Jong AZ hard onderuit in Waalwijk (5-1)

By
Updated: januari 28, 2014

Jong AZ heeft maandag de uitwedstrijd tegen Jong RKC Waalwijk met 5-1 verloren. De ploeg van Reinier Robbemond en Dennis Haar zakt door de nederlaag naar de vijfde plaats in de competitie. Bij AZ maakte Thomas Lam de enige treffer en startte Simon Poulsen in de basis.

Jong AZ begon goed aan de wedstrijd en trok het initiatief naar zich toe. De ploeg uit Waalwijk probeerde druk te zetten, maar de Alkmaarders kwamen daar gemakkelijk onderuit. Totdat na drie minuten spelen RKC-aanvaller Jean-David Beauguel de bal zomaar in de voeten geschoven kreeg en afrondde: 1-0.

Na de Waalwijkse treffer herpakte Jong AZ zich en kreeg het een aantal goede kansen op de gelijkmaker. Mattias Johansson zette Fernando Lewis alleen voor de keeper, maar hij kon niet afronden. Daarna was Denni Avdic, binnen vijf minuten, tot drie keer toe dicht bij een treffer en zeilde een schot van Donny Gorter maar rakelings over de lat. Het was echter Jong RKC dat via Kenny Anderson en Jos Peltzer nog voor rust op een 3-0 voorsprong kwam.

In de tweede helft ging AZ direct opzoek naar een doelpunt en kwam het uit een spelhervatting terug in de wedstrijd. De vrije trap van Willie Overtoom kwam terecht bij Thomas Lam, hij kopte bij de tweede paal binnen: 3-1.

Avdic was voor Jong AZ het dichtst in de buurt van de aansluitingstreffer. Nadat hij op de linkerflank twee RKC’ers het nakijken had gegeven, haalde hij uit. De Zweed zag zijn inzet echter jammerlijk op de paal belanden. “In die fase hadden we recht op de 3-2 en die verdienden we ook”, vertelde Robbemond na afloop. Hij moest echter toezien hoe zijn ploeg, ondanks goed veldspel, in de laatste twintig minuten nog twee treffers incasseerde en met 5-1 verloor.

“Kijkend naar de gehele wedstrijd hebben we door goed veldspel zes à zeven goede kansen gecreëerd, maar daarvan maken we er maar één”, concludeerde Robbemond. “Van de vijf doelpunten van RKC hebben wij er vier door persoonlijke fouten weggegeven. Dat mag op dit niveau niet gebeuren.”

Opstelling Jong AZ: Hobie Verhulst; Mattias Johansson, Thomas Lam, Wesley Hoedt, Simon Poulsen (75. Jonas Heymans); Donny Gorter, Joris van Overeem, Willie Overtoom (82. Raies Roshanali); Fernando Lewis, Denni Avdic (69. Raymond Gyasi), Thom Haye.

20 Comments

 1. Jay

  28 januari 2014 at 14:24

  Ik heb ook maar een keer een wedstrijdverslag van Jong AZ geplaatst. Dit om aan te geven dat er bij Jong AZ dus hetzelfde gebeurd als bij het eerste. Te veel kansen missen en vaak door persoonlijke fouten doelpunten tegen krijgen.

  Kijk ook eens naar de opstelling. Veel spelers die vaak genoemd worden voor een kans in AZ 1. Echt, die spelers hebben het gewenste niveau gewoon (nog) niet.

  • Jeroen

   28 januari 2014 at 15:32

   Bedankt voor het plaatsen. Het laat in ieder geval zien dat onze jeugd er misschien nog niet klaar voor is. Toch moeten we niet vergeten dat een deel van deze spelers 0,0 motivatie hebben om voor jong AZ te spelen. Zoals je zelf al aangeeft, ze zouden zo mee kunnen doen met het eerste…. Dat weten zij ook.

  • oma

   28 januari 2014 at 15:51

   nee jay,
   ze hebben de juiste motivatie niet meer om in de beloftes tespelen.
   dat is heel iets anders.
   een mens moet nu een maal geprikkeld worden.

 2. Gerrit Vooijs

  28 januari 2014 at 15:12

  Poulsen, Lam, Hoedt en mattias johannsson. Dat is idd een defensie die je zo in het 1ste zou plaatsen……….. Wonderlijk dat deze jongens wel in de Europa League goed kunnen voetballen maar niet tegen het 2e van rkc !

  • oma

   28 januari 2014 at 15:49

   dan hebben motivatie Gerrit bij de beloftes echt niet.
   toen werden ze uitgedaagd.

 3. Joost

  28 januari 2014 at 16:03

  Geen motivatie? Ze krijgen allemaal betaald (in sommige gevallen zelfs heel goed) om hun hobby uit te oefenen. En dan er niet voor de volle honderd procent voor gaan. Ik vind dat persoonlijk een schande en een teken aan de want voor de toekomst. Wat als ze straks wel in het 1e spelen en ze willen weg? Is dan weer de motivatie weg?

  • oma

   28 januari 2014 at 16:08

   zo werkt het nu een maal als je zwaar teleur gesteld bent.
   dat kan je misschien niet begrijpen.
   maar zo is het wel.

   • Joost

    28 januari 2014 at 16:14

    Ik begrijp wel dat ze teleurgesteld zijn, maar het heeft geen zin om bij de pakken neer te gaan zitten. Daar hebben ze dan alleen zichzelf mee. Het is wel slecht dat niemand in de technische staf ze dit schijnbaar duidelijk kan maken.

    • oma

     28 januari 2014 at 17:02

     dat bedoel ik nu jongen.

     kijk ik spreek het ook niet goed,maar ik begrijp het wel.

 4. Jay

  28 januari 2014 at 17:04

  Als ze niet gemotiveerd zijn, dan zit het mentaal ook nog niet goed bij ze. Je weet dat je moet knokken om bij het eerste te komen, dat lijkt mij motivatie genoeg.

  • oma

   28 januari 2014 at 17:10

   misschien zien ze hoe kansloos het is.
   kan dat een oorzaak zijn?
   ik stel maar wat

 5. Geert

  28 januari 2014 at 17:53

  Dit heeft niets met wel of niet gemotiveerd te maken. Het zijn topsporters, ongemotiveerd is dan geen excuus. Als ze inderdaad ongemotiveerd zijn, dan is dat het bewijs dat ze niet AZ-waardig zijn. Deze jongens kunnen nirmaal gesproken allemaal (misschien op 2 na) goed meedraaien met het eerste. Toch gaat het ergens fout. Misschien toch een gebrek aan kwaliteit. Verbeek en Advocaat laten hun niet voor niets op de bank of tribune zitten.

  Ik hoop zelf dat dit een incident is en dat Jong AZ het bij deze ene wanvertoning houdy

 6. AZformallyknownasAZ

  28 januari 2014 at 17:59

  Het lijkt mij een gevalletje onnodig. Als ik zo lees wat voor kansen er gemist zijn is het weer die effectiviteit die ondeugdelijk is. Ik hoop niet dat dit nu club probleem aan het worden is. En ik vind wel dat spelers zich altijd moeten inzetten. Ze worden er duur voor betaald.

 7. Silver

  28 januari 2014 at 18:07

  Kansen missen is op zich geen probleem omdat er toch genoeg kansen worden gecreëerd.
  Maar tijdens het aanvallen mis ik af en toe het bijsluiten van het middenveld die de afvallende bal kan gebruiken voor een nieuwe kans.
  Nu is het zo dat de kans gemist is en dat de bal verder verwerkt kan worden door de tegenpartij, afjagen van de bal kan ook resultaten opleveren en wordt zeker gewaardeerd door het publiek !

 8. AZformallyknownasAZ

  28 januari 2014 at 18:37

  Kansen missen wordt natuurlijk wel problematisch als je geen enkele kans tot doelpunt weet te promoveren. En dat gebeurt toch iets te vaak bij AZ. Het heeft met onvoldoende alertheid te maken. Maar het heeft te maken met gogme, intuïtie, op de juiste plaats staan en toch ook de absolute wil om te winnen. Want als je wel dat stapje extra zet ben je wel op tijd om de afvallende bal in het netje te deponeren. Het komt ook zo vaak voor dat de bal wordt voor gegeven en dat deze of langs iedereen heengaat of dat er niet eens iemand in de buurt is. Dan wordt het een beetje ; ‘ze stonden er maar en ze keken er naar’. Een beetje meer pit en power zou helpen. Kan Dick niet aan de sambalballen i.p.v bitterballen? Of misschien een stevig gekruide hete nassischijf. Misschien inspireert Advocaat dat om de spelers meer te motiveren om dat noodzakelijke stapje extra te zetten

 9. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  28 januari 2014 at 19:31

  Hard selecteren en dat jongere spul wat achter deze groep staat te trappelen meer kansen geven, die jongens die vorige keer wel overtuigend konden winnen. Natuurlijk is het altijd zo dat de mix van spelers en trainers vaak bepaald hoe lekker het loopt. Een stel bekende namen bij elkaar maakt nog niet vanzelf een goed lopend elftal, of een band om een ander voorbeeld te geven.

 10. Keps

  28 januari 2014 at 20:15

  De jeugd is er blijkbaar nog niet helemaal klaar voor. Routine is nu ook eenmaal erg belangrijk.

 11. NHN

  28 januari 2014 at 20:56

  Zet bij die beloften eens een x een behoorlijke trainer neer ipv ene Dennis Haar !

  • Jeroen

   28 januari 2014 at 20:58

   Helemaal mee eens!!!!!!! Dat heb ik nooit begrepen. Vorig seizoen was het helemaal drama… toen degradeerde hij ook nog met Jong AZ. Kansloos.

 12. I.pjotr3

  28 januari 2014 at 21:31

  Na het hele rijtje meningen te hebben gelezen, slaat NHN de spijker op z’n kop.
  Dennis Haar heeft waarschijnlijk dankzij z’n vader een plekje in de technische staf gekregen, zijnprestatie was vorig jaar al bedroevend, maar ook dit seizoen weet hij zijn spelers niet te motiveren. Triest als je een grote bek hebt omdat je niet in AZ1 staat, maar nu blijkt maar weer, dat ze het gewoon niet waard zijn.
  Maar uiteindelijk is er maar een man verantwoordelijk….Ernie Stewart.
  Graag een nieuw technisch directeur, eentje met een duidelijke visie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *