Voorbeschouwing AZ – RKC

By
Updated: februari 28, 2014

AZ trainer Dick Advocaat kan zondag niet beschikken over Markus Henriksen en Denni Avdic. Beide spelers zijn geveld door de griep en niet fit om tegen RKC Waalwijk te spelen. Avdiz ontbrak donderdag ook al vanwege griep en Henriksen is vandaag voor de uitlooptraining naar huis gestuurd.

Beide voetballers zijn echter geen basisspelers zodat Advocaat in eerste instantie niets in zijn elftal hoeft te wijzigen. De verwachting is dat zondag de zelfde elf kunnen spelen als afgelopen zondag tegen Ajax. Alleen de positie linksvoor is nog een vraagteken. Tegen Slovan Liberec speelde Johan Berg Gudmundsson, maar in de competitie krijgt meestal Steven Berghuis de voorkeur. Advocaat wilde na de vrijdagtraining nog niet ingaan op de keuze.

RKC Waalwijk

RKC Waalwijk geniet wel respect van Dick Advocaat. “Het is een lastige ploeg die vooral fysiek speelt en via de counter voor het succes gaat”. Voor AZ zijn de komende twee wedstrijden, RKC Waalwijk en Heracles Almelo, belangrijk omdat de ploeg in het linkerrijtje wil eindigen en het blazoen afgelopen zondag tegen Ajax ( 4-0 verlies) een deuk heeft opgelopen. AZ kan zondag thuis wel weer beschikken Nemanja Gudelj die tegen Ajax geschorst was. “Gudelj is erg belangrijk voor ons en in mijn ogen een van de weinige die de top kan halen”, aldus Advocaat. Bron: RTV N-H

15 Comments

 1. Jeroen

  28 februari 2014 at 16:32

  Als we Advocaat moeten geloven is elke tegenstander moeilijk. Draai het eens om en zeg gewoon dat we thuis moeten winnen van RKC. We hebben een betere selectie, en spelen nog eens thuis.

  • i.pjotr3

   28 februari 2014 at 16:42

   Dickie is zichzelf aan het beschermen, voor het geval we weer tegen een zeperd aan lopen na een EL wedstrijd.
   Betere selectie hebben we zeker , maar dan moet je de beste elf opstellen en als team laten voetballen……..zondagavond weten we meer, maar na gisterenavond hou ik me hart vast.
   HET WORDT TIJD VOOR EEN LEUKE AANTREKKELIJKE POT VOETBAL…..POTVERDORIE!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Bradje

  28 februari 2014 at 16:46

  “Gudelj is erg belangrijk voor ons en in mijn ogen een van de weinige die de top kan halen”, aldus Advocaat.

  Dát zal lekker vallen bij sommige spelers, bv Beerens Gudmundson of Viergever, haha

  • Jeroen

   28 februari 2014 at 17:41

   HAhaha nou dat vind ik dus ook. Gaat nergens over. Denk dat Gouweleeuw, Viergever en Johannsson ook echt wel een topper kunnen worden. Snap Advocaat nu echt niet. Dit zal mij in ieder geval niet motiveren.

 3. Jay

  28 februari 2014 at 17:02

  Ik snap niet dat Advocaat niet gewoon stellig zegt dat AZ thuis van RKC MOET winnen. Het zou toch schandalig zijn als je weer punten verliest tegen een laagvlieger. Als je steeds maar zegt dat het een moeilijke wedstrijd wordt en dat de spelers moe zijn, ja dan gaat dat ook gebeuren. Hup, alleen de winst telt. Ik verwacht niks anders dan 3 punten tegen RKC!

  • NHN

   28 februari 2014 at 18:29

   Helemaal mee eens. AZ moet toch in staat zijn om RKC naar huis te sturen zonder punten. Anders wordt het wel erg treurig.

   • De echte supporter

    28 februari 2014 at 18:56

    dat vind ik ook. drie punten voor AZ en nul voor RKC. dat moet je zeggen en uitstralen.

 4. Gerrit Vooijs

  28 februari 2014 at 19:16

  Advocaat ziet natuurlijk ook dat AZ belabberd voetbal speelt. In deze vorm is elke wedstrijd heeeeeeeeeeeeeeeel moeilijk. Elk punt is nu meegenomen.

  • I.pjotr3

   28 februari 2014 at 19:31

   Als hij het ziet, zou het dan niet wijs zijn om iets te veranderen in de opstelling.
   Thuis tegen PSV, viergever in t midden van de verdediging ging het fantastisch. En aub geen Elm en geen gudmundsson, na gisteravond zwaar diep door de ondergrens gezakt.

 5. woonwagenpower

  1 maart 2014 at 06:34

  Dick is nu al naar uitvluchten aan het zoeken, wat een slap figuur die Haagse bitterbal.
  Door dat Dick zich zo slap opstelt en uitlaat,hij praat als een kip zonder kop, slaat dat over op de selectie, die ook slap en zonder idee gaat voetballen.
  Dick dat je het overnam van Gert-Jan, keken sommige spelers nog tegen je op, nu echt niet meer. Dick wordt pas kwaad als er na afloop geen bitterballen zijn, dat vindt Dick veel erger als een wedstrijd verliezen.
  Misschien kunnen we een stemming organiseren?
  Wie wil door met Dick Advocaat?
  Ik kan me niet voorstellen dat Meneer Gerbrands en Stewart wekelijks genieten van ons AZ. Dick heeft geen winnaars mentaliteit die een coach hoort te hebben.
  Dick zijn ideeën , inzichten en spel opvattingen kunnen anno 2014 niet meer.(we zagen het vorig jaar in die lampenfabriek)20 jaar geleden kwam je er nog mee weg, nu niet meer. Dick de tijd van houten doelpalen en een leren bal met veters zijn al een tijdje voorbij. Dick blijft maar tactische fouten maken, zijn favorieten knuffels opstellen, Wuytens en Elm. Dick als je met AZ tegen RKC geen 3 punten pakt, wees dan eerlijk tegen jezelf, maar ook tegen ons, zeg dan voor de camera dat je er mee stopt, dan ben je in ieder geval daar nog een beetje moedig in.

  • oma

   1 maart 2014 at 08:48

   mijn zoon wat ben je weer hard in je oordeel.
   je wil mijn rol toch niet overnemen?

   maar je heb wel gelijk!

   • woonwagenpower

    1 maart 2014 at 09:22

    Nee hoor Oma, ik neem U rol niet over, maar in veel opzichten zijn we het eens met elkaar, of komen onze ideeën en beleving heel dicht bij elkaar.

 6. I.pjotr3

  1 maart 2014 at 14:06

  Dick houdt net als Verbeek. Stug vast aan een vaste basis opstelling. Ik ben nauwelijks te vinden bij trainingen, maar misschien zijn deze basis elf wel het beste wat we hebben. Bij deze twee trainers speel je pas als je echt beter bent, en durven de gok niet te wagen om eens jeugd voor de leeuwen te gooien. Heeft Ernie toch n behoorlijke uitdaging komende maanden

 7. I.pjotr3

  1 maart 2014 at 17:58

  Misschien moet de stadionspeaker eens een ander deuntje draaien voor D.Advocaat.
  Een Bitterbal van de gebr.Co brengt hem misschien in een positievere stemming

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *