Moisander: ‘zelfvertrouwen zakte weg’

By
Updated: augustus 8, 2009
Moisander: 'zelfvertrouwen zakte weg'

Zonder al teveel moeite kon AZ zaterdagavond afrekenen met Sparta. De openingsfase leek weer op het AZ van vorig seizoen, maar toch zag je het vertrouwen na verloop van tijd wegebben. Volgens Moisander was dat nergens voor nodig.

“De eerste twintig minuten waren van een hoog niveau. In die fase leek ons spel veel op datgene wat wij vorig seizoen vaak lieten zien. Toen konden we zo drie of vier doelpunten maken. Daarna werden we slordig,” aldus Moisander.

“Na een verkeerde breedtepass van Schaars werden we een beetje bang en zakte het vertrouwen. Dat was echt niet nodig: we hadden alles onder controle. Als we gewoon rustig waren gebleven, dan had het veel makkelijker geweest. Gelukkig maakten we die tweede treffer en was de wedstrijd gespeeld.”

Moisander heeft veel vertouwen en weet precies wat ze anders moeten doen. “We moeten langer onze concentratie vasthouden. Natuurlijk hadden we tegen Sparta soms erg veel tijd om keuzes te maken waardoor het wat slapper werd, maar we moeten de focus houden. Niet alleen achterin leden we veel balverlies, maar ook op het middenveld waren we slordig. Maar het komt wel goed allemaal. Met de drie punten zijn we erg blij.”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *