Poulsen terug bij AZ: ‘Ik heb AZ en de fans gemist’

By
Updated: januari 20, 2014

De terugkeer van Simon Poulsen bij AZ is officieel. De 29-jarige linksback is medisch goedgekeurd en tekende maandag een nieuwe verbintenis in Alkmaar.

Dat bevestigt AZ maandag via Twitter. Poulsen verliet AZ anderhalf jaar geleden voor het Italiaanse Sampdoria, maar kwam in de Serie A weinig aan spelen toe. Zijn contract werd vorige week ontbonden, waarna niets een AZ-terugkeer in de weg stond.

Poulsen is blij dat hij terug op het oude nest is. “Ik heb AZ en de fans gemist”, zegt de Deense linksback, die in het AFAS Stadion de concurrentie aangaat met Nick Viergever. Door de komst van Poulsen kunnen Donny Gorter en Ridgeciano Haps verhuurd worden. Bron: Voetbalprimeur.nl

13 Comments

 1. NHN

  20 januari 2014 at 16:54

  Ik hoop maar dat die laatste alinea op onzin berust. Laat Viergever lekker staan , met Haps als stand-in, en laat die zo zijn minuten pakken (NIET VERHUREN).
  Gooi Poulsen er vttt in als linkshalf/buiten om de boel op te jagen. (Dick zal voorlopig Stoffel, wel in de basis houden… – laat Poulsen maar in zijn nek hijgen)

 2. Jeroen

  20 januari 2014 at 17:04

  Poulsen zal door AZ worden gebruikt als overbrugging. Viergever zal ons zeker gaan verlaten aan het eind van dit seizoen. Waarschijnlijk ziet AZ het zeker in Haps als vervanger, maar is het wellicht nog te vroeg. Dan kan Poulsen volgend jaar basisspeler zijn, en Haps zijn vervanger. Zoals Advocaat al eerder had aangegeven moet Gorter zich gaan richten op het middenveld. Maar als je het mij vraagt…..laat hem lekker vertrekken….

 3. Geert

  20 januari 2014 at 17:12

  Ik hoop dat Viergever hierdoor terug naar het centrum gaat en Poulsen LB gaat spelen. Wuytens mag dan op de bank gaan zitten naast Haps. Haps krijgt zijn kans dan wel als invaller. En Gorter? Die mag vertrekken van mij…

 4. woonwagenpower

  20 januari 2014 at 17:15

  Elm weg geven, Poulsen linkshalf.

  • oma

   20 januari 2014 at 17:21

   juist en Viergever laten staan met haps al reserve.
   poulsen kan nog wel eens gaan tegen vallen.
   verwacht nu echt geen wonderen van hem.

 5. AZformallyknownasAZ

  20 januari 2014 at 17:50

  Lijkt mij nu niet wijs om Haps te gaan verhuren. Dat moet je helemaal niet doen. Haps heeft potentie en die moet je zelf als club benutten. Hetzelfde geldt voor Wesley Hoedt.
  Behouden en speelminuten gunnen. Laat ze merken dat ze er bij horen. We hebben iedereen nodig. Wat moeten we met een op de verkeerde wijze uitgedunde selectie? Verkoop Gorter en Elm als je spelers kwijt wil. Ze hebben het niet of komen te kort. Doe Overtoom er ook maar bij. En behoudt de jeugdige talenten en maak er ook gebruik van. Stel ze op. Laat ze invallen.Maar goed. We hebben het hier al zo vaak gezegd. Wellicht wordt het allemaal duidelijk via het antwoord op de vraag die Jeroen nu aan de directie stelt

 6. Justin

  20 januari 2014 at 18:41

  Welkom terug, altijd lachende vriend van Alkmaar 🙂

 7. Justin

  20 januari 2014 at 18:48

  Hey Vrolijke vriend JEROEN. Hoe krijg ik mn profiel foto erbij??

  • Jeroen

   20 januari 2014 at 19:22

   Hej Justin, dan moet je een account aanmaken 🙂 kun je rechtsboven doen op deze site en dan jezelf registreren. Als je dat hebt gedaan kun je je profiel veranderen en een foto uploaden 🙂 laat maar horen of het lukt

 8. I.pjotr3

  20 januari 2014 at 19:30

  Leuk voor hem, maar wederom verneuk je je eigen jeugdopleiding.
  Gooi de jeugd maar in de verhuur, stelletje angsthazen.
  HEEL ERG KNAP…………je willen profileren als opleidingsclub, en wel geteld 0 spelers uit eigen jeugd stonden zaterdag in t veld.
  Goeie brief Jeroen

 9. Knudde

  20 januari 2014 at 20:11

  ….. Door de komst van Poulsen kunnen Donny Gorter en Ridgeciano Haps verhuurd worden…..

  Met name het verhuren van Haps zou ik niet doen. Natuurlijk doet AZ het om hem meer ervaring te laten krijgen zodat ie kan groeien op het hoogste niveau maar naar mijn mening kan hij daar al in meedraaien. Laat hem liever met het eerste meespelen zodat ze op elkaar ingespeeld raken.

 10. Gerrit Vooijs

  20 januari 2014 at 20:27

  Wijnaldum weg, Messaoud weg, Hoedt weg, Haps weg……. Duidelijk AZ haalt het optimale rendement uit de veel geprezen jeugdopleiding.
  Bijzonder knappe prestatie van de AZ directie die Stewart carte blanche heeft gegeven en zijn ” presteren ” niet met hem evalueert…….

 11. Justin

  21 januari 2014 at 09:02

  Krijg kan geen foto uploaden Jeroen. Zodra ik dat doe zie ik alleen ….. ()……

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *