De Boer: ‘Hebben nog iets goed te maken tegen AZ’

By
Updated: januari 24, 2014

Als speler won Frank de Boer de KNVB Beker twee keer, maar als coach pakte hij de prijs nog niet. De oefenmeester hoopt daar dit seizoen verandering in te brengen, maar weet dat een plek in de finale in De Kuip allesbehalve een zekerheid is. Tijdens de loting voor de halve finales werd Ajax gekoppeld aan provinciegenoot AZ, dat bovendien thuis mag spelen.

De Boer weet dat zijn ploeg de borst kan natmaken. “Het is voor ons de moeilijkst denkbare loting, maar ik heb goede hoop dat we AZ kunnen verslaan”, zegt de oefenmeester op de website van Ajax. “Het is een mooi affiche in een mooi stadion met een goed veld. Bovendien hebben we iets goed te maken tegen AZ na de nederlaag van vorig seizoen.”

Ajax en AZ kwamen elkaar vorig seizoen ook al tegen in de halve finale van de KNVB Beker, toen in de Amsterdam ArenA. AZ was verrassend met 0-3 te sterk en won vervolgens de eindstrijd van PSV. De Boer stond in zijn eerste seizoen als hoofdtrainer nog wel in de finale van de beker, maar toen was FC Twente met 3-2 te sterk Bron: Voetbalzone.nl

9 Comments

 1. Jeroen

  24 januari 2014 at 13:42

  In welke speler van AZ zou De Boer nu weer interesse hebben zo vlak voor de wedstrijd? Dat is zijn tactiek al jaren geweest om de druk bij een dergelijke speler te verhogen. Eerst was het bij Moisander, en toen bij Maher…

  Overigens denk ik dat wij thuis van Ajax gaan winnen voor de beker. De motivatie aan onze kant zal veel groter zijn, en daarnaast spelen we thuis over het algemeen vrij sterk tegen topclubs.

 2. Jeroen

  24 januari 2014 at 13:47

  Dit niks voor AZ: http://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/item/gefrustreerde-ajacied-hoopt-op-eredivisie-club ??

  Is ooit binnen gehaald bij Ajax als een zeer groot talent. Vanwege teveel spelers komt hij niet in actie.. dus misschien is het wat voor AZ. We hebben namelijk niet echt voldoende spitsen.

  • oma

   24 januari 2014 at 15:00

   en jij denkt als hij bij az is dat hij dan wel een kans maakt,op speel minuten in het eerste?
   Jeroen toch.

   • Jeroen

    24 januari 2014 at 15:04

    😉 nou mocht Johannsson vertrekken aan het eind van dit seizoen. Dan zie ik niet Avdic en Babalj zijn plek overnemen. Ik heb sowieso mijn twijfels of zij het AZ niveau wel aankunnen.

    • oma

     24 januari 2014 at 15:12

     daar geef ik je gelijk in,na mijn mening halen ze het ook niet.
     maar ze waren goedkoop hé.
     ze zullen dan wel weer met een mislukte speler uit het buitenland aan komen.
     maar deze jongen waar jij het over heb is pas 19 jaar een jeugd speler,je weet toch hoe az met zijn eigen jeugd omspringt?

 3. woonwagenpower

  24 januari 2014 at 14:08

  Wat een complimentjes van de Boer, een mooi stadion, had liever geen AZ geloot.
  Maar de Boer , jullie blijven met 020 favoriet voor de finale!
  Geef ons maar de rol van underdog.
  Als wij mochten verliezen van 020, is het geen schande, want je kunt aan de begroting aflezen, hoe groot en kwalitatief een selectie is.
  Het is 25 miljoen thuis, tegen 100 miljoen uit.
  Als 020 verliest van dat kleine provincie genootje met maar 25 miljoen, is het wel een schande.
  Maar ik hoop dat heel die 020 club, met hun grote arrogantie, weer met 3-0 klop krijgt, en in het hele land voor joker staat.
  Alle AZ liefhebbers kunnen dan met een gerust hart en brede glimlach op hun werk verschijnen, en zijn die veelal nep 020 aanhangers lekker stil.

 4. hAnZ

  24 januari 2014 at 16:47

  Hahahaha WWP, mooi gezegd.

  De Boer zal niet nog eens de fout maken door zijn B elftal in te zetten.
  AZ is idd driedubbel gemotiveerd om het ‘grote’ 020 te verslaan. Gelukkig spelen we thuis en niet in die graftombe waar je als vee wordt behandelt.

  Nog steeds een oproep om zoveel en zo origineel mogelijke acties te bedenken om AJAX een warm welkom te heten. zo maar wat voorzetjes; Mooie spandoeken in de weilanden langs de A9, aan de viaducten etc.

 5. AZformallyknownasAZ

  24 januari 2014 at 17:34

  AZ is in staat om zich enorm op te laden en met de ondersteuning van het publiek moet dat helemaal lukken. Denk aan de thuiswedstrijd tegen Roda. Toen ging het publiek er drie dubbel en dwars achterstaan. Ik hoop weer op zo’n avond, maar dan graag wel 11 tegen 11.

 6. De echte supporter

  25 januari 2014 at 16:49

  ik heb er nu al zin in. heerlijk potje en dan lekker winnen van 020. op naar de kuip….dat gaat daar een feest worden

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *