Viergever is eerlijk: ‘Beker heeft prioriteit’

By
Updated: februari 28, 2014

AZ kwam donderdag met de schrik vrij tegen Slovan Liberec. De Alkmaarders speelden in eigen huis met 1-1 gelijk, genoeg om de achtste finales van de Europa League te bereiken. Doelpuntenmaker was opnieuw aanvoerder Nick Viergever.

Hij kopte in de eerste helft uit een hoekschop raak. “Toen hadden we moeten doordrukken”, aldus Viergever tegen RTL7. “Na rust weet je dat Slovan alles of niets gaat spelen. Dan hoeft de bal maar één keer goed te vallen. Dat gebeurde helaas. Het is al vaker gebeurd dat we het spannend maken. In de laatste minuten was het billenknijpen.”

“Wij gingen lange ballen spelen en toen was het niks meer. Je gaat eigenlijk mee in hun spel. De krachten vloeien dan weg. Dat is niet goed en moet beter”, aldus Viergever, die met AZ op drie fronten actief blijft. De focus van de Alkmaarders ligt niet bij de Europa League. “Die ligt bij de beker. Dat is de kortste weg naar Europees voetbal.”

“We moeten in de beker nog twee wedstrijden winnen en dan hebben we onze doelstelling bereikt. In de competitie staan we te ver weg voor directe plaatsing voor Europees voetbal. Kijk, een Europees avontuur is mooi, maar ik denk niet dat we het toernooi uiteindelijk zullen winnen”, besluit Viergever. Bron: Voetbalprimeur.nl

4 Comments

 1. I.pjotr3

  28 februari 2014 at 11:13

  Thuis tegen Anzi, resultaat spelen, uit bij Anzi de jeugd opstellen, net als bij paok uit…..zo slecht als gisteren was het toen niet

 2. NHN

  28 februari 2014 at 18:25

  Voor zover ik weet speelt Anzji hetzelde baggervoetbal als Sloven Liberec. Verdedigen en loeren op de counter. Het zullen wel weer vreselijke wedstrijden worden. Maar hopen op het beste ,snel scoren en dan proberen uit te spelen.
  Anzji zal toch ook prioriteiten stellen, en proberen het op lijfsbehoud te gooien in hun eigen competitie. Daar hoop ik maar op.

 3. Gerrit Vooijs

  28 februari 2014 at 19:09

  Tja de beker heeft prioriteit maar met dit voetbal is AZ kansloos tegen een club die gaat voetballen. Advocaat moet gaan sleutelen want in deze samenstelling gaat AZ miserabele weken tegemoet.
  Probeer Poulsen ipv Elm. Of dat iets wordt weet ik niet maar AZ moet meer dynamiek krijgen op het middenveld.
  In de eerste helft waren Reijnen en Viergever de meest dreigende spelers die door liepen en goede aanvallen opzetten.
  Maar dat zijn wel onze backs ! Waar waren onze middenvelders ?

  • I.pjotr3

   28 februari 2014 at 19:45

   Elm kan t niet meer belopen, gudelj is overal maar niet voor de steekpass, en uitblinker Ortiz speelt nog net geen laatste man, doet hij geweldig hoor. Het went niet, en zolang Dick net als Verbeek star vasthoudt aan de opstelling blijft het zo……….misschien kunnen we wel niet beter

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *