AZ verdient miljoenen extra door uitschakeling Twente in voorronde CL

By
Updated: augustus 6, 2009
AZ verdient miljoenen extra door uitschakeling Twente in voorronde CL

Afgelopen dinsdagavond sneuvelde Twente op zeer pijnlijke wijze in de derde voorronde van de Champions League. In de slotminuut werd het dan alsnog 1-1 door een eigen doelpunt.

Ontzettend jammer en slecht voor het Nederlands voetbal. Toch is het een voordeel voor AZ, want zij hebben zich nu als enige Nederlandse club verzekerd van deelname aan de groepsfase van de miljoenenbal en hoeven de inkomsten uit tv-gelden nu niet te delen. Welk bedrag AZ precies krijgt uitgekeerd is pas aan het eind van het seizoen bekend.

Volgens De Telegraaf gaat het om enkele miljoenen extra. Clubs in de Champions League verdienen geld dankzij een zogenaamde marketpool, dat naast tv-rechten ook bestaat uit commerciële contracten. Voor deze marketpool is ieder jaar weer een apart bedrag gereserveerd, dat verdeeld moet worden over de deelnemers van één land.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *