Advocaat gelooft in toekomst Haps

By
Updated: januari 20, 2014

Trainer Dick Advocaat vindt dat AZ er verstandig aan doet om enkele spelers te gaan verhuren. Hij noemde daarbij de namen van Donny Gorter, Wesley Hoedt, Willie Overtoom en Ridgeciano Haps.

Volgens Advocaat is het van belang dat die voetballers elders speelminuten gaan maken. Dat wil niet zeggen dat er geen toekomst voor ze is in Alkmaar. Vooral over linksback Haps (20) is Advocaat tevreden. “Ik geloof in die jongen voor de toekomst, maar hij moet ergens een half jaar gaan spelen. Je kunt alleen fouten maken als je speelt. Alleen mag dat bij ons op dit niveau niet meer, vind ik ten minste. Dat geldt voor meerdere spelers.” Bron: RTV-NH, bron foto: AZ.nl

5 Comments

 1. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  20 januari 2014 at 21:51

  Duidelijk. AZ wil meespelen om de bovenste plaatsen en koopt daar links en rechts de spelers voor. De onervaren jeugdspelers zijn een ‘te groot risico’ en mogen het op verhuurbasis bij lager gerangschikte clubs proberen om in de gratie van het grote AZ te vallen. Niet zo gek dat jeugdspelers liever op eigen initiatief ergens aan de bak proberen te komen. In het bovenstaande genoemde groepje spelers zijn Willie Overtoom en Donnie Gorter natuurlijk gewoon miskopen die moeten worden weggepoetst. Haps en consorten moeten zichzelf eens gaan afvragen hoe lang je aan Stewart’s lijntje wil worden gehouden, want laten we eerlijk zijn, je wordt natuurlijk beter van de beste spelers en trainers om je heen en of je die nou in de degradatiezone of de Jupiler League gaat vinden is natuurlijk maar de vraag. Misschien eens te rade gaan bij Wijnaldum, Te Vrede of Messaoud hoe dat werkt.

 2. AZformallyknownasAZ

  20 januari 2014 at 22:16

  Advocaat gelooft in de toekomst van Haps bij Vitesse, Hoedt bij Roda en Lam bij Twente? Staat AZ dan voor Altijd Zelf opleiden voor een ander?

 3. Gerrit Vooijs

  21 januari 2014 at 08:02

  Dick bedankt voor deze duidelijke uitleg.
  Stop de opleiding want de kosten zijn hoog maar de baten nihil.
  De keuze van AZ is nu halfslachtig en dat is kapitaal vernietiging.

  Ipv de jeugdopleiding moet AZ investeren in een betere scouting want dat is wel een voorwaarde als je deze keuze maakt.

  Met Dirk aan het roer was dit niet gebeurd want die wilde perse groeien naar het model van onze buren.
  Gerbrands belijdt deze filosofie slechts met woorden om de aanhang rustig te houden. Een oude vastgeroeste speler binnen halen is een heel ander spoor en Feyenoord heeft laten zien dat je hier als club failliet aan gaat.
  Gerbrands & Co. Denken het wiel opnieuw uit te kunnen vinden.

 4. oma

  21 januari 2014 at 08:34

  dick is echt niet geloofwaardig met dit soort onzin zo lang hij die miskleun iedere keer weer in het doel laat staan.
  die maakt de ene fout na de andere,iedere wedstrijd weer.
  je lult uit je nek dick.
  zeg gewoon je kan geen jeugd in passen.
  az wees wijs en haal een andere trainer.
  miljoen uitgeven voor een nieuw jeugd complex, die iedere keer weer de deur uit loopt.
  waar zijn ze mee bezig.

 5. Fred van Bunsgoten

  24 januari 2014 at 13:57

  Willie overtoom een miskoop? Geef hem eerst eens vertrouwen d.m.v. speelminuten, Advocaat ziet wat over het hoofd. Hij is vele malen beter dan wat er nu op het middenveld staat, en nog multifuntioneel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *