Roda JC hoopt Hoedt van AZ over te nemen

By
Updated: januari 16, 2014

Roda JC hoopt zich op korte termijn te kunnen versterken met jeugdexponent Hoedt. De verdediger komt in Alkmaar niet veel aan spelen toe, maar schijnt wel te kunnen rekenen op een contractverlenging. Het is maar de vraag of Hoedt daar gehoor voor heeft, want met de komst van Wuytens is zijn perspectief toch wel een stuk minder geworden. Roda hoopt gebruik te kunnen maken van deze situatie en hem spoedig over te nemen.

‘Wij volgen hem al geruime tijd’, aldus technisch manager Vlemmings. “Hij past precies in ons beleid, waarin we op zoek zijn naar jonge, talentvolle spelers die zich volgens ons nog sterk kunnen ontwikkelen. Op die manier willen we in de toekomst te werk gaan”, vervolgt hij.

14 Comments

 1. Jeroen

  16 januari 2014 at 08:19

  Ik ken Hoedt niet heel goed, heb hem maar 1 keer zien spelen. Toen deed hij het behoorlijk goed. Zou toch weer typisch AZ zijn… jeugdspelers laten vertrekken die ergens anders wel uit de verf komen.

 2. Mozes

  16 januari 2014 at 08:33

  Wesley is niet dom en heeft alleen Wuytens voorzichtig. Viergever vertrekt deze zomer en dan is het zijn buurt.

  Je ziet nu aan Messaoud dat je jeugd niet kan laten vertrekken zonder een kans. Hij is een van de topscorers van de JL. En dat voor een middenvelder…Volgend jaar speelt hij in de eredivisie en ook daar gaat hij er 10 a 15 inleggen.

  Wesley lekker blijven en op je kans loeren.

  Earnest…doe je werk is man.

 3. woonwagenpower

  16 januari 2014 at 08:39

  Niet doen, we gaan toch niet opleiden voor een ander.
  Roda wil hem voor een habbekrats overnemen, laten spelen en veel geld aan hoedt verdienen, dat kunstje kunnen we zelf wel.
  Wel hebben we voor Roda, dirk Marcellis, Reijnen, Elm is in de aanbieding, Overtoom.
  Nee AZ kan dan beter Jan Wyutens aan Roda verkopen, maar Roda heeft ook niet zoveel geld te besteden.

  • oma

   16 januari 2014 at 09:48

   mijn zoon je maak een fout stoffel staat zaterdag in de basis als vervanger van martens,

   maar terug tekomen op het artikel,het zou mijn niet verbazen als ze een jeugd talent laten lopen,toch weer een beetje geld voor de bankrekening.
   het zal de eerste keer ook niet zijn dat het gebeurd.

 4. hAnZ

  16 januari 2014 at 11:06

  Als het Stewart’s doelstelling is dat AZ over een paar jaar de zaterdag amateurclub is met het grootste stadion zit ie aardig op de goede weg…

  Wat een stelletje ongelooflijke oliebollen zeg. Wat WWP in een vorige reactie al schreef; we zijn aan het opleiden voor andere clubs.
  Maar ja, we laten gewoon een prima speler uit eigen opleiding naar een andere club gaan en daarvoor koop je een peperdure speler die nog geen pepernoot raakt.

 5. oldfan

  16 januari 2014 at 11:32

  Volgens mij zijn het alleen maar geruchten en staat er nog niks vast. waarom dan meteen dat commentaar. Hij zal wel worden uitgeleend want je denkt toch niet dat ze een groot talent gaan verkopen.

 6. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  16 januari 2014 at 11:54

  Kan me voorstellen dat jeugdspelers als Wesley Hoedt over dit soort voorstellen serieus gaan nadenken gezien de uiterst geringe speeltijd die de jeugdspelers in het eerste weten te bemachtigen. AZ gaat voornamelijk liever voor de transfervrije en voor een appel en een ei op te halen spelers die ze op de stoep voor de deur van andere clubs vinden. Een eigen, lokale identiteit opbouwen door middel van originele AZ spelers uit de regio in plaats van aangetrokken huurlingen is bij de club nog geen prioriteit gebleken. Als hij vertrekt wens ik hem alvast veel speeltijd in het eerste van Roda JC toe.

 7. Geert

  16 januari 2014 at 11:58

  Jaartje verhuren aan Roda? Lijkt me de beste oplossing voor iedereen.

  • Jeroen

   16 januari 2014 at 12:08

   Verhuren bij AZ betekent gevaar. Normaal gesproken ben je dan uit beeld en maak je geen kans om ooit nog in het eeste te spelen. Of ken jij een talent wat eerst is verhuurd, en daarna alsnog speelminuten heeft gekregen in het eerste?

   Normaal zou dit de ideale manier zijn, maar helaas werkt zoiets niet bij AZ.

 8. oma

  16 januari 2014 at 12:28

  Hoedt meteen doen,bij az krijg je geen kans die halen liever oude afgedankte spelers binnen.
  ik wens je veel succes en veel voetbal minuten bij roda.
  dat je maar een bere wedstrijd tegen az mag spelen.
  misschien schrikken ze wakker en gaan ze zien waar ze mee bezig zijn.

 9. AZformallyknownasAZ

  16 januari 2014 at 18:17

  Stew je maakt er weer hutspot van. Hoe kan je deze jongen nu laten lopen. We leiden we voor de kat zijn …op. Als je iemand wil lozen biedt Elm dan aan of Reijne.

  Maar misschien heeft AZ wel een appel en een ei overeenkomst gesloten met Roda. Haps voor de appel (ja want we hebben nu Poulsen weer) en Hoedt voor het ei. Kan je weer lekkere salada van maken Stew.

  Ik kan er niet bij dat het maar doorgaat en dat AZ zijn talenten weg laat lopen voor een scheet en 3 knikkers. Bah wat een beleid. Ja wat een geweldige jeugdopleiding. Iedereen mag profiteren behalve AZ zelf.

 10. Mike

  16 januari 2014 at 21:44

  ROT OP!!!!!!!!!! HOEDT BLIJFT BIJ AZ !!!!!!!!!!!!!!

 11. AZformallyknownasAZ

  16 januari 2014 at 22:28

  Ja Mike, dat is wel te wensen.

 12. remco

  16 januari 2014 at 23:16

  hij gaat echt niet weg en als nog advocaat gaat echt niet liegen dat 4 aan 5 jeugdspelers van az zijn fat die klaar zijn en hij is nog trainer dan gaat hij ze echt niet voor liegen
  volgend seizoen 4 jeugdspelers op de bank

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *