Voorbeschouwing AZ – Heracles: ‘We moeten winnen’

By
Updated: maart 7, 2014

In het bijzijn van de pers blikte Dick Advocaat vrijdagmiddag vooruit op het thuisduel van zaterdag met Heracles Almelo. Verder ging hij in op de medische gesteldheid van zijn ploeg en zijn basisformatie.

Jan Wuytens ontbrak vorig weekend tegen RKC Waalwijk met een voetblessure. “Daar heeft hij nog een beetje last van”, zei Advocaat. “We hebben daarom met de medische staf besloten om het nog even over deze speelronde heen te tillen. Verder is Denni Avdic er niet bij omdat hij zich nog te ziek voelt. Voor de rest zijn de internationals fit teruggekeerd. In principe spelen we met dezelfde basis als vorige wedstrijd. Met nadruk op in principe.”

Play-offs
Terwijl AZ in de Europa League tot de achtste finales is doorgedrongen en in het nationale bekertoernooi één halte van de finale verwijderd is, gaat het vizier in de Eredivisie op de play-offs voor een Europees ticket. Advocaat: “Dat is dus plaats vijf, zes, zeven en acht. Het zou een schande zijn als we dat niet halen. Daar maak ik me geen zorgen over.”

Heracles
AZ (zevende) treft met Heracles (twaalfde) een ploeg die volgens Advocaat niet alleen in eigen huis dominant kan spelen. “Ze hebben het onlangs bijvoorbeeld uitstekend gedaan op bezoek bij PSV. Maar met alle respect voor Heracles, voor ons is dit een wedstrijd die we móeten winnen. Zeker als je naar het programma kijkt en aansluiting met Heerenveen wilt houden.” Bron: AZ.nl

8 Comments

 1. NHN

  7 maart 2014 at 19:32

  Da’s duidelijk deze moeten we winnen. Laat dit ook in het veld zien. Heracles is van een ander niveau als RKC dat afgelopen week was. Maar dit moet je naar je hand kunnen zetten. Niet in het mes lopen, want Heracles moet je niet laten voetballen.
  “In principe met dezelfde basis als tegen RKC”, ik hoop niet dat Mattias Johansson speelt, want dat zie ik niet zitten. Leuk als middenvelder, niet als rechtsback.

  • Gerrit Vooijs

   7 maart 2014 at 20:15

   Eens. Tegen linsen moet mattias doen wat hij niet kan: verdedigen. Maar Dick zal het credo hanteren never change a winning team.
   Dus mattias speelt en esteban moet AZ opnieuw overeind houden. Precies als tegen rkc toen Castelen vrij mocht doorlopen en de bal bij 0-0 in de kruising schoot.
   Hoe anders had de wedstrijd tegen rkc gelopen als esteban deze bal er niet had uitgeranseld !

 2. Gerrit Vooijs

  7 maart 2014 at 22:29

  Net even op AZ.nl de samenvatting teruggezien. Tjonge jonge, we moeten niets meer zeggen van Aron als hij mist. Altidore miste ook enorme kansen en dit filmpje is het bewijs.
  Jozy maakte in zijn eerste seizoen 15 goals en ik ben er zeker van dat Aron hoger eindigt. Daarbij moet je bedenken dat de aanvoer naar Jozy veel beter verzorgd was. In dit AZ zou Jozy niet zoveel meer scoren.

  • I.pjotr3

   7 maart 2014 at 22:43

   Die aanvoer krijgt hij in Engeland ook niet meer:-)
   Aron is nog een jonge gast, die moet nog groeien, en daar gaan we nog veel plezier mee beleven, hopelijk volgend seizoen met een betere aanvoer.

   Blij dat jan wuytens nog herstellend is, mogen we nog een keer genieten van een aanvallend ingesteld koppel Jeffrey en Nick.
   Bij een overtuigend winst zaterdag, mag jantje van mij de bank warm houden

 3. woonwagenpower

  8 maart 2014 at 07:04

  Janneke Wuytens mag de rest van het seizoen, op de bank plaats nemen, van mij.
  En Simon linksback, Stoffel op de bank, in zijn plaats Haye. de aanval met Roy Beerens, Aaron en Fernando Lewis. Op de Bank Nick Doodeman.
  Kom op AZ, laat je niet kisten, die laatste wedstrijden alles er uit persen wat er in zit.
  Laat de AZ liefhebbers trots zijn op jullie.
  Win deze wedstrijd met overtuiging, en groei naar een top vorm op 27 Maart.

  • De echte supporter

   8 maart 2014 at 09:40

   Ik ben het grotendeels met je eens. Elm vond ik de laatste wedstrijd niet slecht. Oke hij is niet snel,maar hij werkt wel en maakt vaak ruimte voor andere. Hij staat vaak in dienst van een medespeler die dan kan uitblinken.

   • Gerrit Vooijs

    8 maart 2014 at 15:47

    Correct Elm schakelde Sno uit en haalde daarmee de angel uit RKC.
    Maar het probleem is dat Ortiz en Gudelj van het zelfde soort zijn en dus geen enkele middenvelder de dynamiek heeft om aan te sluiten bij Aron. Omdat Beerens ook niet aansluit staat Aron er in zijn eentje tegen 2-3 verdedigers.
    Dat is een van de redenen dat AZ te weinig scoort.

    • De echte supporter

     8 maart 2014 at 22:24

     Klopt daar ben ik het wel met je eens. Aron krijgt vaak geen goede ballen aangeleverd.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *