AZ verliest oefenwedstrijd van Club Brugge

By
Updated: januari 8, 2014

AZ heeft dinsdag de eerste oefenwedstrijd op het trainingskamp in Spanje met 0-1 verloren van Club Brugge. Op het Marbella Football Center was Victor Vazquez in de eerste helft verantwoordelijk voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

In de eerste wedstrijd van de drie tijdens het trainingskamp in Zuid-Spanje trof AZ in de nummer drie van België ongetwijfeld de sterkste tegenstander aan. In vergelijking met de laatste wedstrijd voor de winterstop keerde Jan Wuytens terug in de basiself terwijl Yves De Winter de plek van Esteban onder de lat innam. Club Brugge begon met oud-PSV’er Timmy Simons in de basis, terwijl bekende namen als Eidur Gudjohnsen (oud-Chelsea, oud-FC Barcelona) en Vladan Kujovic (oud-Willem II, oud-Roda JC) op de bank zaten.

Al vroeg in de wedstrijd had AZ een eerste tik kunnen uitdelen. Jeffrey Gouweleeuw stuurde Aron Jóhannsson met een schitterende pass de diepte in. Alleen voor doelman Mathew Ryan schoot hij de bal via de lat over. Het eerste kwartier gingen beide partijen gelijk op, zonder tot meer grote kansen te komen. Nemanja Gudelj had het geluk niet zwaar geblesseerd te zijn geraakt na een forse tackle van zijn directe tegenstander.

In de zeventiende minuut zag de defensie van AZ er niet goed uit. Na een hoekschop belandde de bal op het hoofd van Victor Vazquez. Tegen diens kopbal was De Winter niet bestand: 0-1. In het restant van de eerste helft viel er nog maar bar weinig te genieten, hoewel AZ via Jóhannsson en Nick Viergever nog wel het Brugse doel onder vuur nam.

De Winter was de enige die na rust terugkeerde op het veld, de overige tien werden vervangen. Bij Club Brugge verschenen Gudjohnsen en Kujovic in de basis. In het tweede bedrijf nam het percentage kansen flink toe. Willie Overtoom en Ridgeciano Haps waren gevaarlijk voor AZ, terwijl Kenny Fatai en Nikola Storm namens de Belgen probeerden De Winter te verschalken.

Onder het oog van oud-AZ-trainer en huidig Feyenoord-trainer Ronald Koeman deed AZ hardnekkige pogingen de gelijkmaker te produceren. Het dichtstbij was Steven Berghuis, die eerst met een stift (rakelings naast) en vervolgens met een schot (in de handen van Kujovic) de nederlaag tegen Club Brugge echter niet kon verhelpen. Bron: AZ.nl

One Comment

  1. Mike

    9 januari 2014 at 18:45

    Toch wel een slecht transkamp tot nu toen. Zoals ik het lees op twitter. tegen Brugge te veel kansen gemist WAT IS NIEUW!!!!!!!! en net aan gewonnen van Mons met bijna geen kansen. Wat gaat waarschijnlijk gaat degraderen in België. niet echt hoopgevend dit

    Wel opvallend is dat De Winter tot nu toe alles keept

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *