Advocaat looft uitblinker Berghuis: ‘Kan het verschil maken’

By
Updated: januari 19, 2014

Steven Berghuis werd zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda (3-0) uitgeroepen tot man van de wedstrijd. De aanvaller nam twee doelpunten voor zijn rekening en droeg daarmee bij aan de achtste seizoensoverwinning van AZ in de Eredivisie. “Ik had het gevoel dat dit mijn kans was”, zegt de linkspoot tegen RTV Noord-Holland.

De 22-jarige Apeldoorner maakte kort voor de winterstop, in de Europa League-wedstrijd tegen PAOK Saloniki (2-2), indruk op Dick Advocaat en de trainer wilde de speler tegen NAC ook vanaf het beginsignaal in actie zien. Berghuis betaalde De Kleine Generaal terug voor het vertrouwen: “Zoiets geeft natuurlijk enorm veel zelfvertrouwen. Dit is precies wat ik nodig had. Na mijn 1-0 ging het echt lopen.”

Berghuis, die eerder voor FC Twente en VVV-Venlo speelde, kreeg na afloop de complimenten van Advocaat: “Voor ons is het belangrijk dat hij het goed heeft gedaan. Het is een jongen die, als hij in vorm is, het verschil kan maken. Hopelijk slaagt Steven er in dit niveau vast te houden.” Daar is Berghuis het mee eens: “Het wordt tijd om me waar te maken.” De buitenspeler staat dit seizoen op 4 goals in 11 duels in de Eredivisie. Bron: Voetbalzone.nl, bron foto: Voetbalprimeur.nl

One Comment

  1. oma

    19 januari 2014 at 23:26

    en volgende week zit hij weer op de tribune.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *