Jóhannsson vestigt hoop op Advocaat

By
Updated: februari 3, 2014

AZ kwalificeerde zich tijdens de groepsfase ongeslagen voor de volgende ronde van de Europa League, en neemt het daarin op tegen het Tsjechische Slovan Liberec. Spits Aron Jóhannsson gaat ervan uit dat de ervaring van Dick Advocaat van onschatbare waarde kan zijn voor de Alkmaarders.

De 66-jarige trainer leidde Zenit Sint-Petersburg in 2008 naar de Europese trofee krijgt nu de kans om die prestatie met AZ te herhalen. “De coach is ontzettend belangrijk voor ons”, vertelt Jóhannsson op de officiële website van de UEFA. “Met dank aan zijn routine zouden we ver kunnen komen. Hij heeft deze prijs al eerder gewonnen, dus zijn adviezen tijdens deze fase van het toernooi zijn onbetaalbaar.”

Verdediger Nick Viergever, die al van de partij was toen de Alkmaarse ploeg in 2012 door wist te dringen tot de kwartfinale van de Europa League, blijft ondertussen voorzichtig en benadrukt dat het huidige elftal nog niet zo goed is als het team dat twee jaar geleden bij de laatste acht zat. “Dat was een fantastisch jaar, we hadden een erg sterke ploeg. Zover zijn we nu nog niet, maar we hebben nog tijd om te groeien.” Bron: Voetbalzone.nl

4 Comments

 1. Mike

  3 februari 2014 at 16:25

  Eerst maar Slovan Liberec Aron 😉 , maar AZ heeft wel heel gunstig geloot Slovan Liberec heeft al maanden niet gespeeld als wij er tegen moeten. de volgende tegenstanders Genk doet het toch niet best de laatset maanden in eigen competitie (vorige week pas weer voor het eerst gewonnen na 6 verlies partijen) en Anzhi is leeg gekocht en stelt ook niet zoveel voor (staat laatste). Dus ik denk dat het wel een leuke Europa league jaar kan worden met wat geluk.

 2. NHN

  3 februari 2014 at 16:49

  In feiten ligt de weg naar de kwartfinale open. Jaaaaa ik weet wel, je moet eerst de partijen maar zien te winnen, en het is veel te ver vooruit kijken, maarrrr diep in m’n hart hoop ik wel op ver doorstoten in de Europa League. De loting is in elk geval zeker gunstig.
  En daar telt de ervaring van Dick zeker mee. Maar de spelers zullen het moeten doen. Het wordt wel hoog tijd dat Nederlandse ploegen eens iets presteren in Europa.
  Ik droom nog steeds van AZ met Europese successen.

 3. Keps

  3 februari 2014 at 20:30

  @ oma. Heb je het gelezen ‘De coach is van onschatbare waarde voor ons’.

  Dat is dus waarom Advocaat o.a. Moet blijven. Gelukkig zien de spelers het wel in hem zitten.

  Met Dick aan het roer worden het nog leuke jaren, mits hij blijft.

 4. Gerrit Vooijs

  3 februari 2014 at 20:56

  Iets van de huid van de beer……….

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *