Advocaat geeft zich bloot

By
Updated: januari 29, 2014

Leuk interview om te lezen over Dick Advocaat. De trainer heeft in de winterstop uitgebreid de tijd genomen voor een interview met het glossy magazine AZ in Zaken. Hierrrr kun je het lezen.

8 Comments

 1. woonwagenpower

  29 januari 2014 at 20:25

  Dick, hier ben ik niet nieuwsgierig naar.
  Dick het zou je sieren als je de weg vrij maakt voor een trainer die zich verdiept in de jeugd, en ze serieuze kansen geeft. Die jeugd spelers durft in te passen, het liefst jongens die al vanaf de D pupillen bij AZ voetballen. Met jouw manier van werken gaat er veel kapitaal verloren. Ga lekker genieten van je oude dag. De voetballers en clubs hebben geen baat met jou manier van werken. Deze generatie is anders Dick.

 2. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  29 januari 2014 at 23:03

  Als mens heel sympathiek maar helaas moeten we hem keihard afrekenen op zijn inbreng en prestaties bij AZ… Tijd voor een andere trainer ondanks zijn mooie loopbaan.

 3. woonwagenpower

  30 januari 2014 at 06:22

  Dick probeert met zo’n interview sympathie te vergaren, want hij leest waarschijnlijk ook deze site.
  Dick deze tijd waarin clubs het toch al niet makkelijk hebben, moeten juist de eigen jeugd spelers kansen geven, want die zijn relatief goedkoop.
  Dick heeft veel bij clubs gewerkt, die de boel bij mekaar kochten.
  De Lampenfabriek hier in Nederland, de rijke Russen, de verenigde Emiraten.
  Dick we leven niet meer in het tijdperk Dirk Scheringa(geweldige man, maar kapot gemaakt door witte boorden criminelen, die ook en nu nog alleen zichzelf willen verrijken, kijk maar naar de Rabobank met de Libor affaire).
  Nu we geen suiker oom hebben die ons en de hele club om hoog wil stuwen, en wil proffesionaliseren, moeten we anders met de dingen omgaan. AZ moet eerst kijken wat ze zelf nog in huis hebben, voor dat ze geld gaan uitgeven, dat doe je thuis toch ook meneer Stewart? Als U nog een goede wasmachine heeft staan, gaat U toch ook niet zomaar een tweede aanschaffen?
  Dirk Scheringa heeft eens gezegd, dat zoveel mogelijk voormalig AZ spelers bij de club betrokken moeten worden, dit om de uitstraling en binding met de club te vergroten. Dat waren wijze woorden van Dirk Scheringa.
  Om in Dirk Scheringa zijn opvattingen mee te gaan, ben ik er voorstander van dat.
  Een nieuwe technisch directeur, bijvoorbeeld Peter Arntz, Ronald Spelbos, Louis van Gaal.
  Een nieuwe Hoofdtrainer?coach, bijvoorbeeld Shota Arveladze, of in ieder geval een trainer die de eigen jeugd spelers wel kansen geeft.
  De assistent en spitsen trainers hebben gelukkig een AZ verleden.
  De trainer/coach van jong AZ , in ieder geval een persoon wat een AZ verleden heeft, en wat veel ervaring heeft op Eredivisie en Europees niveau, en die daar ook A junioren in wil laten spelen. Dus geen Dennis Haar.
  De hele jeugd opleiding zou onder leiding en begeleiding moeten komen te staan, van voormalig AZ spelers, die doorstroming als vanzelf sprekend vinden.
  Het scoutingsapparaat heeft de laatste jaren goed werk verricht, maar helaas ook geld gekost, jongens binnen halen , geen minuut in het eerste meedoen, en via de achter deur weer vertrekken, dat moet anders. Dat is ook zonde van de tijd en energie die in deze jongens wordt gestoken.
  Er moet een keepers trainer worden aangesteld, die zelf veel gekeept heeft op het hoogste niveau(Henk Timmer) maar ook in de jeugd opleiding moet een keeperstrainer worden aangesteld, die op het hoogste niveau heeft gespeeld.
  Dus als het aan mij ligt, raken sommige mensen hun baan kwijt, maar helaas, waar gehakt wordt vallen spaanders.
  Vanaf de de D pupillen moet al op techniek getraind worden, eerst moeten de spelertjes, helemaal vergroeien met de bal. Als dat goed beheerst wordt, kun je aan tactiek werken.
  Dus de techniek is de basis. Wiel Coerver( de ouderen onder ons kennen hem nog wel) riep het jaren gelden al, maar Wiel werd door sommige gewoon uitgelachen.
  Toon Gerbrands is in mijn beleving meer dan capabel.
  Raad van commissarissen grijp in, iemand aanstellen is leuker, dan iemand ontslaan, maar helaas hoort dit ook bij jullie baan.

  • oma

   30 januari 2014 at 09:20

   goed geschreven.
   maar met een dingetje ben ik het niet mee eens,het hoeven van mijn niet allemaal mensen met az verleden tezijn.
   die zijn er na mijn mening namelijk niet.
   als ze maar vakbekwaam zijn.

 4. AZ WOMAN

  30 januari 2014 at 06:47

  Volgens de Telegraaf praat AZ alleen met Advocaat!
  Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

  • oma

   30 januari 2014 at 09:06

   staat dus op soccernews ook.
   omdat ze in januari een afspraak hebben gemakt dat in februari een vervolg gesprek komt met dickie bitterbal.

 5. oma

  30 januari 2014 at 08:57

  ik vind het helemaal niet belangrijk hoe hij als mens is.
  ik kijk naar wat hij presteert en dat is ver beneden pijl met de jeugd.
  hij is az aan het vernielen.

  • AZmanu

   30 januari 2014 at 12:56

   Nou de jeugdopleiding in al gesloopt. Dick doet alleen nog maar even de opruiming.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *