‘AZ onderhandelt met A en bereikt akkoord met Z’

By
Updated: januari 24, 2014

De kans is nog altijd aanwezig dat AZ het nieuwe trainingscomplex niet in Alkmaar laat verrijzen. De Eredivisie-club heeft een akkoord op hoofdlijnen gesloten met de gemeenten Zaanstad en Wormerland, meldt het Noordhollands Dagblad.

Met de eerste gesprekspartner van AZ, de gemeente Alkmaar, wordt nog altijd volop gesproken over het originele plan dat op tafel ligt: een trainingscomplex aan de westrand van de Kaasstad. Van een definitieve verhuizing naar de Zaanstreek is nog geen sprake, wel verbreedt de Eredivisie-club zijn blikveld. Zaanstad verwelkomt AZ met open armen, blijkt uit het feit dat de partijen een akkoord op hoofdlijnen sloten.

De gesprekken tussen Alkmaar en AZ zijn nog altijd in volle gang. De tekeningen voor het complex zijn al een poosje afgerond. Niets leek de komst van de zeven velden en bijbehorende gebouwen in de weg te staan, totdat er onenigheid ontstond tussen de club en gemeente. Volgens de krant is het de verwachting dat AZ en Alkmaar binnen enkele weken een knoop doorhakken over het (jeugd)complex. Bron: Voetbalprimeur.nl

9 Comments

 1. woonwagenpower

  24 januari 2014 at 14:11

  Ik heb begrepen dat de jeugd definitief naar de Zaanstreek gaat.
  Staat op azfanpage.

 2. oma

  24 januari 2014 at 15:08

  waar maken ze zich druk om de jeugd krijgt toch geen kans in het eerste.
  ze kunnen er beter mee stoppen.
  dan heeft toon zijn spaarrekening.

 3. AZ4Altijd

  24 januari 2014 at 15:12

  Klopt maar deels.

  Het zit zo dat indien het echt niet doorgaat in Alkmaar, dat dan uitvalsweg Zaanstreek zal zijn. Maar het is nog niet zeker dus dat ze naar Zaanstreek gaan. Weet ik van binnenuit.

 4. Martje

  24 januari 2014 at 15:23

  @Az4altijd …van binnenuit…? Van binnenuit welke grot heb je dat gehoord?van bovenonder welke steen kom je vandaan? Heb je het misschien gehoord van de innerouter-circle rond de heer gerbrands? Heb je soms een grootklein snappertje?

  • AZ4Altijd

   24 januari 2014 at 23:10

   Inside info . Nu wel duidelijk?

 5. Timon

  24 januari 2014 at 16:14

  Ik zou naar Mars gaan ,wat een onzin dat jeugdplan! Komt helemaal niets uit. Toch doodnormaal dat elk talentje naar Ajax gaat! Moet je ook op,de taal,en woordgebruik van die jeugdtrainers letten ,onvoorstelbaar. Die plannen van die Steward jupilerleaque/topklasse………..Zet eerst ens een goed scoutingsysteem op en ga eens avontuurlijk voetbal spelen ! Wie evalueert die vogel eigenlijk?

 6. hAnZ

  24 januari 2014 at 17:18

  Het wordt toch eens hoog tijd dat aan deze klucht een einde komt. Dit duurt echt te lang.
  Gewoon naar Zaandorp gaan met dat trainingscomplex.
  Jammer voor ons als we dan een Jong AZ wedstrijd willen bijwonen….

 7. hAnZ

  24 januari 2014 at 20:07

  VERS VAN DE PERS;

  ALKMAAR AZ supporters zijn op z’n zachtst gezegd niet blij als ze straks voor een training naar Zaanstad moeten. Het nieuwe sportpark van AZ gaat mogelijk naar sportpark Kalverhoek.

  Eerder bevestigde een een bestuurslid van de Zaanse voetbalvereniging ZCFC nog aan RTV N-H bevestigd dat het zeker is dat AZ die kant op komt. De gemeente en AZ zelf doen uiterst mysterieus hierover en zeggen nog van niets te weten. Zaterdag is een persconferentie die meer duidelijkheid moet geven. Deze zal hier live om 11.00 uur worden uitgezonden.

  http://www.rtvnh.nl/nieuws/133891/AZ-fans+niet+blij+met+eventuele+verhuizing+(VIDEO)

  IK ga ieder geval even kijken.

  • Jeroen

   24 januari 2014 at 23:23

   Mooi hAnZ!!! Ben benieuwd naar de persconferentie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *