AZ had geen trek in samenwerking met Manchester United

By
Updated: februari 27, 2014

AZ was enige tijd geleden benaderd door Manchester United voor een mogelijke samenwerking. De Engelse club had dan als doel om talenten te stallen in Alkmaar, en zou dan eerste optie tot koop op AZ spelers krijgen. Gerbrands zag daar geen heil in. ‘Met zo’n samenwerkingsverband ondergraven we de filosofie en visie van AZ.’

‘Wij scouten spelers zelf, pikken die jonge talenten zelf op, ontwikkelen ze zelf tot een hoger niveau en leveren die spelers uiteindelijk ook zelf af aan een hogere club. De spelers leveren enkele Jaren een sportieve bijdrage aan AZ en wij maken uiteindelijk vaak winst bij een verkoop. Zo garanderen wij het voortbestaan van de club. Mochten we een samenwerking aangaan met een Europese topclub, dan krijgen we spelers die vluchtig bij onze club zijn en de ontwikkeling van eigen talenten in de weg staan. Zo’n beleid is gestoeld op de korte termijn. Elk seizoen is het gissen welke spelers er nu weer komen aanwaaien. Onze supporters willen zich kunnen identificeren met de club en de spelersgroep. Afhankelijkheid van andere clubs past niet bij AZ. Wij willen baas in eigen huis zijn.’ Bron tekst: AZ.nl, bron foto: Soccernews.nl

4 Comments

 1. woonwagenpower

  28 februari 2014 at 07:09

  Een heel verstandig en wijs besluit van Toon Gerbrands.
  Grote klasse! Op deze manier nooit afhankelijk worden van de grillen van een zogenaamde top ploeg.
  Baas in eigen club, is heel belangrijk!

 2. de echte supporter

  28 februari 2014 at 08:50

  IK ben het met Gerbrands helemaal eens. zelfstandig blijven eigen visie.. Som hebben wij het als supporters het moeilijk mee, maar dat hoort ook zo.

 3. jelle

  28 februari 2014 at 09:09

  Ik begrijp toon hier niet in hoor. Wat wil je liever zon kut spits als avdic of een goede spits van man u

  • woonwagenpower

   28 februari 2014 at 09:57

   Jelle, toon legt het goed uit, zo’n samenwerking is korte termijn denken.
   kijk naar Arnhem, Peter Bosz weet ook niet wie er komt en gaat, dat is ook geen beleid. Nee lekker baas in eigen huis blijven, Heel goed gedaan Meneer Gerbrands.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *