Beerens over Slovan Liberec: ‘Ze kunnen hier in de top vijf spelen’

By
Updated: februari 18, 2014

Donderdag neemt AZ het in de tweede ronde van de Europa League op tegen het Tsjechische Slovan Liberec. Volgens velen een gunstige loting voor de Alkmaarders, maar Roy Beerens ziet dat toch anders.

“Ze kunnen hier in de top vijf spelen is ons verteld”, waarschuwt de vleugelspeler. “En ze hebben Freiburg uitgeschakeld, dan kun je wel wat”, vervolgt Beerens bij RTV Noord-Holland. AZ begint het tweeluik donderdag met een uitwedstrijd tegen de huidige nummer zes van de Tsjechische competitie.

“Iedereen denkt dat het een matig ploegje is. Dat is het niet”, waakt de aanvaller voor onderschatting. “Maar natuurlijk hebben we een prima kans om door te komen. Ik ben wel iemand die ook graag wil winnen in uitwedstrijden. Ik zie ons graag met de winst naar huis gaan.”

Onder Dick Advocaat heeft Beerens een andere rol dan onder Verbeek. “Ik speel op een andere positie en heb iets meer vrijheid”, legt de aanvaller uit. “Dat bevalt me wel. Ik zit goed in mijn vel en wil graag deze lijn doortrekken tot het einde van het seizoen.” Bron: Elfvoetbal.nl, bron foto: Voetbalprimeur.nl

4 Comments

 1. woonwagenpower

  19 februari 2014 at 05:56

  Heel goed van Roy Beerens, nooit je tegenstander onderschatten.
  Nu ook nog in de competitie deze les bij de hand houden, dat zou ook weer wat puntjes opleveren. Daarbij nog een flinke schep werklust, venijn , inzet.
  En wat snufjes creativiteit, inzicht. Ander half uur laten koken.
  Een je hebt een heerlijk hoofdgerecht in het weekend.
  Maar het smaakt ook door de weeks lekker hoor.
  De schildpadden soep gaat van de menukaart, net als de slakken(wordt je traag van).

  • woonwagenpower

   19 februari 2014 at 06:02

   Oh ja, naar smaak peper toevoegen, en zorg dat je een flinke pot zout bij de hand hebt, om zout in de wonden te strooien bij de tegenstander.

 2. Nelis

  19 februari 2014 at 19:02

  Tja Beerens, wij zijn ook (eigenlijk, maar het resultaat is er gewoon niet naar) een ploeg die bij de eerste 5 à 6 hoort. En aangezien Nederland een betere competitie heeft dan Tsjechië, verwacht ik niets anders dan een overwinning.

  Kom op jongens!!

  • Gerrit Vooijs

   19 februari 2014 at 20:36

   Nuchter bekeken moet AZ knokken om de 6e plaats met Heerenveen en de jaarlijkse outsider ( ADO, Utrecht, Zwolle, Groningen ).
   De 5e plaats is ingenomen door het kapitaal krachtige Vitesse.

   AZ vertoont dit en vorig seizoen het gedrag van een middenmoter: sterk spelen tegen de topclubs en veel onnodig puntenverlies tegen de clubs uit het rechterrijtje.
   Als je dit 2 seizoenen op rij doet hoor je niet meer bij de top 5. Pijnlijke conclusie maar het is op dit moment niet anders.
   AZ zit nu in een moeilijke fase.
   Gaat het in zee met Advocaat dan moet het miljoenen gaan investeren.
   Of gaat AZ voor de geleidelijke groei op de langere termijn al gaat dit ten koste van 1-2 jaar geen Europees voetbal.

   Op dit moment lijkt AZ te kiezen voor optie 2. Dan is AZ dus even geen subtopper meer.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *