Advocaat erg tevreden met zijn baan bij AZ

By
Updated: januari 10, 2014

Advocaat heeft inmiddels zijn eerste gesprek gehad bij AZ over een eventuele contractverlenging. De oefenmeester, die eigenlijk werd gehaald als interim-trainer, is erg tevreden over zijn baan en sluit verlenging zeker niet uit.

‘Ons gesprek hier ging over de selectie, over hoe de club ervoor staat en over de mogelijkheden. Dat gesprek verliep heel positief. AZ staat model voor hoe een Nederlandse club, met zijn opleiding en al zijn elftallen, georganiseerd moet zijn.  Hier zie je nu de perfecte combinatie na zoveel jaren van een zeer professioneel georganiseerde profclub met een prachtige accommodatie,’ aldus Advocaat.

24 Comments

 1. woonwagenpower

  10 januari 2014 at 08:58

  De kleine Generaal heeft het over de opleiding, nou maak er ook goed gebruik van zou ik zeggen.

 2. Gerrit Vooijs

  10 januari 2014 at 17:16

  Ben benieuwd omdat het gesprek ook ging over de mogelijkheden en dat was positief…..

 3. Knudde

  10 januari 2014 at 19:44

  Wel apart. Hij kan een aantal keer zoveel verdienen in het buitenland maar verkiest wellicht toch voor AZ…

 4. Silver

  10 januari 2014 at 19:45

  Ik ben ook benieuwd of Dick voor langere tijd gaat bijtekenen, begrijpelijk dat hij wil niet in de middenmoot terecht wil komen.
  Dat willen wij ook niet, dus zal hij genoeg perspectief willen zien plus de nodige aankopen nu al in de winterstop.
  De jeugd laat zich nu ook zien en Esteban merkt ook dat er concurrentie is, prima !

 5. I.pjotr3

  10 januari 2014 at 21:28

  Dick tevreden met zijn baan, wij nog niet over zijn prestaties.
  Wordt potverdikkie tijd voor eens wat meer voor de eigen jeugd te kiezen.

 6. Ceon

  10 januari 2014 at 22:39

  Vergeet niet dat de jeugd het nog wel op top eredivisie niveau moet kunnen waarmaken! Trainersstaf is echt niet gek bij AZ.

  • i.pjotr3

   11 januari 2014 at 12:00

   Als gudelj 3 wedstrijden aan zijn broek krijgt, en je verliest drie keer met drie keer hetzelfde elftal , dan ben je een angsthaas.
   Dan stel je systematisch spelers op ( Elm, Wuytens en Hendriksen die volledig uit vorm zijn) waarbij je hoopt op goed resultaat.
   Jammer prestatietrainer Dick, weer net niet.
   Nou als ik dan verlies dan verlies ik liever met spelers waar toekomst in zit…….. en zo slecht deden de jonkies het niet in griekenland

 7. Evert

  11 januari 2014 at 00:29

  Ik denk dat Advocaat voldoende perspectief wilt zien om tegen de top drie aan schurken, dat is precies waar ik mijn (ons) AZ wil zien. Dit betekend dat AZ moet gaan investeren in een nieuwe as waar goede geroutineerde spelers moeten komen. Aangevuld met vers jong talent, zoals wij allemaal weten wie! Als interim trainer zal er nooit geëxperimenteerd worden i.v.m. met kapitaal vernietiging en blijft het meestal handhaven van de bestaande basisspelers. Als nieuwe hoofdtrainer in vaste dienst word het een heel ander verhaal, ik denk dat onze Dikkie Dik drommels goed weet wie moet blijven en wie er weg mag. Ik ben benieuwd waar het toe leid, zoals ik vaker heb bepleit kan je jong talent niet laten voetballen met middelmatige spelers, daar worden jonge speler onzeker van dus slechter. Waar AZ aan moet gaan werken is een goede solide as waar deze jonge talentvolle spelers zich aan op kunnen trekken. Het liefst met oud AZ spelers die hun loopbaan hier afbouwen en meehelpen onze talenten rijp te maken voor het grote werk, na hun bewezen diensten een functie in de technische staf. Op zo’n manier creëer je een echte voetbal bolwerk waar de jeugd een gouden toekomst heeft en waar AZ de vruchten van gaat plukken op zowel sportief gebied en uiteindelijk ook financieel.

  • De echte supporter

   11 januari 2014 at 09:43

   Ja hier kan ik het helemaal mee eens zijn.

 8. AzAlkmaar

  11 januari 2014 at 11:10

  Maar aan welke oud- AZ’ers denk je ? Kan er niet zo 1.2.3 een opnoemen die maar Alkmaar zou willen komen.

  • Jeroen

   11 januari 2014 at 11:26

   Koevermans? Nu 35 jaar en traint mee bij Cambuur. Hij kan misschien spitsentrainer worden.

 9. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  11 januari 2014 at 12:11

  Hij kan misschien tevreden zijn met zijn baan maar onmogelijk met zijn belabberde resultaten. Ik denk dat Dickie een beetje moe is van al die toertjes hier en daar en dat Alkmaar een mooie plek is om naar zijn definitieve pensioen toe te werken. Van die bitterballen wordt je nou niet echt fitter in de loop der tijd dus rustiger aan doen om een hartinfarct te voorkomen komt hem wel goed uit. Een kampioenschap wordt er ook niet van hem verwacht dus geen stress zelfs al verlies je keer op keer. Alles is volgens hem lekker geregeld en hij kan hier en daar mensen nog wat wijs maken als gelouterde authoriteit. De fans moeten er zeker maar weer op vertrouwen dat het allemaal wel goed komt in tweede helft van de competitie. Hij zal goed uit de strartblokken moeten komen om iets van mijn wantrouwen weg te nemen.

 10. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  11 januari 2014 at 23:50

  Oké het is inclusief oefenwedstrijden maar sinds begin december heeft AZ 1 wedstrijd gewonnen (RAEC Mons), 6 wedstrijden verloren en 2 wedstrijden gelijk gespeeld waarvan er een dan alsnog gewonnen is na strafschoppen (SC Heerenveen/KNVB Beker). Wie haalt het in zijn hoofd om deze “klasbak” nu al contractverlenging aan te bieden!!?? Zijn er zo weinig alternatieven voorhanden of is het zó gezellig bij de friteuse met Dickie?!

 11. AZformallyknownasAZ

  12 januari 2014 at 00:15

  Eerlijk gezegd begrijp ik euforie t.a.v. Advocaat ook niet zo. AZ komt te kort op het gebied van effectiviteit. Daar moet op ingegrepen worden wil je op drie fronten mee blijven doen. Dat is echt de uitdaging op dit moment. Ben benieuwd wat de plannen zijn voor de komende tijd. De laatste tijd willen de ballen er niet in en dat is bitter. We kunnen dus met recht spreken over bitterballen. Advocaat eet smakelijk.

  • Jeroen

   12 januari 2014 at 12:11

   Wat bedoel je met ‘op drie fronten mee willen doen’? Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet de illusie heb dat AZ de komende jaren nog in de top van de competitie gaat meedoen. Als we dat wel willen dan moeten ze structureel iets veranderen. Zorgen dat de jeugd op een hoger niveau komt. Dus ook meer jonge talenten binnenhalen. Dat aangevuld met nieuwe spelers en wellicht wat huren als je merkt dat je ergens nog kwaliteit tekort komt.

   Anders zie ik ons maar meedoen voor 1 prijs: ticket voor EL

 12. remco

  12 januari 2014 at 00:52

  1 positief ding haye stond vandaag de hele wedstrijd op het veld

 13. VakZer

  12 januari 2014 at 09:41

  Martens niet gespeeld tegen Zulte. Overigens zeggen de uitslagen van oefenwedstrijden niet veel.

  Wel weer een doelpunt tegen in de laatste minuten.

  • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

   12 januari 2014 at 10:52

   Deze oefenwedstrijden zijn bepaald geen pakken slaag maar zou AZ deze wedstrijden met klinkende zeges hadden gewonnen dan zou dat wel degelijk wat zeggen over de vorm en kwaliteit. Feit is dat er een langere trend onderweg is die zich onder Advocaat ook weer doorzet in deze oefenwedstrijden terwijl er wordt gehoopt deze negatieve lijn eens goed te doorbreken. Na de wisseling van trainer is er een korte opleving geweest maar is daarna helaas niet doorgezet. AZ lijkt nog steeds op hetzelfde dode spoor te zitten.

   • Gerrit Vooijs

    12 januari 2014 at 12:03

    AZ-NAC, Roda-AZ, PSV-AZ, AZ- Grun, Vitesse-AZ, dat is een erg pittig programma voor een verzameling voetballers die geen team vormen en dus zeer kwetsbaar zijn.
    PSV heeft ook nog eens Ruiz gehuurd, Roda versloeg Brugge waar AZ van verloor, Vitesse heeft in Traore nog een topper erbij, Grun heeft niets verloren en bij AZ vertrekt Martens………..

    Het zijn maar oefenwedstrijden maar donkere luchten pakken zich samen boven het AFAS stadion.

    Hopelijk vindt Dickie bitterbal de sleutel, blaast een krachtige wind en komt de zon weer te voorschijn.

    • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

     12 januari 2014 at 14:30

     Om de sleutel te vinden wordt ie Dick betaald maar of zijn door frituurvet aangetaste aderen in zijn hoofd nog voldoende zuurstof aanleveren valt steeds meer te betwijfelen.
     Desalniettemin zie ik het positief in voor mijn deelname in de AZ poule waarin er van uit ben gegaan dat Verbeek zijn zwakste seizoenshelft zou neerzetten. Als ik het zo bekijk dan gaat deze Haagse bluffeâhr hetzelfde scenario volgen. Maar liever krijg ik ongelijk. Misschien dat een beetje in het Haags dreigen helpt. “Gein gezèk of andeâhrs douwen we twei dozèn gloèend hetuh bitteâhrballen doâh je strot Dickie!” 😉

 14. AZformallyknownasAZ

  12 januari 2014 at 13:13

  Jeroen met op 3 fronten meedoen bedoel ik ook echt meedoen en dan heb ik het niet over de uiteindelijke resultaten. En met meedoen in de competitie bedoel ik een plekje in top 5 als eindresultaat. En dat is ook verder wat het is. Meer zit er niet in. AZ had daar daar nu al kunnen en moeten staan kijkend naar alle kansen die het in de wedstrijden heeft gehad. Het komt dus absoluut te kort op het gebied van effectiviteit. Ik denk dat het deels ligt aan mentale weerbaarheid maar ook aan kwaliteit. Het team beschikt niet over extra koele afmakers buiten Johanson om. Dat is te weinig en als dat zo blijft gaat het ze echt opbreken. Voorheen hadden we Rasmus Elm die een flink deel van de productie op zich nam. En zulke spelers, midenvelders met scorend vermogen heb je echt nodig. Of vleugels met scorend vermogen. Het maakt niet wie ze maakt, als je ze maar maakt. Als daar een oplossing voor gezocht en gevonden wordt, dus het vergroten van de effectiviteit, dan zijn er mogelijkheden om alle doelstellingen weer te halen. En dan bedoel ik eindigen in de top 5 van de competitie, zo ver mogelijk komen in Europa en het bereiken van de bekerfinale

  • Gerrit Vooijs

   12 januari 2014 at 16:35

   Als…… Er niet snel wat veranderd staat AZ na Vitesse in het rechter rijtje en liggen we uit het Bekertoernooi.
   Met andere woorden AZ heeft niet veel tijd om de oplossing te vinden anders kan AZ zich in februari al gaan bouwen aan een nieuw team voor volgend seizoen.

 15. AZformallyknownasAZ

  12 januari 2014 at 18:58

  Eens Gerrit, ik hoop dat de club zelf ook begrijpt dat er snel iets moet veranderen. Het kan allemaal nog wel maar er moet nu wel doorgepakt worden.

 16. Jeroen

  15 januari 2014 at 21:56

  Nou Ron Jans blijft nog langer bij PEC… jammer had hem wel graag zien komen als Advocaat niet blijft.

  http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=205270

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *