telden echter zwaarder voor de back. “Dit waren mijn eerste assists van het seizoen. Dat had ik nodig.”

“Twee weken geleden was mijn zelfvertrouwen op een dieptepunt beland, omdat ik weken op de bank had gezeten en daarna ook nog die slechte invalbeurt tegen Ajax had. Dan is dit een mooie revanche op mezelf en op de mensen die aan me twijfelden. Al moet ik wel zeggen dat het vanavond niet zo’n moeilijke wedstrijd was, vooral niet na die rode kaart voor Heracles”, aldus Johansson in het NHD. Bron: Voetbalprimeur.nl

13 Comments

 1. woonwagenpower

  10 maart 2014 at 14:23

  Ik denk dat een gezonde concurrentie strijd het beste is voor iedereen, van wedstrijd tot wedstrijd bekijken, wie het verdient om in de basis te mogen beginnen.
  Op basis van de trainingsarbeid, tegenstander, werklust, inzet, positieve/negatieve houding, kwaliteiten en vorm van dat moment.

  • AZ4Altijd

   10 maart 2014 at 18:52

   Obv van type tegenstander.
   Ik snap dat je niet geheel moet aanpassen aan je tegenstander, maar onderdelen zoals verdediging kun je wel aanpassen, zodat wanneer je tegen mindere ploegen speelt, meer aanvallende impulsen heb vanaf te backs en meer verdedigend georienteerd met zwaardere clubs die zelf ook aanvallen.

 2. NHN

  10 maart 2014 at 18:58

  Ik ben nog steeds niet overtuigd van z’n verdedigende kwaliteiten. En dat is toch het belangrijkst. Tot nu toe leuk als extra middenvelder tegen clubs die niet kunnen aanvallen.
  Tegen tegenstanders van zwaarder formaat, zakt hij door het ijs. Geen topper. (misschien komt dat nog-maar hij is toch al een flink tijdje in dienst van AZ: 2 jaar !).
  Ik vindt dit zo’n typische AZ-aankoop. Geen basisspeler, maar zo’n net niet geval.
  (Misschien ben ik te pessimistisch en zit er nog muziek in, maar ik vindt het erg lang duren, en ik zie liever een verdediger die zijn tegenstander uitschakelt. Verder wel een leuke aanvulling tegen mindere tegenstanders natuurlijk)

 3. Azmartje

  10 maart 2014 at 19:05

  Kunnen jullie trouwens niet een keer die belgische eikel van jullie pagina-kop afhalen. “Voetbalt” niet meer bij az. En voetbalt tussen aanhalingstekens omdat hij de helft van zijn contract toch als een mummie door het leven ging

 4. I.pjotr3

  10 maart 2014 at 19:13

  Sluit ik me volledig bij aan.
  Op 27 mrt mag Dickie heel goed nadenken welke keuze hij maakt.
  Met Reijnen hebben we diverse keren de nul achterin gehouden.

 5. Jeroen

  10 maart 2014 at 19:53

  Mattias is nog jong en kan nog een hoop leren. Ik denk dat hij kan uitgroeien tot een zeer waardevolle basisspeler.

 6. De echte supporter

  10 maart 2014 at 21:16

  Hij is net uitgeroepen als speler van de week bij voetbal international

  • Gerrit Vooijs

   10 maart 2014 at 21:24

   En Zyech is onbetaalbaar voor AZ volgens datzelfde VI. Nu verdiend hij minder als 1 ton en 5 ton is niet genoeg……..
   De komst van Bassie kon wel eens samen hangen met de eventuele komst van Zyech en andere versterkingen.

 7. Gerrit Vooijs

  10 maart 2014 at 21:17

  Ik schat Advocaat in als een trainer waarvoor het resultaat heilig is. Dus tegen Anzhi, Twente en Ajax verwacht ik dat advocaat meer accent legt op verdedigende kwaliteiten en dus kiest voor Reijnen.
  Overigens viel mij wel op dat hij tegen Heracles zijn schouder meer malen zeer stevig gebruikte. Maar goed, Anzhi thuis zal een zware testcase voor hem zijn.

  • woonwagenpower

   11 maart 2014 at 06:47

   Mathiasis nog wisselvallig, misschien wordt hij verdedigend nog sterker en constanter, maar ook hij wil net als, Reijnen, Gorter, Haye, Lewis, Elm de jeugd enz. Nu wel eens weten wat Dickie Dick gaat doen. Hebben we er niet eens een keer recht op???????

  • oma

   11 maart 2014 at 07:24

   ik snap eigenlijk niet zo goed wat dit met deze topic of az temaken heeft.
   maar ik ben ook oud en word seniel.

 8. woonwagenpower

  11 maart 2014 at 06:59

  Koeman bij Feyenoord, vertelt ook gewoon iedere Feyenoord liefhebber wat hij gaat doen. Dat is een stuk eerlijker en duidelijker.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *