KNVB verwerpt voorkeursbehandeling Ajax

By
Updated: maart 5, 2014

De KNVB en AZ zijn het niet met elkaar eens. Algemeen directeur Toon Gerbrands van de Eredivisionist is van mening dat het duel met PEC Zwolle verplaatst moet worden. De KNVB denkt hier anders over.

“Het is juist in het belang van een sportief verloop van de Eredivisie dat wedstrijden zoveel als mogelijk gespeeld worden volgens het competitieprogramma zoals dat voor het seizoen met alle betrokken partijen, waaronder de clubs, is afgesproken”, reageert de voetbalbond op de uitlatingen van de AZ-directeur.

Gerbrands denkt daarnaast dat Ajax een voorkeursverhandeling krijgt. “Die suggestie vindt de KNVB misplaatst en doet geen recht aan de inspanningen die de voetbalbond levert om, samen met de clubs en lokale autoriteiten, ieder jaar tot de meest spannende en eerlijke competitieopzet te komen.” Bron: Elfvoetbal.nl

12 Comments

 1. Chris

  5 maart 2014 at 22:24

  Kan er nog meer onzin verkondigd worden door de knjb! Wat een eikelbijters daar is zeist bah!

 2. hAnZ

  5 maart 2014 at 22:50

  Tja, wat verwacht Gerbrands nou eigenlijk? Dat de KNJB met knikkende knieën op de eisen van van een middenmotertje ingaat?
  Het was natuurlijk te proberen, nee heb je, ja kan je krijgen.

  Dan maar met opgeheven hoofd het gevecht voor de beker aangaan. Wij, als supporters kunnen veel doen zodat onze boys de finale halen.
  Misschien dat Gebrands een partijtje (stuk of 1000 is genoeg) Red Bull vlaggen kan versieren. Gaan wij er met veel plezier mee zwaaien.

 3. I.pjotr3

  5 maart 2014 at 22:52

  Na Heracles en Anzi thuis, de jeugd Anzi uit en Twente uit en Pec thuis laten voetballen( en dan ns kijken of KNJB en clubs gaan mekkeren over FairPlay)
  Kampioen en de EL winnen we toch niet……….knallen met de ballen op 27-3-14

 4. paddyk

  5 maart 2014 at 23:16

  Tja stond van te voren vast met über ajaxied Michael van Praag aan het roer van de KNVB.
  Ik zeg gewoon winnen die halve finale en dan dikke neus.

 5. De echte supporter

  5 maart 2014 at 23:24

  Deze reactie van de knvb was verwacht. Tegen zo’n waardeloos bestuur valt niet te vechten. Laten we ze maar afmaken op de 27ste. Ik zit in het stadion en sta pal achter mijn club. Toon goed geprobeert complimenten maar het bestuur van de knvb is net een dood paard…..

 6. woonwagenpower

  6 maart 2014 at 07:08

  Dit is gewoon onwil van de bond.
  Waarom staat de bond hier onwillig tegenover?
  Terwijl er niet iets onmogelijks wordt gevraagd.
  Er wordt gevraagd naar een eerlijker belasting van de selectie.
  Laten we hopen dat dit voor AZ werkt als extra motivatie om die voorgetrokken gasten uit de hoofdstad, compleet te vernederen, voor Jan l.l te zetten. AZ zie dit als een provocatie van de bond en 020 samen. Verder hoop ik dat de bond de aangewezen scheidsrechter en zijn assistenten niet gaat beinvloeden, want het ruikt een beetje naar 020 belangen allemaal, het lijkt of 020 de Beker moet winnen, leuk voor Frank de Boer op zijn cv. 2011,2012,2013,2014 kampioen en in 2014 ook nog de Beker gewonnen, zodat Frank de Boer het nieuwe uithangbord wordt van het vaderlandse voetbal. En Frank de Boer weer in het buitenland de ambassadeur van de bond en 020 kan uithangen, als hij straks een buitenlands avontuur aan gaat.

 7. Jay

  6 maart 2014 at 08:51

  Omdat AZ door is in Europa en wellicht zelfs nog een ronde verder komt, is het ook niet zo makkelijk om een nieuwe datum te vinden. Dan zou je de wedstrijd pas weken later kunnen spelen en loopt het programma heel lang scheef, dus dat begrijp ik opzich wel van de KNVB.

  Laten we hier nu maar over ophouden. B-team opstellen tegen Zwolle, en alles op de beker zetten.

 8. NHN

  6 maart 2014 at 11:42

  Ajax blijft toch het troetelkindje van de bond en de landelijke pers. Van Praag zal zoveel mogelijk doen om ze een helpende hand toe te steken. Alleen zal hij kritiek hierop direct van de hand wijzen. Zelf kan AZ dit alleen maar zien als een extra motivatie om 020 op 27 maart uit de beker te knikkeren.
  Als supporters kunnen we laten horen en zien, hoe we over dit zoveelste pro-ajaks geintje denken.

  • I.pjotr3

   6 maart 2014 at 19:21

   Ik zou de wedstrijd tegen twente(directe concurrent van 020) laten lopen en de A1 er naar toe sturen………dan maak je een statement .

 9. VakZer

  6 maart 2014 at 22:37

  Exact!! Heracles winnen, Twente de punten schenken en tegen Zwolle met Jong AZ spelen. Vooral de punten geven aan Twente gaat Ajakes veen de KNVB niet leuk vinden.

 10. Keps

  7 maart 2014 at 09:50

  Pfff,

  is er nog een manier om rechtsmatig een wedstrijd te boycotten is of zo?

  Word zo moe van die KNJB!!

 11. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  7 maart 2014 at 17:59

  Wordt die rust niet wat overdreven? Is het in een ritme blijven niet voordeliger?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *