Reijnen op dit moment veel beter dan Johansson

By
Updated: januari 28, 2014

In de eerste competitiehelft was Mattias Johansson de onbetwiste basisspeler bij AZ. Hij stond in zestien duels in de basis en scoorde ook nog eens drie keer. Toch lijkt de speler zijn plek verloren te hebben aan Reijnen. Volgens Advocaat een logische keus.

‘Waarom ik hem uit het elftal gehaald heb? Hij was defensief heel kwetsbaar, voerde zijn verdedigende taken niet goed uit. Hij deed de gekste dingen,’ aldus Advocaat. ‘Hij moet veel meer rust in zijn spel krijgen. Hij heeft de drang en het vermogen om een goede rechtsback te worden, maar hij maakt cruciale fouten.’ Op dit moment is Reijnen dan ook een stuk beter dan Johansson. ‘Hij brengt meer rust dan Johansson.’ Bron foto: Voetbalprimeur.nl

11 Comments

 1. Jeroen

  28 januari 2014 at 14:18

  Advocaat zal er wel kijk op hebben. Ik heb namelijk Johansson in elk opzicht altijd beter gevonden dan Marcellis en Reijnen…. Maar goed… Wie ben ik?!?

 2. Geert

  28 januari 2014 at 14:20

  Advocaat heeft hier een goed punt. Als supporters zien we natuurlijk graag een speler als Johansson. Hij is snel, rent zich de longen uit zijn lijf en heeft veel drang naar voren. Echter is hij verdedigend inderdaad kwetsbaar en dat is toch één van zijn belangrijkste functies op het veld. Of ik Reijnen dan beter vind? Die vind ik eigenlijk op alle vlakken kwetsbaar, maar is verdedigend wel iets sterker,

 3. Harry

  28 januari 2014 at 14:37

  Ja Reijnen is een topper…pfffffff hou mijn hart vast als hij aan de bal is

 4. Derek

  28 januari 2014 at 15:36

  serieus reijnen? gooi mattias erin!

 5. Joost

  28 januari 2014 at 16:11

  Onze trainer denkt achterin eerst aan zekerheid en dan pas aan aanvallen. Op zich lijkt het te werken want we geven de laatste wedstrijden achterin weinig weg. Het is dus aan mattias om te laten zien dat hij ook ingehouden kan spelen. Anders moet hij zich wellicht meer richten op andere plek in de ploeg. Het is namelijk wel een leuke speler met mogelijkheden.

 6. oma

  28 januari 2014 at 16:12

  klopt van gaal wil hem ook uitnodigen voor het Nederlandse elftal,lol.

  • joost

   28 januari 2014 at 16:41

   Ook Barcelona schijnt hem op een lijstje te hebben staan….

   • oma

    28 januari 2014 at 17:08

    barca ook van real heb ik wel gelezen.

 7. Gerrit Vooijs

  28 januari 2014 at 16:43

  3 wedstrijden heeft Reijnen gespeeld en AZ kreeg 1 goal tegen.
  Jong AZ met Poulsen, Hoedt, Lam en mattias krijgen in 1 wedstrijd 5 goals tegen van jong rkc !

 8. Fabian

  28 januari 2014 at 18:00

  Is Dick op zijn achterhoofd gevallen?

  Reijnen is een zeer, zeer beperkte centrale verdediger, laat staan back. Die man moet AZ zo snel mogelijk van de hand doen. Misschien willen ze hem even in de schijnwerper zetten voor de komende transferperiode en daarna weer Mattias erin. (Hopelijk)

 9. NHN

  28 januari 2014 at 20:51

  Ik wil Reijnen niet ophemelen, maar ik denk wel dat Dick gelijk heeft. Mathias Johansson liet verdedigend nu eenmaal te veel steken vallen. Het was de laatste wedstrijden niet best. Werd continu voorbij gelopen. Natuurlijk is Reijnen een beperkte voetballer, maar tot nu toe voert hij zijn verdedigende taken beter uit dan Johansson. Vorig seizoen deed het natuurlijk pijn aan je ogen, Reijnen centraal achterin. Die drie wedstrijden die hij nu als rechtsachter heeft gespeeld deed hij het naar behoren. Je kunt je natuurlijk afvragen wanneer hij zijn gebruikelijke flater weer gaat slaan, maar tot nu toe blijven die uit.
  In dit geval, mbt tot de keuze van rechtsachter, ben ik het wel eens met de keuze van Advocaat. Wel jammer natuurlijk dat er in de beloften geen rerchtsachter klaar staat. Want dat is de reden dat je het met Reijnen moet doen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *