Belgische bond knapte af op Van Gaal

By
Updated: augustus 12, 2009
Belgische bond knapte af op Van Gaal

Van Gaal heeft altijd aangegeven een rol als bondscoach nog te willen gaan vervullen. Scheringa wilde hem niet kwijt en stemde dan ook toe dat hij een dubbelrol zou gaan vervullen. Coach van AZ en de rol als bondscoach moest de toptrainer tevreden houden. Hij had aan het eind van vorig seizoen een gesprek met de Belgische bond, maar na één gesprek was al duidelijk dat Van Gaal geen optie was.

Van Gaal wilde 2 miljoen euro per jaar verdienen. Dat was de bond veel te gortig. Dick Advocaat, die uiteindelijk is aangesteld als bondscoach, moet tevreden zijn met maar 600.000 euro per jaar.

Naast het feit dat Van Gaal simpelweg teveel geld wilde hebben, knapte de Belgische bond ook af op zijn houding. De Nederlander luisterde amper naar wat de Belgen te vertellen hadden en liet nou niet bepaald een gezellige indruk achter.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *