Advocaat heeft aanbod uit Engeland naast zich neergelegd

By
Updated: januari 8, 2014

Advocaat heeft in December aanbiedingen uit Engeland afgeslagen. Hij kon direct de overstap maken naar de Premier League, maar heeft besloten om het seizoen in Alkmaar af te maken. Overigens sluit hij een langer verblijf in de kaasstad niet uit.

‘Ik had in december de kans om naar de Premier League te gaan. Daar heb ik ‘nee’ op gezegd,’ aldus de oefenmeester.

De directie van AZ heeft al aangegeven graag verder te willen gaan met Advocaat waarvan het contract in de zomer afloopt. Daar staat hij vooralsnog niet onwelwillend tegenover. ‘Wat ik ga doen, dat weet ik nog niet. Dat gaan we gezamelijk bekijken, maar ik ben niet zo belangrijk nu. Het gaat er nu om dat we de selectie bij elkaar houden.’

9 Comments

 1. AZformallyknownasAZ

  8 januari 2014 at 11:32

  Jammer, anders hadden we door kunnen gaan met een opbouwtrainer en hadden onze jonge talenten aan bod kunnen komen. Dat wordt nu weer de ouwe niet presterende meuk.

  • I.pjotr3

   8 januari 2014 at 18:55

   Laten we Elm een basis plaats geven 🙁

 2. Poll

  8 januari 2014 at 13:26

  Persoonlijk vind ik dit niet jammer, maar deze reactie dan weer wel. Als de jonge talenten goed genoeg zijn, dan krijgen ze vanzelf wel kansen hoor. Daar geloof ik heilig in. Ik ben hartstikke blij met Advocaat en we mogen onze handjes dichtknijpen met een trainer van dit caliber. Ik hoop daarom ook dat Dick nog wat langer bij AZ blijft.

  • De echte supporter

   9 januari 2014 at 23:16

   Ik ben het helemaal met je eens. Dan is het aanstormende talent nog niet goed genoeg. Dick let daar wel op. Daar geloof ik wel in. Laten we nog maar een jaartje doorgaan met hem.

 3. AZformallyknownasAZ

  8 januari 2014 at 15:26

  Het duurt allemaal te lang. Kijk naar de andere clubs die het wel aan gaan en hun jonge talenten voor de leeuwen gooien. Je hebt niet voor niets een goede jeugdopleiding. En het is nu eenmaal zo dat de eredivisie enorm jeugdig is. Waarom zou het voor AZ anders zijn dan bij andere clubs?. Ik vind het gewoon heel jammer dat bijna niemand AZ 1 haalt maar dat AZ talenten wel aansluiting vinden bij andere clubs in de eredivisie of zelfs gewoon overstappen naar Ajax, Feyenoord of PSV. Dan mag je mijn reactie een geval van jammer vinden, maar Advocaat is niet bepaald een durfal te noemen op het gebied van het uitproberen van jonge talenten. Als we de laatste wedstrijd tegen Heereveen met uitgeruste jeugdspelers hadden gespeeld had die wedstrijd niet zo desastreus verlopen. Ik zou het prima vinden als Advocaat blijft als hij dan maar eens de moed gaat opvatten spelers kansen te geven en met een kritisch blik de prestaties van de basiself blijft volgen.
  Dat zou al een grote verbetering zijn. De toekomst zal het gaan leren.

  • woonwagenpower

   9 januari 2014 at 05:49

   Ben het volledig met je eens. AZformalyknow

 4. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  8 januari 2014 at 19:31

  Over eigen talent: Welke niet vanuit het buitenland geïmporteerde dus eigen jeugdspelers zijn doorgebroken in AZ omdat de trainer niet meer om ze heen kon en niet omdat hij (langdurige) blessures moest oplossen in de laatste vier jaar?

 5. Gerrit Vooijs

  8 januari 2014 at 19:50

  Update:
  Komt Van Basten misschien naar AZ ? Het blijkt een geld kwestie te zijn.
  6 Ton verdiend hij inclusief premies en hij wil opslag……
  Advocaat verdiend meer dus AZ kan als het wil in de wachtkamer gaan zitten !

  Hans Vonk wil in januari met Marco van Basten een besluit nemen over de toekomst.
  De voormalig topspits verdient momenteel vier ton, maar dat bedrag loopt dankzij bonus- en pensioenregelingen op tot ongeveer zes ton. Daarmee zit Heerenveen aan zijn maximum wat betreft de salariëring van de coach.
  De gesprekken over een nieuw contract zijn inmiddels in volle gang, maar van een akkoord is geen sprake.

  • Jeroen

   8 januari 2014 at 19:52

   Ik zie Van Basten graag komen hoor 🙂 Denk dat hij beter bij AZ past dan bijvoorbeeld Rutten. Toch blijf ik stiekem ook hopen op Ron Jans…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *