Reijnen heeft zijn plek gevonden bij AZ: ‘Het kan snel gaan in de voetballerij’

By
Updated: februari 2, 2014

Reijnen kreeg vorig seizoen nog te horen dat hij beter naar een andere werkgever kon zoeken, maar heeft zich inmiddels teruggevochten in de basis bij AZ. ‘Het kan snel gaan in de voetballerij. Ik geniet ervan zolang het goed gaat. De hele week train ik hard en zorg ik goed voor mijn lichaam. Hier doe ik het voor als profvoetballer. Ik wil ten koste van alles basisspeler blijven. De concurrentie is groot, maar ik heb vertrouwen. Ik ben topfit en gretig. Laat die wedstrijden maar komen.’

‘We zijn goed uit de winterstop gekomen. Winst tegen NAC, Roda JC en Groningen. En tegen PSV had er ook meer in gezeten dan die 1-0 nederlaag. Vier wedstrijden, een tegendoelpunt. Dat is knap. We gaan dinsdag met vertrouwen naar Vitesse,’ aldus Reijnen.

10 Comments

 1. Jeroen

  2 februari 2014 at 15:50

  Tja… kan niet anders zeggen dan dat hij het nu leuk doet. Lijkt een klik te zijn met Berghuis en Gudelj. Misschien toch wel een handige set van Advocaat om Johansson eruit te halen… Wel jammer, want ik ben echt een groot fan van Johansson.

 2. AZFanaticsnl

  2 februari 2014 at 15:57

  Vind hem erg sterk op het moment. Hij heeft zijn kans met beide benen gegrepen. Johansson misschien wat sneller. Maar die komt ook wel weer terug, speelde matig laatste wedstrijden voordat Reijnen speelde, dus wissel terecht. Denk dat advocaat met Reijnen iets meer lengte achterin wil houden

 3. Gerrit Vooijs

  2 februari 2014 at 16:52

  Mattias zal balen maar hij was in december het lek van AZ. Alleen aanvallen is te weinig. Als Reijnen het niveau van gisteren kan vasthouden moet Mattias wachten op een schorsing of blessure want idd 1 goal tegen uit vier wedstrijden is knap. Dat mag Mattias zich aantrekken.

 4. AZformallyknownasAZ

  2 februari 2014 at 16:58

  Reijnen doet het goed ook in combinatie met Berghuis. Ze vormen een sterke rechterflank samen met Gudelj. Dat overtreft in ieder geval voor mij alle verwachtingen.
  En dat is ook prettig om te kunnen constateren.

 5. woonwagenpower

  2 februari 2014 at 17:22

  Even wat anders.
  Vanavond in noord holland sport is Stewart te gast, op rtvnh.

  • AZ4Altijd

   2 februari 2014 at 18:33

   Zal hij zijn ontslag aankondigen? 😛 . Zou mooi zijn.

   Ennieweg. Ja Reijnen doet het nu best lekker. Mag ook wel gezegd worden.
   Het is makkelijk om iemand af te straffen, maar het is meer een kunst om iemand te loven die wel iets goeds doet.

 6. woonwagenpower

  2 februari 2014 at 18:56

  Het blijkt dat Reijnen het als rechtsback goed doet, hij was daar ook al onder Gert-Jan Verbeek neer gezet, als vervanger van Marcellis.
  In het centrum van de verdediging komt Reijnen niet uit de verf, gelukkig voor hem dat hij deze kans krijgt. Reijnen hou vol, veel succes toegewenst.

  • oma

   2 februari 2014 at 23:10

   ik heb het gezien.
   ik vind hem zo glad als een aal.
   hij geeft overal antwoord op maar zegt niets.

 7. Silver

  2 februari 2014 at 19:59

  Prima voor Reijnen dat hij zich zo heeft terug geknokt en dat hij tot nu toe heeft bewezen dat hij wel degelijk in de basis hoort !

 8. NHN

  2 februari 2014 at 22:53

  Reijnen,rechtsback, bij gebrek aan beter. Hij is hier idd als eens geposteerd. Toen hij een half jaar in dienst was van AZ. Maar toen was het niet echt een succes. Zijn favoriete positie was toch centraal achterin, dat gaf hij zelf aan. Na vertrek van die overloper moisander was het dan ook zover. Maar dat bleek een behoorlijke miskleun. Wat zorgde hij daar voor paniek achterin. Hij kreeg dan ook karrevrachten kritiek over zich heen. Vaak ook wel terecht.
  Dat het nu zo loopt,misgun ik ‘m niet. Na al die kritiek, zal het moeilijk genoeg zijn weer een normale partij te voetballen. Maar dat gebeurt nu dus wel.
  Als hij maar degelijk blijft verdedigen, en geen fratsen uithaalt.
  Je vraagt je alleen af wat er i/d toekomst moet gebeuren. In de zomer loopt z’n contract af. Mattias Johansson zal toch klaargestoomd moeten worden.
  We zullen het gewoon nog een aantal wedstrijden moeten aanzien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *