AZ speelt met 1-1 gelijk tegen FC Utrecht

By
Updated: februari 15, 2014

AZ en FC Utrecht hebben in Alkmaar met 1-1 gelijkgespeeld. Voor Utrecht was het pas zijn tweede punt in acht duels.

AZ drukte zijn overwicht voor rust uit in slechts een treffer: Johannsson kopte binnen uit een voorzet van Beerens. De Utrechters hadden weinig in de melk te brokkelen, al moest Esteban alert zijn bij inzetten van Oar en De Ridder.

Een na de rust feller Utrecht kwam door een vrije trap van Toornstra op 1-1 en was dicht bij een voorsprong; Agudelo profiteered echter niet bij een zwakke terugspeelbal van Ortiz. Toornstra mocht nog een keer aanleggen voor een vrije trap en mikte op dezelfde hoek, maar nu zeilde de bal rakelings over het doel.

27 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  16 februari 2014 at 00:16

  Zo alweer puntverlies tegen een club uit het rechterrijtje. Het begint een triest verhaal te worden op inzet en kracht kan AZ tegen de topclubs lekker ballen maar tegen de
  ” kleintjes” ontbreekt het AZ aan die extra motivatie en moet het in de 2e helft nog bang zijn voor de nekslag.
  Goed dat Esteban sterk stond te spelen, hij heeft vandaag een punt gered voor AZ !

 2. sam

  16 februari 2014 at 00:54

  Inderdaad,
  Blij dat Esteban vandaag het verschil heeft gemaakt.
  Is zijn gewicht in goud waard.

 3. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  16 februari 2014 at 01:19

  “Door het puntenverlies profiteert AZ maar matig van de nederlaag van nummer 4 Vitesse. De achterstand op deze ‘Europese plek’ bedraagt na 24 speelrondes negen punten.”
  Realiteitsbesef is ver te zoeken bij AZ en het zal alle zeilen moeten bijzetten om bij de eerste acht te blijven, ook al laat de concurrentie waarschijnlijk ook hier en daar steken vallen.

 4. woonwagenpower

  16 februari 2014 at 07:05

  Laat ik maar beginnen met het kan altijd erger.
  Maar het kan ook altijd beter.
  Vorige week heb ik een berekening gemaakt na 15 competitie duels onder Dick Advocaat, ik zal dat na 20 duels weer doen.
  Het leek gisteren wel of ik bij tijd en wijlen naar een schaak spel keek, geen tempo, ze konden de vrije man niet vinden, eerst de bal stil leggen/aannemen, dan kijken(wat je van te voren moet doen)ondertussen stond Utrecht dan weer gegroepeerd, eventueel actie maken en geen kans creëren.
  Kansen creëren ontbrak het gisteren de hele wedstrijd aan.
  Tot de zestien mochten we af en toe komen, maar daarna ontbrak het aan creativiteit, stootkracht. Utrecht kwam naar Alkmaar om een punten te stelen, dat hebben ze aardig uitgevoerd. Maar AZ moet zich zo langzamerhand wel zorgen maken over de onderlinge communicatie, creativiteit en stootkracht in het veld.
  Dick heeft weer bewezen dat na de wan vertoning in Deventer, hij AZ niet kan klaar stomen om tegen iemand uit het rechter rijtje te verslaan. Met Dick verliezen we weer onnodig twee dure punten, die we nog hard nodig zullen hebben.
  Als ik het goed aan Dick zijn mimiek kon zien, is Dick klaar met dit AZ, en zal het mij verbazen als Dick verder wil met deze groep. Natuurlijk heeft Dick al geroepen om versterkingen, maar dat is te makkelijk.
  Dick als jij zo’n top trainer/coach bent, weet je uit deze groep meer te halen, dan dat je nu doet. Dick ik zie Jan Wuytens, Donny Gorter, Mattias Johansson, Denni Avdic, Gudmundsson, zich niet verder ontwikkelen onder jouw leiding, Dick dit zijn een aantal jongens waarvan hun zwakheden niet verbeteren onder jou. Dick jij maakt spelers niet beter, je staat jonge spelers in de weg, zodat die ook niet door ontwikkelen.Deze punten verlies tegen Utrecht moet jij je ook aan rekenen, wat ik al zei, je hebt ze weer niet scherp genoeg gekregen, Dick het is aan jou, het is jouw baan en verantwoordelijkheid om nog wat van het seizoen te maken.
  Maar ik heb er een hard hoofd in met Dick voor deze groep,
  Ik denk dat AZ straks eindigt op plaats zeven tot negen, misschien maakt de Beker het seizoen nog goed voor heel liefhebbend AZ.
  Dan strijkt Dick natuurlijk die eer op, en zegt onze wegen gaan uit elkaar, bedankt voor het salaris en de bitterballen, ik ben klaar.
  Wat inhoud, dat bepaalde spelers een jaar hebben stil gestaan in hun ontwikkeling,
  Raad van commissarissen , Toon Gerbrands, haal voor volgend seizoen de bezem door de selectie, technische staf(op Piet Keur na, want die kreeg net als Aaron ook Jozy aan het scoren).
  Haal net als 020 en de tukkers, voor iedere linie een assistent trainer, voor de spitsen hebben we Piet Keur, voor het middenveld Barry van Galen, voor de verdediging Ronald Spelbos, en Henk Timmer voor de keepers.
  Dan als klap op de vuurpijl nog een andere hoofd trainer/coach, dan heb ik veel vertrouwen in de toekomst.

  • oma

   16 februari 2014 at 09:42

   wat ben je hard met je oordeel,mijn zoon.
   de beste speler van az,die az draagt,was ziek.
   dick zijn lieveling elm.
   om deze jongen draait toch heel az,brengt snelheid op het middenveld,schoffelt.
   dat scheelt een slok op een borrel.
   maar heb je hem niet gemist mijn zoon?

   mijn zoon heb hier vrede mee.
   je kon tegen co-ahead al zien dat ze weer in een neer waartse spiraal zitten.
   het zal zo blijven tot het einde van het seizoen.
   af en toen winnen ze een wedstrijd met geluk.
   met een gelijk spel meg je de handen dicht knijpen.
   nog een prettige zondag.

 5. Evert

  16 februari 2014 at 10:17

  Wederom ligt het probleem weer voorin, ik vind de verdediging en het middenveld wel oke, maar voorin is het echt FC knudde, zowel Beerens als Berghuis bakken er niets van. Zodra AZ de 16 bereikt raken zij totaal het overzicht kwijt………..moedeloos word je ervan. Gisteren terecht 1-1 ik denk dat wij moeten gaan accepteren dat dit het niveau word voor de komende jaren en dat de leuke jaren nu echt voorbij zijn. Het verval is echt begonnen, tot over 20 jaar als we weer eens een geldschieter vinden, voor nu………………………..ga ik mijn verdriet verwerken.

  • Mozes

   16 februari 2014 at 11:02

   Verdediging en middenveld staan helemaal niet goed. Hoe kan je Berghuis en Beerens iets kwalijk nemen als de rest ook een 5 haalt? Verdediging van AZ is niet slecht maar zeker ook niet geweldig. Viergever is voor dick heilig maar brengt in mijn ogen opbouwend vrij weinig in. Je ziet hoeveel ballen hij krijgt maar een fatsoenlijke voorzet heb ik hem nog niet zien geven. Als hij met de bal aan de voet opkomt dan weet je dat hij de bal gaat verliezen.

   Het middenveld van AZ is kleurloos. De beste middenvelder is Ortiz maar die staat voor de verdediging en moet ballen aan Gudelj en Gorter meegeven. Respect voor beide maar dat zijn lopers en geen voetballers. Ze zijn niet creatief genoeg om een Steekbal te geven op de aanvallers en als ze met de bal aan de voet proberen op te komen is het resultaat net als bij Viergever….gering….je wacht op balverlies.

   Het middenveld Gudelj/Ortiz/Elm is misschien nog wel slechter want Elm heeft nog minder techniek dan Gorter.

   De hype Gudelj begrijp ik trouwens ook nogsteeds niet. Is hij zoveel beter dan Henriksen? Nee, totaal niet. Tegenstanders hebben nu 2x een man op Gudelj gezet en hij is gelijk onzichtbaar. Het is geen slimme speler die zich dan laat terugzakken of iets naar voren gaat. Hij blijft hetzelfde doen.

   We spelen in eigen huis als lafbekken en dat begint bij de tactiek van de coach. Vroeger hadden we met Adriaanse en van Gaal succes omdat we aanvallend speelde maar sinds Verbeek spelen we reactie voetbal. In eigen huis met de punt naar achter is niet des AZ!

   Berghuis ontwikkeld zich prima. Ik heb hem gister vooral in de as van het middenveld nuttige dingen zien doen. Beerens draait een goed seizoen en qua ass. En doelpunten is hij op weg om zijn beste seizoen bij AZ te spelen.

   Henriksen – Berghuis – Ortiz is in mijn ogen het beste middenveld. Berghuis raakt de bal niet makkelijk kwijt en heeft voldoende creativiteit om Aron weg te sturen. Henriksen heeft meer koopvernietigend dan Gudelj dus hij zal vaker achter of naast Aron opduiken. Ortiz is op de linkshalf veel meer waard omdat hij de buitzoekers en spits beter kan bereiken.

   Ik hoop dat Advocaat niet gaat bijtekenen. Duim met mij mee

 6. oldfan

  16 februari 2014 at 10:33

  jammer dat het zo gaat maar aan de andere kant moet er ook normbesef zijn. We hebben in de dikke shit gezeten en hing het voortbestaan van AZ aan een zijden draadje. We zijn uit de schulden gekomen en zijn zelfs gezond wat menig club niet kan zeggen. We moeten genoegen nemen met het feit dat er daardoor kwaliteitsverlies is geleden. Onze club staat echter nog steeds fier overeind.

  Men zal moeten aanvaarden dat de bomen niet meer tot de hemel groeien en dat we ons tevreden moeten stellen met hetgeen wat we nu voorgeschoteld krijgen.

 7. Timon

  16 februari 2014 at 10:54

  Wat nou fier overeind? Iedereen al lang duidelijk plaats 5. -10 elk jaar maximaal haalbaar! Maar ik mag toch weleens een avontuurlijk AZ zien! Elk jaar holt de amusementwaarde achteruit! De saaiheid druipt eraf elke week kan je hier al voorspellen wat geschreven wordt: slap.slap,…..etc etc, Deze trainer heeft nooit om zijn avontuur bekend gestaan,tenminste niet in zijn spelopvatting, wat zijn portemonnee betreft is geen avontuur te gek! Opzouten derhalve! Ga naast die opgeblazen van Marwijk zitten, vond ik destijds als vleugelspeler al niets .Kortom : dominee Gerbrands heeft het voordeel van de twijfel,de rest inclusief scouting inpakken en wegwezen!

 8. jelle

  16 februari 2014 at 11:33

  Ik ben het niet eens met mozes. Ik zelf vind dat ortiz en gudelj de beste middenvelders zijn en daar zullen veel supporters mee eens zijn. Heb er nu wel een hard hoofd in zonder gudelj tegen ajax

  • Mozes

   16 februari 2014 at 13:50

   Kan je het ook onderbouwen waarom Gudelj zo goed is? Een middenvelder van AZ moet meer kunnen dan alleen zichzelf opofferen. Men riep dat hij een fantastisch schot heeft maar die moet ik nog ontdekken. Je kan wel een hard schot hebben maar dat is niet voldoende. Hij schiet ze alleen maar hard over of hard naast. Verdedigend zie ik hem ook niet als Ortiz ballen veroveren.

   Henriksen was volgens AZ supporters onze speler van het jaar. In een seizoen waar alles slecht was behalve de beker winst stak hij met voldoendes erboven uit. Als je een speler voor bijna 3 miljoen koopt en hij draait een aardig eerste jaar in slechte ploeg….verdient hij krediet.

   Ik begrijp al tijden het beleid van AZ niet want afgelopen zomer lappen ze weer 3 miljoen voor een Middenvelder van NAC terwijl je Henrikssen had, van Overeem als back up en ook Berghuis die op rechtsmidden kan spelen.

   AZ heeft een kopie van Henrikssen gekocht voor dezelfde prijs. Daaruit blijkt dat AZ niet gericht zoekt maar lijstjes af gaat. Wat wij vorig jaar ook miste waren spelers met scorend vermogen.

   Gudelj 3 doelpunten
   Ortiz. 1
   Elm. 2

   Zoals ik in mijn vorige post zei…AZ zou er goed aan doen de opstelling te veranderen en meer naar voren spelen.

   Reijnen- Gouweleeuw- Hoedt- Poulsen
   Henriksen——————————Ortiz
   ————————Berghuis
   Lewis ————–Aron ———–Beerens

   Gouweleeuw schuift graaf in en Hoedt is een betere 1op1 verdediger dan Viergever en Wuytens. Als Poulsen weg is heb je altijd Ortiz die defensief sterk is. Beerens is tweebenig en als Poulsen opkomt trekt hij naar binnen en speelt hij ala Holman.

   Ik hen Reijnen vaak afgekraakt maar hij is een solide back geworden en voetbalt een stuk rustiger. Henriksen was bij rosenborg iemand die opkwam en tweede ballen pakte. Ik denk dat hij technischer is dam Gudelj en daardoor minder kansen nodig heeft.

 9. Roan

  16 februari 2014 at 11:38

  Az mist doelpunten en kansen creeren het elftal is te defensief ingesteld de backs spelen alleen maar voorspelbare balletjes als we beginnen met mattias en simon daarin te zetten en op het middenveld is een goeie creative #10 zoals haye of berghuis dan staat het er al veel beter voor en komen de doelpunten vanzelf

 10. Evert

  16 februari 2014 at 12:01

  En toch Mozes vind ik dat ik gelijk heb, ik vind het rendement van onze spitsen met uitzondering van Aron benedenmaats. Waar je wel een punt heb is dat Ortis nog meer centraal moet gaan spelen en zich meer met de aanval gaan bemoeien, wat betreft Guldelj zie je dat hij vaak de ondergeschikte is en in dienst speelt van andere die hij vaak niet goed begrijpt en vaak te laat de actie maakt. Waar ik mij ook groen en geel aan erger zijn de lange afstand schoten…….erg slecht. Ik heb al eens eerder gepleit voor een terugkeer van Demy omdat wij een regisseur nodig hebben waar Viergever ernstig te kort komt. Met Demy de Zeeuw erbij krijgt het team meer gogme waar talenten zoals Haye, Lewis en vele andere van kunnen profiteren. Maarja ik zal het wel verkeert zien allemaal, weltrusten

 11. jelle

  16 februari 2014 at 12:07

  het enige positieve was nog eigenlijk dat mijn grote maat thom haye bij de selectie zat.

  • AZ WOMAN

   16 februari 2014 at 12:11

   Maar zolang Dick er naast zit op de bank, hoop ik dat Thom Haye geduld kan opbrengen, tot dat Dick is opgedonderd!

  • Jeroen

   16 februari 2014 at 12:42

   Volgens mij was hij ook aan het warmlopen toch?

 12. AZ WOMAN

  16 februari 2014 at 12:09

  Dick er zijn nog 27 punten in de competitie te halen!
  kom eens in een pers bericht, hoeveel punten jij met ons mooie AZ nog gaat halen!
  Als je een kerel bent, lezen we het binnen kort!

  • I.pjotr3

   16 februari 2014 at 12:33

   Dickie heeft maar een doel…….. De beker! Een prijs op zijn lijstje
   Elk interview geeft hij aan dat bij eerste 8 het hoogst haalbaar is.
   En dat is realiteit, beter kunnen we niet, althans niet elke wedstrijd.
   We mogen blij zijn als we de kuip halen, en dat wordt nog een hele klus

   • Gerrit Vooijs

    16 februari 2014 at 14:53

    Klopt pjotr,

    Advocaat heeft in het ad gezegd dat hij de wedstrijd tegen PEC ondergeschikt maakt aan de Bekerwedstrijd tegen Ajax.
    Dat is een verstandige beslissing want deze selectie kan niet 2 topprestaties leveren binnen 4 dagen.

    In de competitie doet AZ alleen nog mee voor de Playoffs.
    Daarvoor moet het uitgerekend wel PEC achter zich houden…..

 13. paddyk

  16 februari 2014 at 13:16

  Slaape hap was het gisteren. Totaal geen beleving bij sommige spelers.

 14. jelle

  16 februari 2014 at 15:16

  Ik denk zelf dat advocaat niet bij gaat tekenen en dat er 3 kandidaten kunne zijn:
  Fred rutten, marco van basten of misschien van marwijk ( grote kand dat hij naar feyenoord gaat)

  • oma

   16 februari 2014 at 16:57

   van Marwijk niet.
   die is net als dickie over de houdbaarheid datum heen.
   die moeten gaan genieten van hun oude dag.
   een jonge hond een die ze stijf scheld als het niet goed gaat ze aanpakt.
   niet van die oude slappe figuren die het wel geloven.
   ik denk echt aan van basten,wat doet die het leuk met Heerenveen.
   negen gewone voetballers en twee uitschieters.
   ik vind az even meer kwaliteit hebben over de breedte. het wordt er niet uitgehaald.

 15. NHN

  16 februari 2014 at 16:28

  Twee punten verloren, want dit was toch wel een matig FC Utrecht. Al moet ik zeggen dat ze het gegroepeerd verdedigen wel onder de knie hadden. Inde 1e helft heerste AZ. Toen hadden ze toe moeten slaan, doe je dat slechts 1x dan kan Toornstra zinj individuele klasse nog tonen.
  Ik denk dat AZ het nog wel aardig geprobeerd had. Maar ik wordt soms een beetje moe van al dat getik. Als je 1-1 speelt zie je dat zoiets geen resultaat oplevert. Waarom kan er niemend een behoorlijke pegel afleveren vanaf de 2e lijn. Ook in omschakeling vond ik AZ niet altijd even snel uitkomen. Geeft je Utrecht de kans om weer te hergroeperen, waarna dat getik weer begint, wat geen resultaat opleverde.
  Als je een wedstrijd wint door een stevig schot van buiten de 16 of een counter vindt ik dat ook prima.
  Kunnnen ze daar niet es wat beter op trainen Dick?

  • woonwagenpower

   16 februari 2014 at 17:24

   Dick traint maar 1x per dag, dus je kan het Dick toch niet kwalijk nemen, dat niet alle basis eigenschappen, onderhouden worden, laat staan nieuwe oefeningen. Dick Donder op.

   • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

    16 februari 2014 at 20:21

    Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat voor een leuk nader te bepalen bedrag gestort op zijn platina-Poetin-roebel-rekening, twee pallets met bevroren bitterballen plus de benodigde vrieskisten èn een goud geplatineerde friteuse met zijn beeltenis er op hij wel bereid is om weer te vertrekken of op te donderen zoals jij het zegt. Oh ja, en het frituur deel af te leveren bij zijn nieuwe club. Hij weet alleen nog niet welke het van de velen wordt.

 16. Jay

  16 februari 2014 at 22:02

  Dick blijft niet bij AZ. Hij heeft eind deze maand weer een gesprek en zal teleurgesteld zijn over de huidige positie van AZ. Ik denk dat hij er meer van had verwacht. Hij is geen trainer die strijd voor plek 6 t/m 8, wat hij nu wel moet doen.

  • woonwagenpower

   17 februari 2014 at 06:13

   Dick valt gewoon lelijk door de mand,
   Dick heeft niet zoveel tactisch voetbal verstand.
   Simon heeft Dick erbij gekregen,
   maar we gaan van de drup, in de regen.
   Jan Wuytens is overbodig,
   Geld aan Jan uit geven was totaal niet nodig.
   In het centrum, Gouweleeuw en Viergever,
   Achterin samen de vormgever.
   Reijnen rechtsback,
   is de laatste tijd prima op zijn plek.
   Het verhuren van Haps was niet handig,
   Haps linksback, dat was verstandig.
   Elm brengt ook geen toegevoegde waarde,
   hij speelt af en toe als een bejaarde.
   Poulsen linkshalf, dat is voor Simon een mooie plek,
   Hij bestrijkt de hele linkerkant, want hij kan geen zuurstof gebrek.
   Celzo middenmid,
   Hij is de speler met de juiste spirit.
   Henriksen/Gudelj rechts op het middenveld,
   samen uitvechten, wie daar zorgt voor voetbal geweld.
   Lewis/Beerens rechtsbuiten spelen,
   zorgen dat de spits zich niet hoeft te vervelen.
   Linksbuiten, Berghuis of Nick Doodeman,
   Jawel, Nick uit het eigen jeugdplan.
   In de spits staat Aaron,
   Zelf scoren, of afleggen voor collega, die schiet als een kanon.
   In het doel krijgt Esteban nog even krediet,
   blundert hij weer, krijgt hij een afscheidslied.
   Op de bank moet ook jeugd,
   dat geeft ook supporters vreugd.
   Dick een mix van jeugd en ervaring,
   Dick dat wordt echt een openbaring.
   Dick we leven niet meer met een bal met veters, houten doelen,
   dat moet jij toch eens aanvoelen.
   Dick je tactische kennis is antiek,
   Dick ga lekker werken in een bitterballen fabriek.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *