Elm content met progressie AZ

By
Updated: februari 5, 2014

Elm heeft zijn plek bij AZ gevonden. Waar hij onder Verbeek vaak op een “verkeerde” plek werd neergezet, mag hij onder Advocaat eindelijk als linker middenvelder fungeren. ‘Gudelj, Ortiz en ik werken goed samen op het middenveld. En ook verdedigend staat het goed. Dat werkt door naar de aanval waar we spelers hebben die met een individuele acie hun man kunnen uitspelen.’

Het was duidelijk dat Vitesse zich geen raad wist met het goede spel. ‘Vitesse ging in de tweede helft al snel steeds de lange bal spelen. Mike Havenaar was hun enige diepe aanvaller. Hij werd bijna nooit gevaarlijk. Sinds de winterstop hebben we sowieso maar een tegendoelpunt gekregen. Als we die scherpte vasthouden, zijn we moeilijk te verslaan. Dat zag je ook tijdens de uitwedstrijd tegen PSV, toen we fases hebben gedomineerd.’

27 Comments

 1. Jeroen

  5 februari 2014 at 15:31

  Ik vind het heel moeilijk om hierop te reageren… Ik zie dat hij zijn best doet, en het gaat ook beter dan enkele weken geleden, maar toch denk ik dat Elm onze zwakste schakel is. Misschien dat ik te negatief denk over hem, en dat dit mijn oordeel beinvloed, maar ik snap nog steeds niet heel goed waarom Advocaat hem opstelt.

  Misschien denkt Advocaat ook wel van ‘never change a winning team’… Wellicht dat Elm heel veel goede dingen doet die niet echt opvallen. Ik weet het niet…

  Wat vinden jullie?

 2. oma

  5 februari 2014 at 15:39

  vraag je mijn mening Jeroen.
  ik zie een speler die alle tanden bij moet zetten om zich tehand haven.
  opbouwend uiterszwak.
  hij ramt alleen de bal weg een pass komt nooit aan.
  verdedigent is hij tetraag.
  ik vind het zielig worden om deze jongen,die gerust zijn best wel doet tezien spelen.
  maar hij zal het wel goed doen volgens de trainer.
  maar dat is mijn mening maar.

  • Jeroen

   5 februari 2014 at 16:01

   Voordeel is dat Esteban de lange bal kan hanteren 😉 Die kan Elm doorkoppen. Overigens doen ze dit best vaak, en ook wel effectief (zo nu en dan).

   Aan de andere kant, het elftal schijnt zo goed te werken, dus misschien dat het nu juist een balans heeft gevonden. Elm weghalen, zal misschien de balans eruit halen… Ik weet het ook niet. Probeer de argumenten van Advocaat te beschrijven, maar dat is lastig. Ik ga dan maar uit van hun expertise.. uiteindelijk werken zij elke dag met die jongens.

   • oma

    5 februari 2014 at 16:52

    ik vind het mooi van je gevonden.
    maar er is een probleem natuurlijk wie zet je er dan neer?
    een speler uit de jeugd?
    dat lijkt me nu een groot risico,ik ben een groot voorstander van jeugd een kans geven maar al meteen 90 minuten?

    ik zeg het eerlijk ik vind het heel moeilijk.
    maar ook hij heeft een aflopend contract dus wie weet wat er gebeurd?

 3. woonwagenpower

  5 februari 2014 at 16:28

  Tsjaaaaaa……. Victor.
  Het gaat inderdaad iets beter met je, vergeleken voor de winterstop.
  Maar om er nu over naar huis te schrijven?
  Victor moet vaker eerst kijken, waar hij de bal naar toe wil plaatsen.
  Het komt nog te veel voor, dat Victor wel het luchtduel wint, maar de bal vervolgens zo inlevert bij de tegenstander. Dit overkomt Victor niet alleen bij luchtduels, maar ook lullige passes, over zes meter. Als Victor daar wat extra trainingsuren in gaat steken, wordt het misschien een hele nuttige speler op het middenveld.
  Victor zijn loop en handelings snelheid zal nooit sneller worden, maar we hebben niet allemaal de motoriek van een Messi.
  Als Victor nog verbetert in bovenstaande punten, compenseert hij hier mee veel van zijn onvermogen.
  Victor moet de situatie van te voren beter inzien en aanvoelen, voordat hij de bal kopt of bij een medespeler inlevert.

  • De echte supporter

   5 februari 2014 at 18:09

   Ik vind jouw analyse wel erg kloppen. Maar hij krijgt niet veel tijd om zich verder te ontwikkelen want poulsen staat klaar.

 4. Jay

  5 februari 2014 at 16:33

  Ik denk dat Elm daar staat bij gebrek aan beter. Wellicht dat Poulsen zijn plek over neemt als hij weer helemaal fit is.

 5. Ruud

  5 februari 2014 at 18:12

  Poulsen is niet voor niets gehaald., maar Elm is niet de zwakste schakel in mijn ogen. Dat is Avdic die door Werder Bremen is afgetest. Als we het over Stoffel hebben dan komt hem de eer toe. Hij doet zijn best, maar vaak net niet. Ook tegen Vitesse.

 6. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  5 februari 2014 at 18:19

  Ik denk dat het een gegeven is dat Elm op het vernieuwde standaard elf lijstje staat. Advocaat lijkt net zo vasthoudend in dit opzicht als Verbeek wat dat betreft. Wen er maar alvast aan. Voor nu heeft hij de statistieken van na de winterstop aan zijn zijde en dus blijft deze regelmatig gehoonde speler lekker staan. Niks jeugdspeler, Poulsen, Gorter of wie dan ook.

 7. AZformallyknownasAZ

  5 februari 2014 at 23:31

  Ik ben klaar met schrijven, op deze site. Ik vond het leuk om te doen maar ik begin mij te irriteren merk ik en dat is voor niemand leuk. Ik ben geen purper en ook niet gestoord in mijn ontwikkeling. Maar dat zou ik wel zijn als ik nog bleef aanhaken. Ik wens jullie veel succes want dit is een leuke site met over het algemeen leuke stukjes en originele ideeën. Ik zal de rijmen missen van woonwagenpower en de visie met diepgang van Gerrit Vooys. Ik vond het leuk met hem in discussie te zijn en om jullie berichten te lezen. En bedenk daarbij dat ik een enorme fan ben van het eerste uur. Ik was erbij dat AZ voor het eerst kampioen werd en ook uiteraard voor de 2e keer. Ik heb Cruijff zien voetballen tegen AZ67 en van Hanegem met AZ

  Ik ben trots op AZ ook nu begint het weer de positieve kant op te draaien en ik denk dat Europees voetbal weer tot de mogelijkheden behoort. Laten we het gaan zien de komende tijd. Veel plezier en succes allemaal de komende tijd zowel in het werk als privé. En blijf genieten van AZ als je een liefhebber bent

  Veel succes Jeroen met deze waardevolle site . Zet hem op!!

  • oma

   6 februari 2014 at 07:51

   beste heer,
   die tijden di u beschrijft heb ik ook mee gemaakt.ik werd op mijn 7de meegenomen naar alkmaar 54 in het jaar 56 dat was mijn eerste contact met alkmaar54 het latere az.
   ik heb het nog meegemaakt dat alkmaar 54 een promotie wedstrijd speelde in utrecht tegen nec.
   toen alkmaar 54 kampioen werd in de tweede divisie a en nec in de tweede divisie b.
   alkmaar 54 verloor hem van nec en ging door naar de eerste divisie.
   de oudere zijn allemaal supporters van het eerste uur de wedstrijden die u opnoemt heb ik ook mee gemaakt.

   als woonwagen power gaat vertellen dat hij op zijn fiets naar uit wedstrijden ging.
   dat is ook een supporter van het eerste uur.

   maar ik vraag mijn alleen af als u al zo oud bent dat u geen mening van een ander kan respecteren.
   die het anders ziet.
   en maar door blijf zuigen.
   een man van uw leeftijd sorry dat kan ik even niet rijmen.

   ik meen dit eerlijk ik vind het jammer dit u deze beslissing neemt.
   maar het is uw beslissing die heb ik terespecteren.
   ik wens u veel succes in uw leven toe voor u en uw gezin.
   vriendelijke groet,
   oma

   • woonwagenpower

    6 februari 2014 at 08:07

    Hoi Oma, ik begrijp uw voorbeeld, maar om even helderheid te geven.
    Ik heb mijn hart verknocht aan AZ’67 in 1977.
    Ik was toen 6 jaar oud, en de Hout was het eerste stadion wat ik in het echt zag, ik was bij wijze van spreken direct verliefd.
    Nu 37 jaar later, is de liefde alleen maar gegroeid, we zijn door diepe dalen gegaan, we zijn uitgelachen, maar bovenal hebben we ook menigeen verstelt doen staan, we hebben gepiekt in 1981 en 2009, bekers gewonnen, Europees gespeeld(en nog).
    Menig club doet dat AZ niet na.
    Ieder seizoen, iedere dag kijken of er nog nieuws is, vroeger de krant nu het internet. Het zal mijn leven lang mijn grootste hobby blijven. Daarom is deze site ook zo te waarderen, heerlijk om andermans mening te lezen, Jeroen complimenten, ga zo door, en dat geldt ook voor Oma en alle anderen die deze site verrijken.

    • woonwagenpower

     6 februari 2014 at 08:21

     Nog een kanttekening.
     Ik vind AZ’67 veel mooier klinken en staan dan AZ, maar dat is mijn mening maar.

     • NHN

      6 februari 2014 at 09:07

      Daar ben ik het volledig mee eens. Achtervoegsel ’67 hadden ze nooit weg moeten halen.
      Van mij mag ’67 weer terugkeren.

    • oma

     6 februari 2014 at 09:16

     dit is een leuk bericht woonwagenpower,je laat me nu echt merken dat ik oud ben.(geintje).

     ik wou alleen maar zeggen jij heb ook die tijden mee gemaakt,en dat je op je fiets naar uit wedstrijden ging.
     niet naar ajax,maar twente,psv.
     Groningen je was een echte kilometer vreter.

     oké ik ben dan even ouder,ik voetbalde zelf nog bij de boys,als ik zondags om 14,30 moest voetballen dan was ik altijd ziek,ik wou naar alkmaar 54.
     Nico wagen met zijn eeuwig witte broekje Willem visser met zijn broertje de gebroeders tijn Nico en henk,piet buis en sitsen de vries wat en duo was dat de de lange de vries kopte de ballen naar pietje buis de schoot ze er in.

     ik verlang nog wel eens naar die tijd.
     maar ach het was mijn jeugd schrijft zij weemoedig.

     natuurlijk doet jeroen het heel goed maar dat weet jeroen van mijn.
     ik respecteer zijn werk erg.

     • oma

      6 februari 2014 at 09:24

      moet Nico wagenmaker zijn.

     • woonwagenpower

      6 februari 2014 at 10:51

      Oma, zou oud bent U nog niet hoor.

  • Jeroen

   6 februari 2014 at 10:42

   Jammer 🙁 vond je inbreng altijd erg sterk met goede argumenten. Hopelijk horen we in de toekomst nog van je 😀

 8. AZformallyknownasAZ

  5 februari 2014 at 23:45

  Het is een beetje laat dat ik dit schrijf maar nee ik ben dus geen puber maar heb wel puperdochters en dat is een heel ander verhaal. En ook zij zijn beslist niet in hun ontwikkeling gestoord. Succes allen met deze prachtsite

  • Gerrit Vooijs

   6 februari 2014 at 08:19

   AZformallyknow neem rustig je time-out en ga andere leuke dingen doen. Mocht het weer gaan kriebelen zie ik je graag weer op dit forum terug en pakken wij onze discussies weer op. AZ leeft nog lang en wij ook, hopen we toch, en dus hebben we de tijd.
   Het gaat je in de tussentijd goed en tot ziens !

 9. woonwagenpower

  6 februari 2014 at 05:09

  AZformallyknow, het hele leven is keuzes maken,
  nu maak jij wel een drastische keuze.
  We zijn toch allemaal wel eens geïrriteerd?
  We zeggen allemaal wel eens iets, waarvan we achteraf zeggen, het kwam misschien toch niet leuk of goed over.
  Mijn advies is, om dan een tijdje rustig de boel bekijken, en dan pas conclusies te trekken.
  Maar ja, jou keus respecteer ik ook, en mocht je, je bedenken, gewoon weer aanmelden, en met een frisse blik jou visie geven over de mooiste club van Nederland AZ!

 10. Gerrit Vooijs

  6 februari 2014 at 08:08

  Tja Stoffel is de snelste niet maar hij kiest wel goed positie waardoor hij verdedigend vaak goed staat. Aanvallend heeft hij ook wel een goed oog waar hij naar toe moet maar zoals tegen Groningen krijgt hij de bal niet.
  Snelheid heeft hij niet en krijgt hij niet, maar door zijn inzicht is hij instaat dit voor een gedeelte te compenseren.

  Kijk naar Reijnen. Ook niet de snelste maar weet wanneer hij druk moet zetten op zijn tegenstander. Hierdoor komt zijn tegenstander niet lekker in zijn spel. Piazon ? Niet gezien, Depay ? bijna onzichtbaar, Kostic ? Niet gezien. Conclusie: het lek in de defensie van AZ is boven en daar heeft ook Elm zijn aandeel in omdat hij in tegenstelling tot Martens eerst zijn verdedigende taken uitvoert. Hierdoor komen Ortiz en Gudelj niet meer te zwemmen en kunnen zij ook aanvallend hun aandeel brengen.

  Het zijn dus keuzes die gemaakt zijn door Advocaat.

  Tot nu toe heeft hij het bij het rechte eind omdat het nu een vechtteam is geworden. Niet briljant, maar wel heel degelijk waardoor het met kleine verschillen een wedstrijd kan beslissen.
  Resultaat op basis van keiharde arbeid en dat houd AZ alleen op 3 fronten vol als de reserves veelvuldig gebruikt gaan worden.

  • woonwagenpower

   6 februari 2014 at 08:13

   Dat heb je mooi en beknopt omschreven Gerrit.

  • oma

   6 februari 2014 at 09:22

   ik lees aldoor de vergelijking elm,martens maar voor mijn idee kan je die niet vergelijken.
   martens was meer aanvallend in gesteld elm niet dat is meer controleren.
   daardoor kwamen de andere wel eens tezwemmen ,naar mijn beschijden mening.

   • Gerrit Vooijs

    6 februari 2014 at 14:08

    Idd oma, je kunt de voetballers niet vergelijken maar ze spelen wel op dezelfde positie.
    Elm vult zit anders in waardoor AZ nu potdicht zit.
    Heel degelijk allemaal. Nadeel AZ creëert nu minder kansen dus het moet bijzonder effectief omspringen met de weinige kansen.

    • oma

     6 februari 2014 at 17:15

     klopt met martens speelde we ook meer aanvallender nu meer behoudener.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *