AZ klaar voor PSV

By
Updated: januari 25, 2014

Dick Advocaat blikte vrijdag in het bijzijn van de media vooruit op de uitwedstrijd tegen zijn voormalige werkgever PSV. De trainer sprak onder meer over de komende opponent en de inzetbaarheid van Steven Berghuis en Simon Poulsen: “Hij zal moeten presteren.”

AZ reist zaterdag nog zonder Simon Poulsen af naar Eindhoven. De linksback doet maandag eerst wedstrijdritme op bij Jong AZ. “Dan kunnen we pas inschatten hoe dicht hij tegen een plaats bij het eerste elftal aan zit”, gaf Advocaat aan. “Het is een positieve jongen die goed traint. Ik hou van aanvallende backs. Daardoor ontstaat er beweging in het elftal. In Italië werd Poulsen teruggefloten als hij de middenlijn passeerde. We zullen zien hoe hij het oppakt. Hij zal moeten presteren, anders komt-ie niet in het elftal.”

Aan de rechterkant van de verdediging kiest Advocaat na de winterstop voor Etiënne Reijnen in plaats van Mattias Johansson. “We hebben iets meer zekerheid ingebouwd”, reageerde de trainer. “Etiënne is qua postuur geen rechtsback, maar voor het elftal is het momenteel beter. Hij brengt rust en voert zijn verdedigende taken uit. Johansson moet leren die rust ook in zijn spel te krijgen. Geef hem de tijd, hij is nog jong.”

Aan de rechterkant is de inzetbaarheid van Steven Berghuis twijfelachtig. De buitenspeler kampt met lichte hamstringsklachten. Op de wedstrijddag wordt bekeken of hij fit genoeg is voor het duel met PSV. Dirk Marcellis moet de confrontatie met zijn oude werkgever sowieso missen. Hij revalideert van een zware knieblessure.

Advocaat had vrijdag positieve woorden over voor Wesley Hoedt, die in verband wordt gebracht met een overgang naar Roda JC. “Hij ontwikkelt zich uitstekend. Van al de talenten zit hij het dichtst tegen een plek in het eerste aan. Hij wil een kans krijgen, maar moet even geduld hebben. Ik stel de beste spelers op. Een trainer doet zichzelf echt niet tekort, hoor. Hoedt heeft absoluut toekomst bij AZ. Dat weten ze nu ook bij Roda JC.”

Advocaat sloot de persbijeenkomst af met hoopvolle woorden voor PSV: “De uitwedstrijd tegen Ajax (1-0 nederlaag, red.) was bepalend. De titel is nu behoorlijk uit het zicht, maar volgend seizoen worden ze kampioen. Heb geduld met zo’n jong team. Phillip Cocu heeft een kwalitatief uitstekende selectie. Nu Ola Toivonen weg is, kunnen ze verder gaan bouwen. Cocu kan alvast het elftal van volgend jaar laten inspelen. Of ik het leuk vind om terug te komen in Eindhoven? Ik vind het overal leuk om te komen. Ja, alleen bij PSV langsgaan is altijd net ietsje leuker.” Bron: AZ.nl

12 Comments

 1. oma

  25 januari 2014 at 10:08

  dat moet jij nu ook eens gaan doen bitterbal.
  de spelers die weg gaan,laten vervangen door jeugd spelers en langzaam in laten passen.
  je weet wel hoe een ander het moet doen,maar zelf ben je er telaf voor.

  er is een gezegde dickie,verbeter de wereld en begin met je zelf.

  • De echte supporter

   25 januari 2014 at 16:58

   ik ben blij met dick maar ben het met je eens, dat hier wel erg uit klinkt dat je het goed kan vertellen voor een ander en zelf niks durft.

 2. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  25 januari 2014 at 10:29

  Dus AZ is alvast niet van plan om kampioen te worden met Dick Advocaat volgend seizoen?
  Vandaag geleerd dat er een rechtsback postuur is!? Wat zijn de perfecte maten Dick? Toch raar dat de meeste spelers niet op andere posities inzetbaar zijn (tenzij je niet om ze heen kunt zoals Viergever en blijkbaar Elm) maar iemand zonder een rechtsback postuur is toch wèl inzetbaar als rechtsback en als centrale verdediger èn zelfs als verdedigende middenvelder. Deze multi-inzetbare man genaamd Reijnen laten ze gaan!? Geen jeugdige rechtsback posturen voorhanden?
  Het is wel duidelijk dat het gemor over het inzetten van jeugdspelers bij de verantwoordelijken is doorgesijpeld gezien alle uitingen er over in de pers nu.
  Nou Dick, laat het maar zien dat je jezelf en de fans niks te kort doet in de lampenfabriek.

 3. Ruud

  25 januari 2014 at 11:18

  Laten we wel zijn: PSV-AZ is een wedstrijd in de middenmoot en daar hoort AZ momenteel thuis, maar omhoog kijken en aansluiting zoeken met de top 5 is vanavond mogelijk. Een winnende trainer heeft altijd gelijk…

 4. AZformallyknownasAZ

  25 januari 2014 at 11:30

  Persoonlijk vind ik AZ meer een subtopper en daar horen ze ook thuis. Met wat meer durf en doorselecteren kan AZ zich omhoogwerken. Rond plek 5 of 6 zouden ze uit moeten kunnen komen. Ik zie sterkhouders groeien en verwacht veel van Berghuis.

 5. oma

  25 januari 2014 at 12:32

  az tekent overeenkomst voor trainigscomplex.
  zo staat te lezen op rtvnh.nl,de kogel is door de kerk het wordt Zaandam.

  • Jeroen

   25 januari 2014 at 13:20

   Die Steward zat er weer lekker ongeinteresseerd bij. Begin met steeds meer te ergeren aan die Amerikaan. Maar er is nog niks besloten. Het is een intentieverklaring. Zal mij niks verbazen dat AZ dit gebruikt om Alkmaar onder druk te zetten.

 6. hAnZ

  25 januari 2014 at 13:12

  @ Oma, wel goed lezen a.u.b.. Het getekende document tussen gemeente Zaanstad, gemeente Wormerland en AZ is een INTENTIEVERKLARING. Dit zegt helemaal niets of AZ wel of niet naar Zaanstad gaat of lekker in Alkmaar blijft.
  De truc zit hem in dat er in Alkmaar een berg van die zeikerds rondlopen die tot en met de raad van State gaan procederen om dat trainingscomplex maar niet in hun achtertuin te krijgen. Het z.g. NIMBY effect dus.
  Met die intentieverklaring zet AZ wat meer druk op de ketel. Wachten op Alkmaar kan nog jaren duren en dat hebben we destijds al eens meegemaakt met het stadion.
  Kijk zelf maar even naar dit artikel van het NHD;

  http://www.noordhollandsdagblad.nl/sport/az/article26618673.ece/AZ-tekent-overeenkomst-met-Zaanstad?lref=vptop

  • Gerrit Vooijs

   25 januari 2014 at 13:26

   Klopt, met Reijnen heeft AZ meer zekerheid. De komst van Poulsen kan wel een grote invloed hebben voor Mattias en Wuytens.
   2 aanvallende en zwakke verdedigers op de vleugels is teveel van het goede denk ik.
   En als Poulsen gaat spelen waar komt dan onze aanvoerder ?
   Op de positie van Wuytens, is al geprobeerd en was een succes, of op de positie van Elm.( ondenkbaar eigenlijk. :-). )

   HAnZ: ik heb het zelfde als oma gelezen zie onderstaand bericht op rtvnh.nl :

   AZ wil met het trainingscomplex uit Alkmaar vertrekken omdat de gemeente niet snel genoeg kan voldoen aan de eisen van de club. In 2011 werd een intentie-overeenkomst met de gemeente Alkmaar getekend over de aanleg van een trainingscomplex met zeven velden aan de Westrandweg. Er lopen bezwaarprocedures tegen het bestemmingsplan daarvoor. De Alkmaarse club wil niet jaren wachten totdat die bij de Raad van State zijn behandeld.

   Mogelijk gaat de gemeente Alkmaar AZ wel houden aan die getekende intentie-overeenkomst. “Dat zien we dan wel weer”, zei Toon Gerbrands op vragen daarover. “Eerlijkheidshalve moet ik er aan toevoegen dat de burgemeester en de wethouder in Alkmaar hun best hebben gedaan voor AZ. Maar hier in Zaanstad zijn geen problemen met bestemmingsplannen.”

  • oma

   25 januari 2014 at 13:34

   maar heb jij ook gelezen van die bezwaren die lopen?
   dat kan nog jaren duren.
   als het naar de raad van staten gaan dan is de gemeente uitgesproken.
   ga eens 1 en 1 optellen dan kom je van zelf tot een conclusie.
   dan zit er er echt niet zo veel naast.
   vooral niet dat de gemeente Zaandam allemede werking verleend
   er is nog altijd iets met de erven molenaar ook of niet?

   ook over het stadion heb je mijn niets tevertellen,dat heb ik zelf mee gemaakt.
   ik heb nog met die protestmars door alkmaar mee gelopen als steward.

 7. woonwagenpower

  25 januari 2014 at 15:45

  Winnen van peertje, spaarlampje, tl-buis, oude gloeilamp, het zou fantastisch zijn.
  Dan zijn de lichtjes snel gedoofd in Lampenstad.
  Dan blijven de sfeer lampen in de Alkmaarse horeca nog heel lang branden.
  AZ kom op en geef ze van katoen!(sommige onder ons kennen die ouderwetse uitdrukking nog wel).
  Dat klinkt in ieder geval beter als soms in het stadion, waar de ziektes je in de oren klinken.

  • De echte supporter

   25 januari 2014 at 17:01

   ja laten we hopen dat het licht uit gaat in eindhoven hahah

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *