Zware strafeisen tegen Pellè en Swerts

By
Updated: augustus 3, 2009
Zware strafeisen tegen Pellè en Swerts

De aanklager betaald voetbal van de KNVB eist zware straffen tegen de AZ-spelers Graziano Pellè en Gill Swerts. Pellè heeft een schikkingsvoorstel gekregen van vijf duels schorsing, Swerts van vier.

Beide spelers moeten voor dinsdagochtend 10.00 uur aan de KNVB laten weten of ze met de duur van hun schorsing akkoord gaan. Anders volgt waarschijnlijk al donderdagavond in Zeist de mondelinge behandeling voor de tuchtcommissie.

Arbiter Reinold Wiedemeijer stuurde Swerts en Pellè zaterdagavond in de slotfase van de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo (3-2) van het veld. Swerts wegens slaan en Pellè wegens trappen naar een tegenstander. De gemoederen bij AZ waren verhit nadat Wiedemeijer bij een stand van 3-2 een zuivere strafschop weigerde toe te kennen aan de landskampioen.

Beide AZ-spelers hadden nog een voorwaardelijke straf van één wedstrijd staan wegens een vergrijp in het vorige seizoen. Bron: DePers

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>