‘Barcelona richt vizier op AZ-verdediger Gouweleeuw’

By
Updated: februari 25, 2014

Jeffrey Gouweleeuw prijkt dinsdag op de voorpagina van de Spaanse krant Sport. De verdediger van AZ wordt gezien als één van de mogelijke opvolgers van Carles Puyol, die na dit seizoen lijkt te vertrekken.

Technisch directeur Andoni Zubizarreta wilde in eerste instantie een topverdediger als Thiago Silva, Mats Hummels of David Luiz aantrekken, maar daar is men in Catalonië op teruggekomen. Transfersommen van (meer dan) dertig miljoen euro wil Barcelona niet betalen.

Intern zou zijn bepaald dat het tijd is voor een jonge verdediger, die voor een redelijke prijs is op te halen. Gouweleeuw is in dat kader één van de vijf kandidaten wordt genoemd. De 22-jarige Heemskerker is bezig aan zijn eerste seizoen bij AZ, dat hem afgelopen zomer overnam van sc Heerenveen.

Daarnaast worden Eliaquim Mangala (FC Porto), Matteo Musacchio (Villarreal), Aleksander Dragovic (Dinamo Kiev) en Aymeric Laporte (Athletic Bilbao) genoemd. Mangala lijkt echter voor een miljoenenbedrag naar Manchester City te vertrekken, terwijl de andere kandidaten ook een behoorlijk prijskaartje hebben. Dragovic trok bijvoorbeeld afgelopen zomer nog voor negen miljoen euro naar Kiev.

Door een relatief goedkope verdediger aan te trekken, kan Barcelona het elftal komende zomer op meerdere plekken versterken. Bovendien zou een topverdediger de ontwikkeling van Marc Bartra in de weg staan. De 23-jarige verdediger geldt nu als eerste stand-in achter het duo Gerard Piqué en Javier Mascherano. Zubizarreta heeft daarom alvast een lange lijst met veelbelovende verdedigers opgesteld. Bron: Voetbalprimeur.nl

16 Comments

 1. woonwagenpower

  25 februari 2014 at 10:12

  Ik weet dat clubs als Barcelona scouts over de hele wereld heeft rond lopen.
  Maar hoe serieus zou dit bericht zijn?
  Als het waar is, wil ik Gouweleeuw feliciteren met deze belangstelling.
  Zou Gouweleeuw wel trek hebben in een Spaans avontuur?
  Zou dit voor AZ een record bedrag aan transfer inkomsten opleveren?
  Zou dit een schot in de roos zijn van Stewart?
  Wat voor bedrag zou AZ willen ontvangen, voor het afkopen van zijn contract?
  Hoeveel wil Barcelona betalen?
  Dit zijn zomaar vragen die het eerst in mij opkomen.

  • Jeroen

   25 februari 2014 at 10:14

   Tja ik weet ook niet hoe serieus je dit moet nemen. Ik vind Gouweleeuw wel echt een hele goede verdediger. Of hij klaar is voor Barcelona? Ik denk het niet, maar als hij rustig wordt gebracht kan hij groeien in zijn rol.

   Ik denk dat 8 miljoen wel haalbaar moet zijn? Hij heeft nog een contract tot medio 2017 toch?

 2. AZ4Altijd

  25 februari 2014 at 10:15

  Idd. Barca heeft hele lijst met interessante spelers. Dus ben benieuwd. Zou mooi zijn. Minimaal 10 miljoen vangen. 😀 .

 3. woonwagenpower

  25 februari 2014 at 10:27

  Ik vind 8 miljoen, ook niet overhouden, omdat Gouweleeuw nog een vierjarig contract heeft. 17 miljoen voor zo’n sterke verdediger is voor een club als Barcelona toch op te hoesten.

 4. Mike

  25 februari 2014 at 11:05

  Ik vind het wel logisch dat hij op het schaduwlijstje staat jong en goedkoop. Maar ik denk wel dat hij onder aan staat dus van een transfer zal het niet komen. En Gouweleeuw is ook niet klaar voor zo’n stap geen enkele Nederlander.
  Gouweleeuw vind ik wel een van de beste verdediger van Nederland snap ook niet waarom Van Gaal hem niet oproept.

  • Jeroen

   25 februari 2014 at 11:30

   Snap ik dus ook niet. Wel Veltman oproepen, maar niet Gouweleeuw… Van Gaal is blind geworden denk ik zo

 5. Evert

  25 februari 2014 at 11:48

  Haha, als blijkt dat we echt zulke topspelers hebben???? Dan is dit de bevestiging dat Advocaat het heeeeeeel slecht doet!!!

 6. Jay

  25 februari 2014 at 11:53

  Gouweleeuw gaat echt niet naar Barcelona hoor. Hij kan een prima verdediger worden en ergens in de middenmoot in Engeland mee gaan doen, maar dus echt niet bij een club als Barcelona.

 7. Timon

  25 februari 2014 at 12:31

  Het is toch zaterdag 1. Maart en geen 1-april? Van Basten zag het wel goed in bij Heerenveen, niet zo top,redelijk.

 8. NHN

  25 februari 2014 at 13:08

  Ach,gerucht…. Maar wel een aardig gerucht. Kun je bij mogelijk ander geïnteresseerden (middenmoters Engeland/Duitsland of de top in Belgie) meteen een fikse prijs neerleggen. Vanwege dit gerucht.

  Blijf het verder bezopen vinder dat die clubs daar in het zuiden überhaupt een stuiver uit mogen geven aan een transfer.
  Wij zijn verbolgen over hoe PSV geld mocht besteden (en terecht). Maar in die bananenrepublieken in zuid Europa is het nog veel bonter.

 9. woonwagenpower

  25 februari 2014 at 13:45

  En Gudelj kan misschien naar Engeland, las ik op soccernews.

 10. oldfan

  26 februari 2014 at 08:27

  Weer een gerucht waar je niks mee kan. Deze man is zich net aan het herstellen en heeft de opgaande lijn te pakken. Zeker ook omdat hij dichter bij de club en dichter bij zijn familie is gaan wonen. AZ is zxich aan het herstellen van de klap die we een paar jaar geleden hebben opgelopen. We zijn nu financieel weer gezond en zullen zeker deze zomer een paar gerichte aankopen gaan doen die de club weer beter zal maken. Dan ga je niet de betere spelers weg doen, zeker niet als je weet dat je dan voor de kat zn kont mag mee trainen kijk maar naar appelflaai. Wel veel geld vangen maar volkomen stil staan in zijn ontwikkeling.

  • woonwagenpower

   26 februari 2014 at 08:56

   Hey Oldfan, misschien een stomme vraag, maar wie wordt bedoeld met appelflaai?

 11. klaudio

  27 februari 2014 at 16:24

  Gewoon alles weer verkopen goped voor het vertrouwen van de supporter !!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *