Kans aanleg AZ-complex minimaal

By
Updated: januari 11, 2014

Krap een week voor de deadline die AZ heeft gesteld (15 januari) is er nog altijd geen groen licht voor de aanleg van het nieuwe trainingscomplex in de Westrand.

Sterker: de problematiek is alleen maar groter geworden. De kans dat komend voorjaar met de aanleg wordt begonnen – dat was de bedoeling – lijkt momenteel minimaal. Want twee belangrijke belanghebbenden hebben de afgelopen dagen formeel bezwaar aangetekend tegen het bestemmingsplan waarin de aanleg wordt geregeld. Het gaat om de eigenaren van camping Alkmaar en de nazaten van Cees Molenaar, oprichter van AZ. Bron: NHD.nl

13 Comments

 1. Jeroen

  11 januari 2014 at 13:12

  Pfffff complex gedoe. Allemaal dankzij de gemeente, die nu ineens wel schijnt te willen meewerken. Als ze dat nou eens eerder hadden gedaan, dan hadden we niet dit gedoe gehad.

 2. i.pjotr3

  11 januari 2014 at 14:24

  Wordt tijd dat AZ een statement maakt naar de gemeente Alkmaar, en een deal met Zaanstad aangaat. Waar elders in het land clubs worden geholpen wordt in Alkmaar de club systematisch tegengewerkt. Ik heb nog niet meegemaakt dat we,….. bedankt gemeente Alkmaar….. konden zeggen.
  Niets zeggende raadsleden die menen interessant te moeten doen om maar een beetje publiciteitsgeil te krijgen.

 3. kaazie1987

  11 januari 2014 at 15:34

  ik ben der bang voor als dit nog lang gaat duren dat toon gerbrands zegt jongens ik stop ermee als ik telkens wordt tegengewerkt door de gemeente alkmaar. net als met jan smit bij Heracles Almelo, en als er 1 ding is wat absoluut niet moet gebeuren is het wel dat gerbrands weggaat. zonder hem is az verloren. daar ben ik van overtuigd. gerbrands zegt wel doodleuk dat hij naar Zaandam gaat als het in alkmaar niet lukt maar daar zit az echt niet op te wachten wat denk je wel hoeveel extra kosten je dan hebt.

 4. timon

  11 januari 2014 at 22:25

  ik word een beetje moe van dat hosanna gejuich over Gerbrands c.s, in dit Stewart , Ongetwijfeld bij afwikkeling Scheringa preikelen zal dhr Gerbrands zijn verdiensten hebben gehad . Als volledig buitenstaanders kunne wij als supporters van AZ daar niet over oordelen. Maar dat is ook het enigste voor deel van de twijfel !! Met een meer dan modaal salaris zit deze heer ( nu dik in de 50 en ook zijn toekomst tellend ) op een mooie stoel .Iederren tevreden over deze her : zie adhaesie gtuigen vandaag in NRC. Maar heden avond wer kansloze nederllag tegen Zulte Waregem , EEn doelpunt in DRIE wedstrijden: kortom meneer schotelt on seen waardeloos elftal voor ! Maar finanacieel zo gezond …… Ik zie alleen maar de toenemende lege plekkenom mij heen , . Volgend seizoen gemiddeld 11 a 12 000 toeschouwers ? En die Steward en scouting afdeling ? voor de helft van hun salaris wil ik het zo overnemen : haalt AZ even veel punten !!!

 5. timon

  11 januari 2014 at 22:29

  excuses voor vele type fouten ;komt door grote iiritatie ten op zichten beleid AZ: drie jaar terug ging ik nog met VIER mensen naar AZ ,zoals het er nu naar uitziet ben ik volgend jaar de enigste !!!!!!!!

 6. Gerrit Vooijs

  11 januari 2014 at 23:23

  Dat jeugdcomplex wordt al net zo’n moeizaam verhaal als het stadion zelf.

  Timon heeft een punt. Gerbrands heeft zijn verdiensten maar hij is minder goed in het plaatsen van de juiste mensen op de juiste plaats.
  Er breken te weinig jeugdspelers door, aankopen zijn geen succes en erg eenzijdig. AZ haalt heel veel middenvelders maar te weinig vleugelspelers waardoor de concurrentie te dun is.
  De gevolgen zijn nu zichtbaar, AZ heeft te weinig aanvallers die een potje kunnen breken.
  Dit kost de club heel veel geld en daar moet dus snel iets aan gedaan worden.

  Ook wil hij weer Advocaat een nieuw contract aanbieden terwijl die juist niet meer de energie heeft die de club nodig heeft.

  Ook Gerbrands moet zijn ogen niet sluiten voor de realiteit en als eindverantwoordelijke moet hij maatregelen nemen of het stokje overgeven als hij dit aan kan.

 7. kaazie1987

  12 januari 2014 at 14:41

  mensen moeten wij de heer gerbrands dan de schuld geven van de tegenvallende transfers van de laatste jaren?? als ik jullie verhalen lees wel, maar daar ben ik niet mee eens ik begrijp dat jullie ontevreden zijn over dit az, maar ik denk dat je dan toch echt bij de heer stewart moet wezen en niet bij toon gerbrands. gerbrands is uiteraard hoofdverantwoordelijk voor de transfers maar max huiberts en stewart zijn degene die de spelers gescout hebben.in mijn ogen heeft toon gerbrands alles goed gedaan zonder een flinke terugval of vinden jullie van niet??

  • woonwagenpower

   13 januari 2014 at 06:48

   Ik denk ook dat Toon Gerbrands niets te verwijten valt, mensen mogen niet vergeten waar we vandaan moesten komen. Dat heeft Toon in goede banen geleid.
   Dat er iets niet goed draait staat vast, maar welke schakel dat is? Ik denk zelf dat er een coach voor de groep moet staan , die niet schroomt om iemand te passeren, en moet durven jeugd in te passen.

 8. kaazie1987

  12 januari 2014 at 14:47

  wat je gerbrands kan verwijten is dat er idd te weinig jeugd doorbreekt. omdat hijzelf een aantal jaren geleden heeft aangegeven dat hij elk seizoen minimaal 2 spelers uit de jeugd in wil vullen. maar daar komt hij echt niet aan. en dat er aanvallend te weinig doelpuntenmakers rondlopen. de achterhoede en middenveld is prima voor een subtopper die mee wil spelen voor de plekken 4 tm 8 met af en toe een uitschieter naar boven. als jullie vinden dat az elke jaar mee moet spelen voor het kampioenschap dan zullen jullie toch echt een andere club moeten kiezen.
  DIE TIJDEN ZIJN NAMELIJK ALLANG VOORBIJ

  • Gerrit Vooijs

   12 januari 2014 at 16:27

   Klopt kaazie, die tijden zijn voorbij. Maar om om mee te doen met Heerenveen en Groningen om plaats 6 achter Ajax, Vitesse, Twente, Feyenoord en PSV, moet AZ aanvallend sterk verbeteren.

   Om Europees te halen moet AZ met De nr 5, Heerenveen en dit jaar Groningen strijden. Dat is met het huidige aanvallend potentieel heel moeilijk. Grun en AZ schelen nog niet zoveel maar de nr 5 en Heerenveen zijn beter.

 9. Bram

  12 januari 2014 at 23:07

  AZ is meer dan welkom in Zaandam. Ben erg benieuwd wat er gaat gebeuren.

 10. Poll

  14 januari 2014 at 10:22

  Komt allemaal goed! Let maar op mijn woorden. Ik heb een heel goed gevoel bij dit AZ. Zowel de directie als het voetballende vermogen heeft de potentie om bij de eerste 5 te komen. En er zal gerust een minder jaartje tussen zitten, maar structureel denk ik dat het goed zit bij AZ. Verder ben ik ervan overtuigt dat AZ gewoon een voetbalcomplex in Alkmaar kan gaan bouwen. Daar heeft namelijk zowel AZ als de geemeente belang bij.

  • oma

   14 januari 2014 at 13:21

   de burgemeester heeft alleen belang bij de regio niet bij de stad die hij hoort vertegenwoordigen.
   zie het zaakje wat bij het m.c.a gebeurd is.

   we zijn nu al aan het tweede mindere jaar bezig.
   ik ben realist genoeg om teweten dat az geen kampioens club is.
   een structurele vijfde plaats moet toch kunnen.
   verleden jaar met hakken over de sloot Europees gehaald,hoe gaat het nu worden?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *