Flitsend AZ boekt ruime zege op RKC: 6-0

By
Updated: augustus 16, 2009
Flitsend AZ boekt ruime zege op RKC: 6-0

AZ heeft zeer eenvoudig met 6-0 het uitduel met RKC Waalwijk gewonnen. De ploeg van Ronald Koeman had geen hoog tempo nodig om de promovendus naar de grootste thuisnederlaag in de historie van de club te spelen.

Na een openingsfase die in trage gang was verlopen, was er na een kwartier plots de goede loopactie van Mounir El Hamdaoui.
De Marokkaan werd begrepen door Moussa Dembélé, die zijn aan buitenspel ontsnapte teamgenoot vond: 0-1.

Zonder veel weg te geven en zonder veel te creëeren behield AZ controle over de wedstrijd. Zeven minuten na rust volgde de tweede treffer voor de Alkmaarders. El Hamdaoui zag na een goede actie zijn schot gekraakt, waarna de bal pardoes voor de voeten van Dembélé belandde. De Belgische spits kende weinig genade en zijn harde pegel verdween over de handen van de mistastende Jurgen Wevers in het RKC-doel.

In de 67ste minuut tekende El Hamdaoui voor zijn tweede treffer. Praktisch vanaf de achterlijn probeerde de aanvaller voor te geven, maar de bal werd geraakt door de glijdende Alexandre Di Gregorio. Het meegegeven effect was echter voldoende voor een boogbal waar Wevers niet bij kon: 0-3.

Een kwartier voor tijd kreeg de RKC-doelman geen vat op de pegel van Jeremain Lens. Maarten Martens tikte al vallend de de 4-0 voorsprong binnen. Lens stond ook aan de basis van de vijfde treffer van AZ. De invaller loste een schot, waarop Wevers de bal voor de voeten Martens stompte. De inzet van de Belg bleek hard genoeg voor een doelpunt: 0-5.

De pijlsnelle Lens maakte uiteindelijk het halve dozijn vol. Perfect weggestuurd door El Hamdaoui klopte de Amsterdammer de arme Wevers met een fraaie stift. AZ heeft na de slechte seizoenstart bij Heracles (3-2 verlies) het vertrouwen weer hervonden. RKC Waalwijk lijkt zich nu al op te moeten gaan maken voor een zeer zwaar seizoen.

Wedstrijdverloop

0-1 El Hamdaoui (15)

0-2 Dembélé (52)

0-3 El Hamdaoui (67)

0-4 Martens (65)

0-5 Martens (79)

0-6 Lens (82)

Toeschouwers: 5.720

Opstelling:

Romero, Jaliens, Moisander, Moreno, Pocognoli (Poulsen/42), Holman (Wernbloom/56), Mendes da Silva, Schaars, Martens, El Hamdaoui, Dembélé (Lens/70)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>