Hockeylegende De Nooijer aan de slag bij AZ

By
Updated: januari 14, 2014

Teun de Nooijer treedt per 1 maart in dienst bij AZ. De vorig jaar gestopte tophockeyer wordt bij de Alkmaarse voetbalclub teammanager.

De Nooijer (37) volgt Hans Vonk op. De oud-doelman vertrok onlangs naar SC Heerenveen, waar hij technisch directeur wordt.

‘Ik vind het een geweldige uitdaging om bij een professionele sportorganisatie als AZ aan de slag te gaan’, zegt De Nooijer op de website van AZ. ‘Van jongs af aan ben ik een enorme liefhebber van balsporten. Als kind hockeyde, tenniste en voetbalde ik vaak op straat.’ Bron: AZ.nl

8 Comments

 1. Jeroen

  14 januari 2014 at 13:46

  Goede zet van AZ. In ieder geval een figuur die weet wat ‘topsportmentaliteit’ betekent. Denk dat hij qua ervaring van waarde kan zijn. Blijft natuurlijk altijd de vraag of hij dit weet over te brengen.

 2. Geert

  14 januari 2014 at 16:30

  Als oud-hockeyer een held voor mij. Ik heb veel wedstrijden van hem gezien bij hc Bloemendaal. Hij weet wat topsport is en weet hoe het is om te moeten presteren onder druk, gezien de Olympische Spelen en WK’s waar hij heeft gespeeld.

  Toon Gerbrands heeft al bewezen dat je geen oud-voetballer hoeft te zijn om succesvol te zijn in de voetbalwereld.

 3. timon

  14 januari 2014 at 16:57

  Raymond van Barneveld was ook vrij, ik snap het niet .

 4. Silver

  14 januari 2014 at 17:57

  Op zich geen verkeerde vervanger van Vonk, hij krijgt anderhalf jaar om te laten zien dat hij de juiste persoon is die bij AZ past.
  Net als Gerbrands heeft hij ook de juiste sportmentaliteit

 5. I.pjotr3

  14 januari 2014 at 21:18

  Als Teun maar weet dat de ballen wat groter zijn

 6. AZformallyknownasAZ

  14 januari 2014 at 22:29

  Hij weet wel wat scoren is. Misschien dat hij dat ook kan overbrengen op die wat grotere bal. Met de bitterballen van Dick lukt het in ieder geval niet zo best.

 7. NHN

  15 januari 2014 at 09:53

  In elk geval wel een vent uit de regio. Ik hoop alleen dat hij AZ geen club wil maken met hockey-publiek. Nu zal hij weinig over stadionzaken te zeggen hebben, maar toch..

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *