Advocaat ziet Oranje-klanten bij AZ

By
Updated: maart 7, 2014

Dick Advocaat zou er niet vreemd van opkijken als Louis van Gaal een dezer weken een bezoek brengt aan AZ. De trainer vindt dat een aantal van zijn spelers een kans in Oranje verdienen. “Als bepaalde spelers zich door blijven ontwikkelen, liggen daar mogelijkheden.”
Nemanja Gudelj zou één van de Oranje-klanten kunnen zijn. De sterke middenvelder maakte afgelopen woensdag zijn debuut voor Servië, maar omdat het een oefenwedstrijd betrof is het Nederlands elftal nog niet uitgesloten.

“Nemanja heeft mogelijkheden”, zegt Advocaat tegen RTV Noord-Holland. “Als je ziet wie er worden geselecteerd, zou Gudelj daar prima kunnen laten zien wat hij kan. Hij heeft een enorme sprong gemaakt.” Meer namen wil de ervaren oefenmeester niet noemen. “Laten we ons eerst maar eens concentreren op de wedstrijd van morgen. En dat is het duel tegen Heracles.” Bron: Voetbalprimeur.nl

5 Comments

 1. Jeroen

  7 maart 2014 at 19:28

  Als Haye 1 goede wedstrijd speelt….

  Nee zonder grappen. Ik denk dat Gouweleeuw nog wel kans maakt. Snap overigens niet waarom Van Gaal hem niet eerder heeft opgeroepen. Daarnaast moet Gudelj zich lekker op z’n eigen land focussen ipv Oranje.

 2. NHN

  7 maart 2014 at 19:43

  Ik denk dat de Nederlandse eredivisie (op het ogenblik) over het algemeen een te laag niveau is, om spelers te selecteren. Uitzonderingen daargelaten. Gouweleeuw is zeker een goede aankoop, maar Oranje vind ik veel te hoog gegrepen. Die jongen maakt nog regelmatig fouten. Op interlandniveau (tenzij je tegen Luxemburg speelt), worden die meteen afgestraft. Aan de andere kant zijn goede verdedigers in Nederland zo schaars, dat eentje die al een beetje kan verdedigen meteen opvalt.
  Nederlandse clubs stellen in Europa helaas niks meer voor, dus kan men de broodnodige ervaring niet meer opdoen.
  Daarom hoop ik ook van ganser harte dat AZ nog verder doorstoot in de Europa League, dit zijn voor alle AZ-ers ervaringen die de rest van voetballend Nederland niet opdoet. Hierin moet zo’n jongen als Gouweleeuw het laten zien.

  Dat Gudelj ook nog voor Nederland kan kiezen wist ik niet. Ik begrijpdat z’n vader al langere tijd in Nederland vertoeft, maar dacht dat het gewoon een voetbal-servier was.

 3. De echte supporter

  8 maart 2014 at 09:43

  Als je de nederlandse spelers vergelijkt met europa, ja dan is het armoe. Gouweleeuw is inderdaad een speler voor selectie oranje. Zeker t.o.v. Wat er nu staat, daar kan hij zich prima tegen meten. Maar op het wk stellen we niets voor.

 4. Michiel

  11 maart 2014 at 09:39

  Nu Strootman er niet bij zal zijn vind ik Gudelj echt een optie voor Oranje!

  • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

   11 maart 2014 at 16:25

   De kansen voor het Nederlands elftal om een ronde verder te komen zijn weer verder geslonken door deze blessure van een van de Nederlandse pilaren, toch wel. Of Gudelj zich in dit gat moet gooien? Ik betwijfel het. Al ben ik het overigens niet eens met Jeroen dat hij maar voor zijn ‘eigen land’ Servië moet kiezen. Hoe lang leeft hij niet al hier? En dat is ook wat hij zelf wil (quote): “Eigenlijk voel ik nog meer voor Nederland, dan voor Bosnië”. Dus het is nu aan Louis van Gaal om wat in hem te zien. Of zou hij toch nog steeds wat meer in die Bijlmerse bankzitter van de lampenfabriek zien die voor zijn interland loopbaan liever daar speelde omdat hij dan meer kans zou hebben? Hmmm. Misschien als puntje bij paaltje komt toch maar Gudelj wat mij betreft. BWHAHAHHA 😀

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *