Advocaat: ‘Er zijn geen excuses’

By
Updated: januari 31, 2014

In de aanloop naar de subtopper van zaterdag tegen FC Groningen, blikte Dick Advocaat vrijdagmiddag in het bijzijn van de pers terug en vooruit: “Als je wint, haak je aan.”

In tegenstelling tot het uitduel met PSV kan Advocaat zaterdag weer over de van een hamstringblessure herstelde Steven Berghuis beschikken. “Mede daarom hebben we hem vorige week aan de kant gehouden. Steven heeft deze week specifiek getraind. Hij is weer fit, net als de rest.” Marcellis revalideert van een knieoperatie.

Over FC Groningen, dat met een wedstrijd minder gespeeld een punt meer heeft dan AZ, wilde Advocaat weinig kwijt: “Het is een lastige, hard werkende ploeg die goed presteert. Verder wil ik er niet heel gedetailleerd op ingaan. We móeten thuis gewoon van ze winnen. Er zijn geen excuses. Want als je wint, haak je aan. Zo niet, haak je af. Groningen mag niet meer afstand van ons nemen dan ze nu al hebben. Het is voor ons belangrijk om in de subtop te blijven, zeker met twee uitduels op het programma.”

Simon Poulsen maakt nog geen deel uit van de wedstrijdselectie. Advocaat: “Simon deed het maandag aardig bij Jong AZ. Hij heeft na bijna twee jaar niet te hebben gespeeld nog wel even tijd nodig. Dat geeft hij zelf ook aan, gelukkig. Hij was woensdag op de training nog moe van maandag… Maar hij heeft een fantastische mentaliteit, die Simon. Een echte winnaar.”

Advocaat zag zijn ploeg vorige week met goed spel onderuit gaan tegen PSV. “Ondanks dat we individueel minder zijn dan PSV, hebben we aangetoond dat je door een goed collectief toch de betere ploeg kunt zijn. We hebben fases van de wedstrijd gedomineerd. Met name ons middenveld was sterker. Je koopt er echter niets voor, omdat we worden afgerekend op punten.”

AZ – FC Groningen begint zaterdag om 20:45 uur in het AFAS Stadion. Er zijn nog kaarten. Bron: AZ.nl

3 Comments

  1. Timon

    31 januari 2014 at 19:18

    Woensdag nog moe van maandag….Tegen welke topclub had hij gespeeld? Hij heeft dus in bella Italia niets gedaan???? Verder meneer Advocaat : dinsdag tegen Vitesse kansloos; morgen bij evt nederlaag wat ik geheel niet onwaarschijnlijk acht,welke consequenties verbindt u daar zelf aan?

  2. oma

    1 februari 2014 at 10:50

    klopt Dick,dat ze jou nog langer bij az als trainer houden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *