Poulsen keert terug naar AZ

By
Updated: januari 16, 2014

Simon Poulsen (29) staat op het punt om terug te keren bij AZ. Volgens Voetbal International rondt de Deense linksback maandag zijn overgang naar AZ af.

Poulsen verliet de Alkmaarse club in de zomer van 2012 en ging een avontuur aan bij Sampdoria. Daar kwam hij de afgelopen anderhalf jaar niet verder dan zeven wedstrijden in de Serie A. Hoewel de Deen het naar zijn zin had in Italië, besloot hij zijn contract te laten ontbinden.

AZ heeft volgens VI niet lang hoeven nadenken om de transfervrije Poulsen binnen te halen. Speler en club hebben een pincipe-akkoord bereikt. Vermoedelijk zet hij maandag zijn handtekening onder een AZ-contract. Alleen de medische keuring kan volgens VI nog roet in het eten gooien.

Met het halen van Poulsen anticipeert AZ op een mogelijke schaarste op de linksbackpositie. Nick Viergever is de vaste bekleder van die positie, maar lijkt komende zomer uit Alkmaar te vertrekken. Donny Gorter is tweede keus, maar mag deze transferperiode verhuurd worden. NAC Breda en ADO Den Haag zijn al aan Gorter gelinkt.

AZ bevestigt interesse

Een woordvoerder van AZ heeft de interesse in Simon Poulsen bevestigt. Een medische keuring staat nog wel in de weg, maar als alles goed verloopt zal de vleugelspeler aankomende maandag worden gepresenteerd. Bron: NHD

27 Comments

 1. Jay

  16 januari 2014 at 10:50

  Prima actie! Poulsen zal dan eerst wel op de linkshalf positie gezet worden en kan dan volgend jaar een linie terugzakken bij het vertrek van Viergever.

  • Jeroen

   16 januari 2014 at 10:52

   haha Jay je was net iets eerder dan ik!! Thanks 😛

   Maar gemengde gevoelens hier.. Wil niet overkomen als een zeikerd, maar kom op… 29 jaar en vrij duur qua salaris. Hij deed het leuk op de linksback positie, maar daar hebben we ook Haps en die Belg die we hebben gekocht vorig seizoen. Zal hij dan als vleugelaanvaller worden gebruikt? Zou mogelijk zijn, want ik zie hem Viergever nu niet uit de basis spelen. Althans… dat zou dan betekenen dat Wuytens weer zijn plek moet afstaan aan Viergever.. dat zie ik alleen niet gebeuren.

 2. Fabian

  16 januari 2014 at 11:09

  Goede transfer. Kan op de hele linkervleugel ingezet worden en was een goede speler voor AZ in zijn vorige tijd.

 3. John

  16 januari 2014 at 11:11

  Dit is echt geweldig nieuws, als dit waar is!
  Echt een geweldige linksback (gehele linkerkant is eigenlijk van hem tijdens een wedstrijd).
  En nog een hele aardige gast ook…eentje blijkbaar met nog wel een AZ-hart 🙂
  Simon welkom terug!

 4. Harry

  16 januari 2014 at 11:13

  Tettetetete Simon poulsen!!!!!!nu nog een leuk talent buitenspeler en we staan er weer aardig voor…Come on Az

 5. hAnZ

  16 januari 2014 at 11:14

  Wow…Eindelijk weer eens wat positief nieuws.

  Welkom terug Simon!!!
  We gaan het zien wie en waar mensen moeten opschuiven of bankzitten. Prima hoor, laat de boys maar een beetje concurreren met elkaar. Komen de betere spelers vanzelf boven.

 6. Justin

  16 januari 2014 at 11:25

  Vind het een prima beslissing. Hij heeft toch de nodige ervaring, uitstekend op de linker kant en bovendien een goeie voor in de kleedkamer. En hij lacht altijd, dan ben je altijd een aanwinst Jeroen. 😉 En mijn favoriete woord .. hij is gratis .. je bent een Nederlander of niet 😉

 7. timon

  16 januari 2014 at 11:33

  onbegrijpelijk, alle afdankertjes mogen weer terug ! verdedigend matig ,aanvallend totaal geen overzicht. nog even dan komt die Holman zeker ook weer terug ?

  • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

   16 januari 2014 at 11:44

   Nee, als Holman terugkomt dan is het voor mij over met AZ. Mijn gevoelens ten opzichte van Simon Poulsen zijn dubbel, hij speelde soms voortreffelijk maar of hij dat niveau weer gaat halen? Ik ben echter niet zo’n voorstander om oude spelers weer in de armen te sluiten en zeker als ze inderdaad afgedankt zijn ergens anders. Daarbij moet er ruimte zijn voor de jeugd en als jeugdspeler bij AZ zouden mijn kousen hier nog meer van afzakken.

   • de echte supporter

    16 januari 2014 at 11:54

    Ik ben het met je eens, maar we moeten ook ervaring in het team hebben en houden. Ik zelf ben ook geen voorstander om een speler terug te laten komen in je team, maar misschien is dit een uitzondering…… we zullen afwachten

  • oma

   16 januari 2014 at 12:15

   Timon ik moet je hoe langer hoe meer gelijk geven.
   dit is dickie zijn systeem,oude afdankers van andere clubs binnen halen en opstellen,en de jeugd laten stikken.
   die lopen straks voor niets de deur uit en bij een andere club spelen zij de sterren van de hemel.
   maar ja toon wil geld op de bank,het mag niets kosten.

   is jantje peters niets voor az op het middenveld?

   Jeroen je kom niet over als zeiker,zeg je mening dat doen andere ook .

 8. oldfan

  16 januari 2014 at 11:35

  Goeie terugkeer van een zeer bruikbare speler. Nu nog een spelmaker er bij met scorend vermogen.

 9. Geert

  16 januari 2014 at 12:00

  Ik kan niet wachten!

 10. NHN

  16 januari 2014 at 12:48

  Het is de VI, niet AZ zelf, dus ik wacht nog effe af.
  Ik kan de pessimisten hier, best wel begrijpen. Poulsen heeft al een flinke tijd niet gespeeld, en toen hij linksback was bij AZ camoufleerde hij z’n gebrek aan verdedigende kwaliteiten eigenlijk met z’n wil om naar voren op te stomen. (maar dat deed hij dan wel met succes!).
  Ik juich het niettemin toe. Laat ‘m rustig beginnen , en inderdaad als linkshalf (en waarom eigenlijk niet als linksbuiten? – Gudmundsson wil toch weg, ik zou zeggen, veel succes op de bank en laat Poulsen maar met voorzetten strooien vanaf links)
  Maar goed da’s mijn idee , moeten maar wachten wat Dick in petto heeft.
  En eerst een officieel bericht afwachten.

  • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

   16 januari 2014 at 13:21

   Ik opperde hem ook al op de positie van Gudmundsson en ik vind dat idee zo gek nog niet. Gebrek aan inzet kon je Simon Poulsen niet verwijten en hij kon een man voorbij. Als linksback halen vind ik een beetje overkill gezien de mogelijkheden die AZ al heeft op die positie.

 11. I.pjotr3

  16 januari 2014 at 17:04

  Simon rendeerde aan de linkerkant door het samenspel met Holman.
  Raar, de visie uitspreken om de jeugd de toekomst te geven, en dan deze “ouwe knakker ” terug halen.
  De hand van Dickie wordt duidelijk……. Hij zal toch niet blijven 🙁

 12. remco

  16 januari 2014 at 17:09

  doe rustig pjotr
  welke spelers verterken na dit seizoen
  reijen marcellis viergever esteban gudmundson beerens
  drie daarvan verdedigers
  dit is de kijk op het nieuwe seizoen

  de winter
  johansson gouweleeuw hoedt poulsen of haps
  gudelj haye of berghuis ortiz
  lewis johansson poulsen of haye

  • I.pjotr3

   16 januari 2014 at 19:01

   Doe rustig………?
   Ik constateer alleen dat AZ ooit heeft uitgesproken meer jeugd in AZ 1 te laten voetballen.
   Met terughalen van Poulsen geef je een ander signaal.
   By THE way, ook ik heb genoten van zijn spel in het verleden………maar kun je de uitspraak:
   resultaten in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst!
   Laten we hopen dat je gelijk krijgt en nog steeds goed genoeg is voor AZ

 13. AZformallyknownasAZ

  16 januari 2014 at 18:53

  Ik zou Poulsen op de linksbuitenpositie neerzetten. Snelheid, doelpunten en voorzetten gewaarborgd.

  • oma

   16 januari 2014 at 22:13

   de vraag is heeft hij die snelheid nog temet niet gespeeld sinds hij weg is bij az
   daar is (was) zijn hele spel op gebaseerd, z`n technicus is het nu ook weer niet.

 14. Mike

  16 januari 2014 at 21:49

  Dit had ik eigenlijk ook wel verwacht als je Martens verkoopt moet er ook wel wat ervaring terug keren. Ik dacht zelf daarom aan Poulsen of de zeeuw en ik heb dan liever poulsen als hij zijn niveau haalt op de linksback positie dan is dit een geweldige aankoop omdat viergever ook weg na dit seizoen.

  Goeie actie als hij voor de linksback positie wordt gehaald alleen ik denk dat ze hem voor de linksvoor positie willen hebben voor het eerste half jaar.

 15. Evert

  17 januari 2014 at 01:19

  Helemaal top!! Zo mag ik het graag zien, inbreng van kwaliteit en ervaring. Zo krijg je balans in het team waar je jong talent bij kan zetten. Bij middelmatige spelers zoals Elm en een Overtoom worden onze talenten echt niet beter! Nogmaals moeten een geroutineerde as hebben waar we jong talent omheen bouwen, zo krijg je team dat in beland is. Hiermee zorgen de oude garde dat onze talenten klaar gestoomd worden voor het grote werk. Na bewezen diensten lekker opnemen in de technische staf, zo creër je een voetbalbolwerk waardoor AZ door kan groeien top de top van Nederland. Daarom helemaal top dat Poulsen weer terug keert bij AZ!! Van mijn part komt de Zeeuw ook terug, tenslotte moeten we er wel rekening mee houden dat we elk jaar proberen op drie fronten te strijden en dat moet je er voor zorgen dat je reservers even goed zijn als de basis, ach zo kan ik nog wel een uur doorgaan over welke voordelen het heeft om geroutineerde spelers terug te halen. Welkom terug Simon!!!

 16. woonwagenpower

  17 januari 2014 at 05:31

  Een heel aardige bruikbare jongen voor de bank. We kunnen beter Simon inzetten als het niet lekker loopt ipv Stoffel(Elm).
  Simon je bent Welkom, als je de eigen jeugd maar niet in de weg gaat lopen.

 17. Silver

  17 januari 2014 at 06:48

  Prima dat Poulsen weer terug is bij AZ, eindelijk weer iemand die de tegenstander wel voorbij kan komen, een redelijke voorzet kan geven en ook niet onbelangrijk, eentje die op doel schiet en ook wel eens scoort.

  Zoals eerder geopperd door Mike mag de Zeeuw van mij ook terug komen bij AZ, dan krijg je ook weer knappe voorzetten van iemand die het spelletje ziet.

  Als we toch bezig zijn mag AZ van mij ook Beerens proberen over te halen om een aantal jaar bij te tekenen, hij blijft ook iemand die het zijn tegenstander moeilijk maakt. Alleen moet hij zelf nog meer halen uit de voorzettten en het scoren!

  • Gerrit Vooijs

   17 januari 2014 at 07:54

   Beerens is de nr 2 van AZ met zijn 4 goals. Dat zegt genoeg over de rest qua scorend vermogen. Op de Ben-Side staan veel goede keepers of zou dat komen omdat ze goed worden warm geschoten 🙂

 18. Gerrit Vooijs

  17 januari 2014 at 07:48

  Poulsen terug hmmmm, ik denk niet dat wij dezelfde Poulsen gaan zien.
  Hij heeft al anderhalf jaar niet meer gevoetbald en heeft dus geen wedstrijdritme meer.
  Ander punt, hij mist het duo Martens en Holman die hem perfect aanvoelden.
  Holman en Poulsen was een Siamese tweeling.
  Beiden zijn niets zonder elkaar.

  Dit is een typische actie van Dick. Terugvallen op oude routine ipv ontwikkelen van nieuw talent.
  AZ heeft op de noodgreep van Maher na nog nooit de jeugd een kans gegeven en ook nu wordt een kans voor open doel gemist.

  Poulsen gaat naar voren draven krijgt geen bal en is te laat terug om de trage Wuytens en Elm te helpen om het gapende gat te dichten.

  Nee, ik zie een fiasco aankomen omdat iedereen er teveel van verwacht. Ik verwacht er niet veel van, kan het misschien nog meevallen 🙂

  • oma

   17 januari 2014 at 08:08

   dit bedoel ik dus,ik ben het helemaal met je eens,Gerrit!
   dit noemen ze supporters tevreden houden.

   dit is na mijn mening een nood greep van toon.
   martens weg dan een ander goedkope publiekslieveling terug halen.
   toon moet in de politiek gaan.
   ik investeer liever in een jonge speler als je die na een paar jaar wil verkopen er nog een leuk bedrag voor terug krijgt.
   maar wie ben ik.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *