AZ onnodig onderuit in Eindhoven

By
Updated: januari 25, 2014

PSV is zaterdagavond AZ in een rechtstreeks gevecht in het Philips Stadion voorbijgegaan op de ranglijst. De Eindhovenaren scoorden razendsnel via Jetro Willems en hielden die vroeg verkregen 1-0 voorsprong de gehele wedstrijd vast, ook al was AZ af en toe dicht bij de gelijkmaker. Na het verlies van vorige week tegen Ajax herstelt het team van Phillip Cocu zich enigszins: PSV klimt in ieder geval voor even naar plaats zes, al moet FC Groningen zondag nog spelen. AZ zakt naar plek acht.

PSV schoot dus geweldig uit de startblokken en kwam al op voorsprong, voor er goed en wel sprake was van enig overwicht voor één van beide teams. Esteban Alvarado duwde een voorzet vanaf de linkerkant weg, waarna Jeffrey Gouweleeuw en Nick Viergever nieuwe pogingen van de PSV’ers afweerden. Nadat ook Ji-Sung Park een schot geblokt zag worden probeerde Willems het met een vierde trap en die rolde wél binnen in de hoek. Het publiek reageerde uitgelaten op de vroege 1-0.

AZ moest na de snelle tegentreffer komen en raakte zelf de paal aan de overkant. Jan Wuytens maakte bijna een hele fraaie treffer, maar zijn kunstige hakbal ging tegen de linkerpaal. PSV zocht zelf weer de aanval en was gevaarlijk via Memphis Depay, Adam Maher en Bryan Ruiz. Kansrijk was ook Santiago Arias bij een uitbraak en steekpass van Stijn Schaars, maar de vleugelverdediger had teveel tijd nodig en schoot toen naast. AZ antwoordde in de aantrekkelijke eerste helft met een bal van Aron Jóhannsson op doel, maar Jeroen Zoet had een antwoord op de inzet van de spits.

De keeper redde ook op pogingen van Roy Beerens en Johánn Berg Gudmundsson. Aan het begin van de tweede helft zagen Viktor Elm en Jürgen Locadia schoten geblokt worden en voorkwam Esteban met de hand dat ex-AZ’er Maher de 2-0 binnen mikte. Een knappe individuele actie van Wuytens, die twee man van PSV voorbij dribbelde, eindigde met een misplaatst schot. Er lag ruimte voor de Alkmaarders om PSV pijn te doen, maar dat gebeurde steeds niet.

AZ miste een pure aanjager die het steeds weer opnieuw wilde proberen en die de rest daarin mee kon trekken. PSV bleef ondertussen ook loeren op zijn kansen: zo moest Esteban er met een snoekduik aan te pas komen om een vrije trap van Depay uit de hoek te halen. Doordat die bal er niet in ging en ook nieuwe pogingen strandden, bleef AZ hoop houden op de 1-1. Invaller Fernando Lewis was daar dichtbij, maar zag zijn inzet van de doellijn gewerkt worden. In een spannende slotfase hield PSV stand tot het eindsignaal.

Bron: Voetbalzone.nl

26 Comments

 1. Ruud

  25 januari 2014 at 22:51

  AZ is helaas dus wel een middenmoter. Laten we hopen dat de beker uitkomst biedt net als vorig jaar. Forza AZ!

 2. Ruud

  25 januari 2014 at 22:53

  Oh ja en nog een prima keepende Esteban gezien met soms een aparte actie, maar veel belangrijke reddingen.

 3. Mike

  25 januari 2014 at 22:54

  Ongelofelijk dit hoeveel beter moet je zijn ?!!!!!!!!!! Goeie pot van AZ alleen hadden ze gewoon moeten winnen! de eerste 70 minuten was echt gewoon heel goed. de laatste 20 minuten vond ik het wel wat minder ze nemen gewoon veel te weinig risico. vandaag misten we Martens !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Naja op deze voet verder gaan en het komt goed ze waren vel, ze spelden goed positie spel alleen nu nog afmaken. Maar de nederlaag is totaal onnodig!

 4. Joost

  25 januari 2014 at 22:57

  Was best een goede wedstrijd. Vraagje voor de voetbalkenners. Mag een keeper met een hand aan het net hangen / steunen en dan met de andere hand de bal uit zijn doel slaan. Dit deed Zoet bij die corner die door Reijnen werd ingetikt. Ik kan het nergens vinden, maar ik vraag me af of het mag.

 5. AzAlkmaar

  25 januari 2014 at 23:07

  Tering, reijnen is zo slecht houdt t spel op komt niet op heb je niks aan als rechtsback,
  Elm op 10 is ook niks geen steekpassen, acties helemaal niks. Gewoon geen dreiging geen creativiteit en ontzettend slordig in de aanval. Gewoon slecht

 6. De echte supporter

  25 januari 2014 at 23:34

  Ik zal het wel niet goed gezien hebben, maar het eerste doelpunt ontstaan door esteban die een bal het veld inbokst die gewoon uit was gegaan. In de tweede helft deed hij weer zoe iets. Wel erg hardleers. Hij heeft ons weer punten gekost.

 7. AZformallyknownasAZ

  26 januari 2014 at 00:26

  Goede partij van AZ en Ik zie ze nog steeds als een subtopper. Vandaag was effectiviteit het probleem. Ik wet niet of AZ bekend is met het begrip ” de afvallende bal” Dat is en ik leg het nog 1 keer uit, ” de bal die terug komt van de keeper na een doelpoging ” Daarvan heb ik er toch een stuk of 3tot 4 gezien. Ben je in die situaties wel oplettend dan win je deze wedstrijd.

  Maher krijgt van mij de prijs voor de huilebalk van de week. Als je alleen naar hem keek dan lag hij al op de grond. Dat is een vervelend mannetje geworden. PSV wordt geen kampioen en volgend jaar ook niet. Het is geen team, geen eenheid. Alleen Memphis Depay is een echt opvalende speler.

  Ach je heb ze er tussen die wedstriijden die je eigenlijk minimaal gelijk moet spelen en eigenlijk moet winnen. Volgende week dan maar weer.

  Hendriksen maar niet meer laten invallen. Wat een kansen had hij nog zeg.

  Jeroen Zoet de man van de wedstrijd, dan was het ook duidelijk wie eigen
  Ijk als winnaar het veld af moeten lopen….. Jammer hoor… echt met recht gemiste kansen.

 8. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  26 januari 2014 at 00:54

  Gertjan Verbeek wint tenminste wel! Voor de verandering…
  http://www.bild.de/sport/fussball/fc-nuernberg/der-nuernbart-von-verbeek-34384636.bild.html
  Zo, die baard is er af.

 9. jelle

  26 januari 2014 at 01:06

  Az mist een echte afmaker! Moet wel knappe spits komen want zo kan het ook niet verder!
  Altidore terug halen speelt bij sunderland ook niet best!

 10. kaazie87

  26 januari 2014 at 09:18

  prima wedstrijd gezien van az vooral het middenveld met ortiz en gudelj stond als een huis en opkomend backie viergever deed het ook aardig, alleen is wel duidelijk dat elm en reijnen az niet waardig zijn en wat vooral duidelijk is dat er te weinig scorend vermogen voorin is. az moet een toornstra of ziyech halen en dan denk ik toch dat toornstra de ideale nr 10 az voor is. en links voorin moet er iemand komen die de concurrentie met Berghuis en lewis aangaat en dan pleit ik toch voor van duinen. van duinen trekt namelijk veel naar binnen kan een doelpuntje maken geeft een assist en blijft de hele wedstrijd rennen. pas dan kunnen we weer dromen van europeesvoetbal

 11. jelle

  26 januari 2014 at 09:55

  Niet wat az snel zou doen maar misschien kunnen ze wel spits huren in Engeland zoals feyenoord deed met guidetti!

 12. Timon

  26 januari 2014 at 10:03

  Volledig ingecalculeerde nederlaag, nog 14 wedstrijden ,moeilijk genoeg om net nog 25 punten te halen.Zitten zij net boven de 50procent. Cijfers van die Advocaat? Kon sinds zijn komst weleens een van de slechts presterende coaches van deze competitie zijn.Deed Berghuis nog mee? Had hij het weer gezelling met Reijnen? Voelen elkaar toch zo goed aan?

  • oma

   26 januari 2014 at 10:54

   Timon ijzersterke reactie.
   alleen een foutje van je Berghuis is geblesseerd.
   volgen de week Groningen thuis als az gelijk speelt mogen ze hun handen vastdichtknijpen.
   az bestuur in het bijzonder de td.
   geef deze trainer een contract voor het leven hij heeft wereld prestaties.

   maar doek dan wel je jeugdopleiding op,die kost dan allen maar geld en krijgen bij deze wereld trainer toch geen kans.
   Lewis de beste speler van het veld.

 13. AZformallyknownasAZ

  26 januari 2014 at 10:04

  Ik vond Reijnen nu niet iemand die uit de toon viel. Dat was meer onze spits. Die had er minimaal 1 of 2 moeten inprikken. Werkte wel hard maar was dus totaal niet effectief. En zoals ik al schreef moeten de anderen veel attenter zijn bij teruspringende ballen.
  Reijnen hield het spel niet op maar sloot steeds goed bij. En aan de andere kant wordt Nick Viergever steeds meer een wapen. Hij is in vorm en toont de al oude Hugo Hovenkamp allure. Maar jongens jongens toch schiet die bal er nu toch gewoon eens in.

 14. AZformallyknownasAZ

  26 januari 2014 at 10:08

  Timon je hebt de wedstrijd waarschijnlijk niet gezien. Waarom schrijf je er dan over.?Voor jouw informatie ;Berguis was geblesseerd.

 15. oma

  26 januari 2014 at 10:26

  ik heb dus net de wedstrijd gezien,mijn schoonzoon was gisteren jarig dat vind ik nog altijd belangrijker dan az.
  maar wat klagen jullie nou.
  az heeft met zijn beperkte spelers van de toekomstig kampioen van nederland verloren met 1-0.
  een wereld prestatie!!!!!

 16. brandon

  26 januari 2014 at 11:26

  Heel goed gespeeld met een blunderende Esteban. Wanneer wordt hij nu eens vervangen. Een bal die gewoon achter zal gaan, moet Popie Jopie die de grote meneer even wil uithangen nog inhouden en weer terug het veld inslaan, met tengevolge de 1-0 voor Psv. Nu OPROTTEN met die kluns en de Winter op doel. Deze gek heeft ons nu al zeker 18 punten gekost.

 17. VakZer

  26 januari 2014 at 11:35

  Wat een zure nederlaag. We waren beter en creëerden heel veel kansen. Waarom worden ze niet afgemaakt!!!!!! Zo jammer en onnodig. Er is veel kritiek op Esteban en ik ben zeker geen fan, maar hij speelde gisteren geen slechte wedstrijd.

  Eigenlijk heeft niemand verzaakt gisteren, maar zat het gewoon tegen met een ijzersterke Zoet.

  Gewoon zo doorgaan MET Berghuis en we rollen Groningen volgende week op.

 18. AZformallyknownasAZ

  26 januari 2014 at 12:30

  Nee oma het was een wereldprestatie van PSV. ( ik begrijp overigens dat je het cynisch bedoeld de wereldprestatie van AZ en ik ben net zo teleurgesteld )Zo’n draak van een wedstrijd spelen en er dan evengoed met de winst vandoor gaan, dat is pas werelds. Dit had niet zoveel met de TD,de organisatie, of de trainer te maken maar puur met feit dat AZ zijn kansen niet wist te benutten en dat kun je ze wel kwalijk nemen. Maar het seizoen is niet voorbij en er komen nog meer kansen en mogelijkheden. En dit PSV gaat nog vaker door zijn ondergrens zakken en dan loopt het wel verkeerd voor ze af. Met huilebalk Maher voorop.

  Kom op AZ volgende week al je kansen eens omzetten in doelpunten

 19. Gerrit Vooijs

  26 januari 2014 at 13:03

  Ik sluit mij aan bij de groep die vindt dat AZ effectiever moet worden. Aron had er 1 kunnen/ moeten scoren toen hij midden voor de goal mocht aanleggen. Maar vooral de rest is idd niet attent genoeg. Het zegt toch wel iets als opnieuw Wuytens na Aron de gevaarlijkste man van AZ is….

  Altidore terughalen is natuurlijk geen optie want die verdiend nu een salaris waar AZ spelers slechts van mogen dromen.
  Nee, De Leeuw / Van Duinen als versterking voorin.
  Kan bruin dat nu niet trekken ? Ga dan eens als de bliksem informeren naar Gino van Kessel. 20 jaar pas en eigen jeugdspeler, in 16 wedstrijden in de hoogste klasse van Tsjechië 8 goals en 6 assists.
  Kijk, dat is effectiviteit.

 20. Silver

  26 januari 2014 at 13:07

  Het maken van doelpunten blijft een probleem, deze wedstrijd had AZ zeker kunnen winnen. Achterin zat het wel goed, ook het middenveld was redelijk.
  Natuurlijk kan het ook pech zijn omdat Zoet nu alle geluk had om de nul te houden, maar het moet toch mogelijk zijn om wat vaker op doel te schieten ipv op het laatste moment voor het doel dit te mooi willen doen.
  Vaker aansluiten vanuit het midden kan ook meer doelpunten opleveren omdat de afvallende bal dan meer in ons voordeel kan zijn.
  Op zich een prima spelend elftal maar te afwachtend, probeer wat vaker door het midden te spelen en afjagen wanneer de tegenstander de bal heeft.

 21. Gerrit Vooijs

  26 januari 2014 at 13:15

  Roda heeft een eerste bod van AZ op Guus Hupperts afgewezen….. AZ is dus bezig !

  • Silver

   26 januari 2014 at 13:26

   Hupperts zou een prima versterking zijn voor AZ, hij is balvast, kan een man passeren en is doelgericht.
   Hopelijk lukt het om dit te realiseren !

 22. Jeroen

  26 januari 2014 at 13:38

  Wedstrijd zelf helaas niet kunnen zien, maar hoorde via mijn pa dat AZ toch wel goed bezig was. Jammer dat we dan niet tot scoren komen. Volgende week onze directe concurrent Groningen maar even aanpakken :p

 23. Ruud

  26 januari 2014 at 14:06

  Silver, goed opgemerkt dat het middenveld te afwachtend is bij een achterstand. De achterstand kan alleen maar groter worden dus de afvallende bal erin knallen. Zoals Willems deed. AZ zit niet meer in een kampioensjaar dus de teleurstelling is hier en daar groot. Als middenmoter kan AZ alleen maar klimmen, dus Groningen pakken want die speelt dit weekend niet en de beker nog een keer halen. Dan kan AZ weer als 10e de competitie rustig afsluiten dit jaar. Oh ja en door Esteban werd het geen 3-0.

 24. NHN

  26 januari 2014 at 17:54

  Als je een keer PSV in eigen huis had willen verslaan was het deze keer geweest.
  Toch weer verloren. Natuurlijk zijn er aanknopingspunten. Maar AZ zal van Groningen moeten winnen wil het niet wegzakken op de ranglijst.Kop op, en Groningen proberen op te rollen.
  En voor alle kritikasters: Ik vond Reijnen helemaal geen slechte wedstrijd spelen. Het is een beperkte speler, dat is waar, maar hij speelt naar zijn kunnen, en laat in elk geval tot nu toe zijn flaters achterwege. Doet het verdedigend beter dan de hemel ingeprezen M. Johansson.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *