AZ door naar volgende ronde Europa League

By
Updated: februari 27, 2014

AZ heeft zich als enige Nederlandse club geplaatst voor de achtste finales van de Europa League. Na de 1-0 zege in Tsjechie werd Slovan Liberec in Alkmaar met de nodige moeite op 1-1 gehouden.

Viergever kopte na 13 minuten raak uit een corner. Even daarvoor had Johannsson verzuimd voor 1-0 te zorgen en kort na de treffer stuitte Rajnoch op Esteban.

Na rust moest AZ terug. Pavelka schoot naast, Esteban redde bij een pegel van Rybalka en een knal van Kovac zeilde over. AZ leek de storm te overleven, tot Bloednik bij een hoekschop raak tikte. Slovan rook de zege, AZ counterde naar enkele kansen en Esteban voorkwam met een geweldige reflex de 1-2 van Djika.

16 Comments

 1. azdc

  27 februari 2014 at 23:47

  AZ door maar daar is alles ook wel mee gezegd. Wat is er aan de hand, passing is veel te traag en onzorgvuldig. Met moeite komen wij weg uit de verdediging en in de 16 van de tegenstander al helemaal niet. Hopelijk kan Dickie dit snel weer goed krijgen.

  • woonwagenpower

   28 februari 2014 at 07:10

   Nu vraag je wel wat aan Dickie, hoor.

 2. VakZer

  28 februari 2014 at 00:57

  We zijn door! Dat telt. Laten we nou eens positief blijven!! Forza AZ

 3. Evert

  28 februari 2014 at 01:00

  Gefeliciteerd AZ!!! inderdaad meer geluk dan wijsheid, ik hoop dat Dikki Bitterbal ons naar Europees voetbal kan loodsen. Het zal een zware tocht worden en ik hoop dat Dikki Bitterbal ons de goede weg wijst. Ik denk dat het huidige AZ op de top van hun kunnen speelt en geloof dat Dikki Bitterbal op dit moment het maximale uit het team haalt. Voor het komend seizoen zal er flink moeten worden geïnvesteerd in de nodige versterking willen wij het komend seizoen meedoen op drie fronten.

 4. I.pjotr3

  28 februari 2014 at 02:06

  Wat n K.T wedstrijd , ros de bal maar naar voren in de hoop dat Aron er wat meedoet.
  Totaal geen aansluiting van middenveld met aanval, en een verdediging die met de minuut achteruit ging lopen. Esteban red de Eer.
  Of we blij moeten zijn met een volgende ronde Anzi……..kost je weer punten in de normale competitie ( standaard bij AZ , punten morsen na een EL wedstrijd)
  Drama man van het veld Gudmundsson, heeft werkelijk de hele wedstrijd verstoppertje gespeeld, terwijl je mag verwachten dat een buitenspeler met enige regelmaat de diepte zoekt.
  Het verlangen naar een nieuwe trainert en doorselecteren van de selectie wordt wel erg groot……….Marja dat was vorig jaar ook al en veel zijn we er niet mee opgeschoten.

  • oma

   28 februari 2014 at 07:20

   ja jongen dit bedoel ik al een paar weken,maar ik ben de negatieveling hier,geeft niet hoor iedereen mag zijn mening zeggen.maar ik vind het toch fijn dat meer het begingen tezien.
   maar goed we zijn door .

   de bitterbal heeft zijn kaartje weer af gegeven en heeft zich weer geplaatst voor de volgende ronde.

   wat moet ik verder schrijven het was weer bagger,eigenlijk vond ik de eerste helft wel rederijk beginnen maar langzaam maar zeker storten het weer in.
   er is weer een nieuwe excuses ook ze gingen de langebalspelen dat is niet teverdedigen.
   hoe komen ze erop.
   groetjes mensen,tot de volgende keer.

 5. Ruud

  28 februari 2014 at 07:49

  Wat een armoe, maar we zijn door! Kijk eens naar de ploegen die er nog in zitten… Nou nou dan mag AZ zich op de borst slaan.

  Maar Dick AZ SWINGT NIET MEER. Zelfs Poulsen due vroeger de krijtlijnen eruit liep, ging maar schoffelen. Waar zijn de looplijnen gebleven en wie zet ze uit?

  Rendement verhogen van spelers want die spits van ons zat wel erg moedeloos voor zich uit te staren. Collectief werken naar succes in plaats van falen! Zet ‘m op, Dick!

 6. woonwagenpower

  28 februari 2014 at 08:00

  En ook niet onbelangrijk, het levert AZ weer centjes op.
  Tegen die Russen mag het geen probleem zijn, onze coach kent natuurlijk het Russische voetbal door en door.
  Ze hebben hun begroting behoorlijk uitgehold.
  De kwart finale moet mogelijk zijn.
  Dan heeft AZ Europees een hele goede prestatie geleverd.
  Natuurlijk hoop ik dat we de halve finale of de finale halen.
  Dan de KNVB BEKER pakken, onze enige manier nog voor Europees voetbal.
  De competitie zo hoog mogelijk eindigen.
  Dan een nieuwe trainer/coach aanstellen.(nieuwe bezems vegen schoon)
  De selectie door selecteren, jeugd inpassen, en waar nodig echte direct inzetbare versterkingen halen. De selectie groot genoeg maken, zodat we volgend seizoen tot het einde van het seizoen mee doen om alle prijzen.
  AZ heeft ongeveer 20 miljoen in de spaarpot, AZ hoeft niet alles op te maken, maar het is misschien wel verstandig om als het nodig mocht zijn zo’n 14 miljoen te investeren. Er moet volgend seizoen meer balans op het veld komen, meer scorend vermogen en sommige spelers trainers moeten we afscheid van nemen.
  Ik neem aan dat iedereen wel ziet welke spelers mogen uit kijken naar een andere club, en welke trainers naar het uwv mogen gaan.

  • AZ WOMAN

   28 februari 2014 at 09:54

   Als een bedrijf niet investeert, staat het stil, en stilstand is achteruitgang. Dat geldt ook voor een betaald voetbal club.
   Dus heren bestuurders investeer niet alleen in een jeugd complex, maar ook in de selectie en wie er voor de selectie staat.

  • oma

   28 februari 2014 at 10:21

   hoe weet je dat az 20 miljoen heeft,ben je nu ook penningmeester van az?

   • woonwagenpower

    28 februari 2014 at 12:03

    Dat is al verschillende keren te lezen geweest op internet .

 7. de echte supporter

  28 februari 2014 at 08:56

  Ik snap de commentaren, maar we zijn door. We gaan Europees een ronde veder. Vergeet niet dat we de enige Nederlandse club zijn AZ AZ AZ die nog Europees speelt.
  ja soms was het matig, maar het was over een weer een wedstrijd met veel spanning.
  Ik heb ook naar Ajax gekeken. Willen we op die manier afgeslacht worden. Ik niet. Ik heb al met al genoten van een heerlijke wedstrijd met fouten en ergernissen, maar wel met veel spanning, vooral aan het einde.

 8. AZ WOMAN

  28 februari 2014 at 09:51

  En Lewis kreeg weer speel minuten, hij deed het helemaal niet onaardig, ging dreiging van hem uit, helaas werd hij ingebracht in een wedstrijdmoment wat al meer op overleven leek , dan op zelf dominant voetbal spelen.
  Lewis mijn compliment, ga zo door, misschien straks een andere trainer, dan ben jij in staat om wonderen te verrichten.

 9. sam

  28 februari 2014 at 10:09

  Goed dat Esteban tenminste toch sterk op niveau speelt. Of het zag er iedere week nog rampzaliger uit.

 10. Gerrit Vooijs

  28 februari 2014 at 18:57

  Absolute held was Esteban !, grootste geluksvogel was bijna de slemiel v/d wedstrijd geworden, Gouweleeuw. Die handbal had de uitschakeling van AZ betekent als de scheidsrechter en zijn assistenten dit hadden gezien.

  Al met al mazzel gehad. Wat heb ik mij weer aan het achteruit lopen geërgerd. De keeper mag een vrije trap nemen en dus gaat AZ met zijn kont diep in het eigen strafschopgebied staan….. Waarom waarom ? Blijf uit die 16m zodat je nog aan een speler kunt duwen en trekken, maar nee met z’n allen voor Esteban gaan staan. Met als doel Esteban in de weg lopen want we doen zelf niks natuurlijk.

  Advocaat, dat kun je er uit trainen. Dat moet want zoveel mazzel heb je maar 1 x per seizoen.

 11. vak j

  28 februari 2014 at 20:28

  Laten we de mazzel nog even aanhouden tot en met de halve knvb bekerwedstrijd. Zo mooi als Ajax met lege beker handen naar huis gestuurd wordt!!!!!!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *