AZ spoelt wrange nasmaak weg en wint van Sparta: 2-0

By
Updated: augustus 8, 2009
AZ spoelt wrange nasmaak weg en wint van Sparta: 2-0

AZ heeft de eerste drie punten binnen van het seizoen. Helaas kon het team van Ronald Koeman nog niet echt overtuigen en was bij vlagen weer erg slordig.

Vanaf het begin had AZ de intentie om de wrange nasmaak van vorige week snel weg te spoelen. Het leek al snel te gaan lukken door een hard schot van El Hamdaoui, maar die werd knap gehouden. Sparta werd overlopen door AZ en een openingstreffer hing dan ook zeker in de lucht. Na zes minuten trof AZ dan ook doel door een doelpunt van Dembélé op aangeven van El Hamdaoui.

Even leek het erop dat AZ de vorm van vorig seizoen weer gevonden had, maar toch zakte het in en was AZ bij vlagen erg slordig. Sparta kreeg dan ook genoeg mogelijkheden om weer op gelijke hoogte te komen, maar faalde in de afronding.

De treffer van El Hamdaoui in de 64ste minuut voelde dan ook als een verademing. De topscorer van vorig seizoen schoot een snel genomen vrije trap knap in.

Enige smet op de wedstrijd was het uitvallen van aanvoerder Schaars. In de 85ste minuut raakte hij geblesseerd aan zijn linkerknie. Het is nog onduidelijk wat de middenvelder van AZ precies heeft opgelopen.

Gerelateerde berichten AZ – Sparta (07-08-2009):

Niklas Moisander

Stijn Schaars

Blessure Stijn Schaars

Ronald Koeman

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>