Gorter mogelijk op huurbasis naar ADO

By
Updated: januari 4, 2014

Donny Gorter gaat in de tweede seizoenshelft mogelijk aan de slag bij ADO Den Haag. De eredivisionist heeft bij AZ naar de mogelijkheden voor verhuur geïnformeerd.

Dat meldt het Algemeen Dagblad zaterdagochtend. Het is nog onduidelijk of de Alkmaarse formatie openstaat voor een tijdelijk vertrek van de 25-jarige voetballer, die ADO achterin en op het middenveld van meer opties moet voorzien.

Gorter speelde dit seizoen pas twee competitiewedstrijden, omdat hij Nick Viergever en Ridgeciano Haps voor zich moet dulden. AZ nam hem in 2012 voor 350.000 euro over van NAC Breda, de in Zwitserland geboren Gorter tekende toen een contract voor vier jaar. Bron: Voetbalprimeur.nl

13 Comments

 1. Jeroen

  4 januari 2014 at 13:10

  350.000 euro is 350.000 teveel voor deze “linksback”. Lekker verkopen en klaar! Snap niet waarom AZ hem zou willen verhuren. Dat doe je toch alleen met spelers die jong zijn en nog (net) niet het niveau van AZ hebben? Ik verwacht echt niet dat Gorter ineens een stuk beter gaat worden. Bij NAC was hij niet eens basisspeler….

  • oma

   4 januari 2014 at 15:21

   ja jeroen het bekende strikje er om heen.
   verkeerde zuinigheid van az.

 2. AZformallyknownasAZ

  4 januari 2014 at 15:29

  Lekker definitief laten inlijven door ADO. We hebben toch ook een jonge Belg rondlopen met talent. Snel toevoegen aan de selectie. Is dat ook weer niks dan maar weer gauw doorverkopen. Zo blijf je lekker bezig.

  • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

   4 januari 2014 at 16:19

   Ik denk dat ADO Den Haag liever huurt omdat het hun salaris scheelt. AZ subsidieert waarschijnlijk zijn loonkosten bij verhuur aan zo’n armlastige club waarvan het de vraag is of ze zijn AZ voorwaarden kunnen ophoesten als ze hetzelfde zouden moeten betalen.

 3. remco

  4 januari 2014 at 16:03

  we hebben al een goeie vervanger voor de links back positie en zijn naam is haps
  neem voortaan maar als gorter weg is hoedt of lam mee advocaat

  • Gerrit Vooijs

   4 januari 2014 at 18:57

   Jonas Heymans 20 jaar moet ook eens een kans krijgen om het samen met Haps uit te zoeken wie de beste is.

 4. remco

  4 januari 2014 at 20:06

  is heymans ook CV dan

  • Gerrit Vooijs

   4 januari 2014 at 20:26

   Nee, maar wel stand in voor Gorter, Haps of Viergever.

 5. woonwagenpower

  5 januari 2014 at 06:43

  Nu mag Gorter verhuurd worden, eerst 350.000 Euro uitgeven, salaris betalen, weinig plezier aan beleven(hij doet wel zijn best), maar brengt niet wat ze ooit in hem zagen.
  Overtoom, mag ook ergens verhuurt worden(op dat hij kans maakt op het WK, heel sociaal). Heeft niet gebracht wat er van hem verwacht werd, heeft alleen geld gekost.
  Elm transfer vrij overgenomen, kost iedere maand salaris, kan het totaal niet bijbenen
  op het middenveld, heeft nooit laten zien, wat hij bij Heerenveen wel liet zien.
  Martens strijkt al jaren een riant salaris op, brengt niet meer wat hij ooit heeft gebracht. AZ is altijd heel begaan met geweest met Maarten, maar wat doet Maarten met AZ, hij laat ons achter met 0 centjes.
  Dick Advocaat mag bijtekenen, we weten als hij bijtekent de namen van de opstelling al, altijd de zelfde 14/15 spelers, altijd in de zelfde minuut wisselen.
  Geen jeugd opstellen, terwijl hij zegt te weten dat zijn 14/15 spelers, het op drie fronten spelen te zwaar vinden. Dick verliest liever een wedstrijd, dan dat hij de jeugd een kans geeft. Dick zit er echt niet voor een appel en een ei iedere maand, kost een hoop salaris en geeft de jeugd geen kans. En de jeugd moet later veel geld voor ons gaan opbrengen. En zo zijn er nog wel meer voorbeelden van wanbeleid. Ik denk dat de zwakste schakel in het systeem is, Het aan en verkoop beleid. Als er wat verdient wordt door transfers , stroomt het de andere kant het er weer vrolijk uit. Het aan en verkoop beleid deugt niet, haal spelers met toekomst, geen bankzitters, e.d haal een coach die wel de jeugd kansen geeft.
  AZ jullie doen aan kapitaal vernietiging!

 6. kaazie1987

  5 januari 2014 at 09:57

  volgens voetbalzone heeft az bijna een akkoord met stoke city over een tranfersom van 6 miljoen euro voor aron, het zal toch niet

  • oma

   5 januari 2014 at 10:12

   dit zelfde bericht staat ook op voetbalprimeur.
   az straks miljoenen op de bank en spelen in de eerste divisie.

   • Mozes

    5 januari 2014 at 10:39

    Een 3 jarig contract en dan oor 6 miljoen wegdoen halverwege het seizoen?

    Aron is de enige die kan scoren bij AZ dus dat gaan ze sowieso niet doen. Dan kiezen ze er bewust voor om in het rechter rijtje te spelen en dat kan je niet maken naar de supporters toe.

    AZ heeft juist meer scorendvermogen nodig en niet alleen van de spits maar ook vanuit het middenveld en de vleugels.

    Ik zie AZ niemand verkopen komende maand maar juist spelers aantrekken.

 7. oma

  5 januari 2014 at 10:24

  Gorter naar den haag van duinen er in betrekken en die naar az halen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *