AZ heeft liever hoog basisbedrag dan doorverkooppercentage

By
Updated: februari 6, 2014

Stewart ging deze week in op een supportsvraag of AZ standaard een doorverkooppercentage probeert af te dwingen bij een eventuele verkoop. ‘We proberen standaard een doorverkooppercentage in de transferovereenkomst te krijgen. Maar om nou te zeggen dat het er standaard staat, nee.’

De technisch directeur van AZ gaf aan liever een hoger basisbedrag te ontvangen. ‘Als verkopende club wil je dat het bedrag aan de ‘voorkant’ gewoon goed is. Bepaalde percentages zitten vaak aan ‘de achterkant’. Mooi meegenomen, maar liever een hoger basisbedrag. Een doorverkooppercentage wordt namelijk vaak afgeleid aan de winst die de andere partij gaat maken, dus bijvoorbeeld tien procent van de winstmarge. Bij een speler van acht of negen miljoen zal de winstmarge echter vaak niet erg veel oplopen. Dan is het beter om meteen de cash te pakken in plaats van te wachten of een speler later met winst verkocht wordt.’

Natuurlijk ben ik nog steeds benieuwd of AZ mijn vraag gaat beantwoorden. We zullen nog even moeten afwachten…..

5 Comments

 1. woonwagenpower

  6 februari 2014 at 10:53

  Ja het blijft dus altijd handje klap, net als op een veemarkt.

 2. NHN

  6 februari 2014 at 14:46

  Van bepaalde spelers als Wernbloom en Elm, is helemaal geen mooi bedrag “aan de voorkant” ontvangen. Volgens mij speelde toen mee dat hun (hoge) loon geschrapt kon worden. Maar vooral de verkoop van Wernbloom kwam over als een “paniekverkoop”
  Ach, er zijn ook goede verkopen gedaan. Die 4,5 miljoen voor die droplul Sightorsson,vond ik wel weer een knap staaltje. (bijvoorbeeld)

  • Jeroen

   6 februari 2014 at 15:00

   haha en wat dacht je van De Zeeuw naar Ajax? Altidore naar Sunderland? Maher naar PSV?

   Best leuke bedragen voor ontvangen, maar ze presteren daar toch een stuk minder. Voor De Zeeuw hebben we ook 5 miljoen ontvangen voor een aflopend contract. Net zoals voor Moisander.

   Daartegenover staat dan wel weer spelers die voor te weinig geld zijn vertrokken. Dembele bijvoorbeed.. of Pocognoli (1.5 miljoen weg???) Dat was toch een beste linksback. En Ari… ook voor een te laag bedrag vertrokken. Dat was helaas net na de val van de DSB.

  • Jeroen

   6 februari 2014 at 15:02

   Wees trouwens blij dat Alves niet naar Alkmaar is gegaan. Denk dat we anders failliet ware verklaard. 18 miljoen euro… en daarnaast moesten we het salarisplafond verhogen om te voldoen aan zijn eisen… Ben echt blij dat hij uiteindelijk naar Premier League ging.

  • Gerrit Vooijs

   6 februari 2014 at 16:55

   Volgens de russische pers heeft AZ toen 10 miljoen ontvangen voor Wernbloom en Elm samen. Ik vind dat een net bedrag voor AZ.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *