AZ vecht nogmaals sportieve discriminatie aan

By
Updated: februari 28, 2014

AZ heeft nogmaals een brief gestuurd naar de KNVB om de wedstrijd tegen PEC Zwolle van 23 maart te verschuiven naar 2 of 3 april. De Alkmaarders moeten nu vijf wedstrijden in veertien dagen spelen en spreken daarom van sportieve discriminatie.

AZ moet op 27 maart de halve finale van de beker spelen tegen Ajax. De Amsterdammers spelen in aanloop naar de wedstrijd slechts 1 duel, 16 maart tegen NAC Breda. Doordat AZ zich nu geplaatst heeft voor de achtste finale van de Europa League en Ajax er uit ligt spreekt AZ nu van sportieve ongelijkheid.

Toon Gebrands “Wij klagen niet dat we veel wedstrijden moeten spelen dat is juist mooi. Het feit is dat wij echter veel zwaarder belast worden dan Ajax. Vandaag heeft Gerbrands nogmaals een brief naar de KNVB gestuurd om begrip te vragen. ” ik heb even afgewacht wat de uitslag van gisteravond was en daarna de feiten op een rij gezet en nogmaals een brief gestuurd naar Zeist.

Gerbrands benadrukte verder nog dat de Alkmaarders de enige ploeg zijn die nog punten kunnen behalen voor de Europese ranglijst en dat er ook vanuit dat punt wel wat begrip mag zijn voor de vraag.

“Wij vragen niets geks in mijn ogen, wij willen alleen maar op de zelfde dag spelen als tegen Ajax, dat wil zeggen na de bekerfinale.” Het probleem is mede veroorzaakt doordat de nucleaire top in Den Haag wordt gehouden en er weinig politie beschikbaar is.

De KNVB heeft in eerste reactie laten weten er niets voor te voelen om als nog op het Alkmaarse verzoek in te gaan. Gebrands ” ik had eigenlijk niet anders verwacht maar helaas kan niemand mij nog uitleggen waarom Ajax wel en AZ niet “. Bron: RTV N-H

6 Comments

 1. NHN

  28 februari 2014 at 18:31

  Groot gelijk, gewoon door blijven protesteren.

 2. De echte supporter

  28 februari 2014 at 18:54

  toon het veschil is dat het verzoek komt van AZ en niet van Ajax. De knvb wil gewoon dat de beker naar Ajax gaat en dat kunnen ze nu beinvloeden en een ander de schuld te geven. wat je als eerste in nederand moet doen is de knvb naar huis sturen en daar een echt bestuur neerzetten die denkt aan het voetbalbelang vaan kleine en grote clubs. en niet zoals he huidige alleen denken aan Ajax en feyenoord. Denk hiermaar aan de zaak Pelle.

  • Jeroen

   28 februari 2014 at 19:20

   En zo is het… Dat de KNVB dit niet snapt is te idioot voor woorden.

   • I.pjotr3

    28 februari 2014 at 19:34

    Tegen Twente, week voor de beker, een jeugd elftal opstellen, kunnen de stakkers van 020 weer huilie huilie doen………..kijken of ze het dan ook over FairPlay willen hebben.
    Maar het allerbeste………JE VOETEN LATEN SPREKEN !!

 3. woonwagenpower

  1 maart 2014 at 06:15

  De KNVB meet duidelijk met twee maten, De bond dient een zo eerlijk mogelijk programma te maken. Mocht AZ verder gaan in de Beker, dan zal de bond samen met 020 wel gaan uithuilen tijdens een broodmaaltijd. Misschien dat de bond ook nog de scheidsrechter een reisje aanbied, als 020 als winnaar uit de bus komt. Wat al eerder gezegd werd, het is AZ dat vraagt om iets eerlijks, dus daar wordt niet aan mee gewerkt, als Frank de Boer of Johan Cruijff roept dat iets niet eerlijk is, dan was het gisteren al geregeld. Dick wordt in mijn beleving nu wel gedwongen om jeugd op te stellen in bepaalde wedstrijden. Ik zou zeggen jeugd”pak jullie kans”laat de sponsors, rvc, bestuur, supporters, liefhebbers niet in de steek.
  Meneer de Boer moet natuurlijk geholpen worden in zijn trainers loopbaan, de KNVB Beker staat nog niet op zijn cv. Maar ik denk dat we roepende in de woestijn zijn, als zelfs een sportbond wedstrijden gaat beinvloeden , gaat het wel lijken op een dictatuur binnen een sport , dat eigenlijk voor iedereen eerlijk en sportief moet verlopen.

  • oma

   1 maart 2014 at 08:55

   sorry mijn zoon,
   dick zal geen jeugd opstellen dick houd vast aan het elftal wat aldoor speelt.
   als je stoffel eruit wil hebben dan zal je hem er zelf met een honkbalknuppel eruit moeten slaan.
   en langdurig moeten blesseren,anders blijft hij er in.
   de smoes heeft dick al klaar de spelers zijn moe.
   dat vind hij nog gek ook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *