Advocaat verwacht geen in- en uitgaande transfers

By
Updated: januari 1, 2014

De transfermarkt is weer geopend en dat heeft altijd een behoorlijke invloed op de transfergeruchten die circuleren op Internet. Advocaat deert het allemaal niet want hij verwacht geen mutaties in de selectie van AZ tijdens de winterstop. ‘We hebben geen ruimte om de ploeg te versterken en willen, ook daarom, niemand kwijt.’

Duidelijke woorden van de oefenmeester, maar dat betekent ook dat AZ in de winterstop niet zal gaan anticiperen op een aantal aflopende contracten. Of zal het nu toch echt gaan gebeuren dat de jeugd de kans krijgt?

Eerder deze week bracht PAOK naar buiten dat het interesse zou hebben in Martens. De club zou de middenvelder al in de winterstop willen overnemen, maar toch verwacht Advocaat ook dat hij tot de zomer zal blijven. ‘Het is niet de bedoeling van de club om nog geld op hem te verdienen. Hij blijft dus gewoon bij ons.’

28 Comments

 1. jelle

  1 januari 2014 at 10:57

  Ik begin wel een beetje moe te worden van dickie! Het is toch duidelijk dat er versterkingen moeten komen! En hij moet gewoon meer de jeugd de kans geven. Met maher hadden we het gelukkig dat ze niet anders konden om hem op te stellen maar kijk eat er van gekomen is mooi voetballertje. Als er geen speler op dat moment geblesseerdwas geweest had maher niet doorgebroken en had een ajax of psv hem voor een koopie kunnen aantrekken. ECHT WAAR ZET HAYE OP DE BANK GEEF HEM DE KANS WANT HET IS EEN MAAT VAN MIJ EN JE KAN ER VEEL PLEZIER VAN KRIJGEN, Durf te zeggen nieuwe maher!

  • I.pjotr3

   1 januari 2014 at 13:21

   Volledig mee eens, voor Dabney geldt hetzelfde, gooi ze in het diepen, daar worden ze groot en sterk van.
   Voor je het weet vertrekken ze voor een karige opleidingsvergoeding.

 2. woonwagenpower

  1 januari 2014 at 11:15

  Het zou mij niet verbazen, als de eerste wintertransfer door gang vindt, dat het om Dick zelf gaat.
  Een grote zak geld nog even cashen in Rusland , en als AZ dan geen jeugd opstelt, of geen versterking haalt, en negende wordt, dan lijdt Dick geen gezichtsverlies.
  Want Dick zijn doelstelling is plaats 8 t/m 5, terwijl de AZ directie Europees voetbal heeft als doelstelling.
  Oke, je mag met plaats 8 nog meedoen om een Europees kaartje, maar dat is denk ik niet wat de directie bedoeld met Europees voetbal halen.
  Want dan wordt de zomerstop ineens een stuk korter, omdat je eerder voorronden wedstrijden moet spelen, met een selectie die nog behoorlijk aan veranderingen onderhevig is, wat de club niet ten goede komt.
  Dick mocht je toch het seizoen afmaken? gooi het roer om, wijzig je koers.
  Maar in een recent interview met Dick Advocaat, liet Dick zich geen uitspraken ontlokken om 100% in Alkmaar te blijven, maar juist dat hij niet weet hoe het in de voetballerij lopen kan, en dat het avontuur hem nog steeds trekt.

  • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

   1 januari 2014 at 14:24

   Ik heb me hier al zeer negatief uitgelaten over deze Haagse bluffer en hoop met je mee dat Dick Advocaat nu vertrekt. Alle poeha over zijn loopbaan in ogenschouw genomen presteert hij zeer ondermaats met AZ en is er weinig tot geen vooruitgang ten opzichte van zijn voorganger. Als hij een man is pakt hij zelf zijn biezen maar deze volgevreten bitterbal zal alleen voor een grotere buitenlandse zak geld de Alkmaarse dug-out verlaten vrees ik helaas.

 3. AZ WOMAN

  1 januari 2014 at 11:45

  Ergens in de keten zitten zwakke schakels.
  Meneer Toon Gerbrands heeft zich bewezen, dat is geen twijfel.
  Het scouting apparaat ?
  De jeugd opleiding?
  Het aan en verkoop beleid?
  De Hoofdcoach?
  Als het scouting apparaat niet werkt, komt er geen junior talent naar Alkmaar, dus geen transfer inkomsten, waarbij de winst marche optimaal is.
  Als de opleiding niet werkt, gaan veel talenten verloren, wat ook minder transfer inkomsten oplevert.
  Als het aan en verkoop beleid faalt, is dat kapitaal vernietiging.
  Als de Hoofd coach geen jeugd in past, krijgen deze spelers nooit een fatsoenlijke marktwaarde.
  Ik weet wel dat ook ik aan de wal sta, waar bij natuurlijk de beste stuurlui ook.
  Maar als 20.000 mensen zien dat er al anderhalf seizoen, er structureel iets aan de hand is. kan AZ toch moeilijk de ingevaren koers handhaven.

  • woonwagenpower

   1 januari 2014 at 12:26

   Daar heb je gelijk in, AZ zal het gerust ook wel inzien, dat er 1 of twee schakels niet functioneren.
   Ik krijg ook steeds meer het gevoel dat Dick Advocaat AZ als een luxe betaalde hobby benaderd ipv serieus werk waarbij keuzes gemaakt moeten worden.
   In zijn laatste interviews , komt hij zo gelaten over, alsof het hem weinig uitmaakt welk resultaat AZ haalt, en wie er speelt.
   Slappe redenen als een wedstrijdje teveel , we kwamen steeds te laat enz.
   AZ verander iets, grijp in, eis de minimaal de vijfde plaats op, want dan weten ze waar voor ze werken en inzet tonen. Want zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

 4. Mike

  1 januari 2014 at 12:40

  Ik hoop toch stiekem wel op 2 transfers. Ik hoop op een nieuwe spits en een nieuwe linksvoor. Ik ben klaar met Avdic die kan er niks van bij AZ, wij hebben een meer lopende spits nodig Pelle is mislukt en Avdic (Boymans) gaat het ook niet maken. Babalj kan ik nog niet echt over zeggen heb hem 1x zien spellen en toen vond ik hem best wel aardig maarja dat was ook tegen Amateurs.

  We hebben ook aanvallende versterking nodig omdat Gudmunsson en Martens 99% zeker vertrekken. moet we al een linksvoor in gaan passen in de AZ stijl vind ik. Ik denk ook dat we Lewis moeten gaan verhuren omdat waarschijnlijk Beerens volgend zomer vertrekt moeten we toch gaan kijken of Lewis het op hoger niveau aan kan dan jong AZ. Rosheuvel doet het aardig maar niet goed genoeg voor AZ.

  Verder toch ook een keeper al vind ik dit een moeilijk om te zeggen. Ik heb Verhulst en Olij nooit echt zien spelen maarja ze staan niet voor niets in Oranje denk ik dan.
  Kan iemand hier mijn meer over vertellen over de keepers? Zijn ze er klaar voor vooral Verhulst want Olij is noch wel heel jong ?

  Vervanger voor de spits positie Nicolai Jorgensen, Terrence Boyd of Nicolas Castillo. Voor de linksvoor positie kunnen deze spelers ook Nicolai Jorgensen en Nicolas Castillo. Andere opties voor linksvoor Kevin Kempl (eigenlijk rechtsvoor maar kan ook links) en Izet Hajrovic. Als doelman misschien Robin Ruiter of Cristian Bonilla of Guillermo de Amores ( de laatste 2 zijn nog wel jonge maar omdat AZ toch altijd jonge Zuid-Amerikaanse doelman haalt, zijn dit prima opties!) .

  • oma

   1 januari 2014 at 13:16

   pasveer lijkt mijn ook een geschikte keeper.
   misschien moeten we eens van die zuid-Amerikaanse keepers afstappen.

 5. Leo

  1 januari 2014 at 13:41

  Volgens Advocaat heeft AZ geen ruimte om de ploeg nu te versterken. Opmerkelijk want AZ is terug in de categorie 1 van de KNVB ( gezonde club) en heeft de afgelopen 2 transferperiodes goede zaken gedaan en heel veel miljoenen met verkoop van spelers binnengehaald. Nu is er opeens geen ruimte/geld om spelers te halen ?
  Kan iemand mij dit uitleggen ? Op deze wijze komt AZ niet hoger dan de grauwe middenmoot.

 6. AZformallyknownasAZ

  1 januari 2014 at 13:47

  Om te beginnen zou ik jongens als Haye en Overheem en nog een stel goed bruikbare jonge jongens weer toevoegen aan de selectie. Het is nog steeds een 3 fronten seizoen, dus je zult iedereen hard nodig hebben. En toevoegen aan de selectie is dus niet voldoende, maar dus ook opstellen. Laat nu eens zien dat je het goed voor elkaar hebt met je jeugdopleiding.

 7. Keps

  1 januari 2014 at 15:32

  @ Jelle, wat wil je nu precies? Versterkingen of de jeugd een kans geven. Je praat een beetje dubbel, want als je de jeugd een kans wilt geven hoef je ook niemand te halen met deze selectie. De Zeeuw is een prima alternatief voor Martens in de Zomer. Daarnaast nog een scorende spits erbij die de gehele voorbereiding kan meemaken. Nu, zoals Dick zegt, niemand aantrekken. Zorgt alleen maar voor onrust.

  • AZ4Altijd

   1 januari 2014 at 19:24

   Ajb zeg. Geen de Peeuw.
   Je heb op elke linie een speler nodig die dragend is. Maar idd. Je moet de jeugd een kans krijgen.

 8. Gerrit Vooijs

  2 januari 2014 at 08:31

  Gino van Kessel sinds afgelopen zomer actief in Tajechie, heeft daar 8 goals en 6 assists op zijn conto staan bij AS Trencin de nr 2 van die competitie.
  Zijn contract bij onze buren, die hem bij onze jeugd hadden weggelokt, loopt af en laten hem zwemmen. De kans om een gegroeid jeugdtalent terug te halen naar het oude nest. 20 jaar nu. Ik zou Stewart sla je slag !

 9. jelle

  2 januari 2014 at 09:51

  ik wil gewoon weer az zien van kampioensjaar en niet naar klootzakken die geen bal kunnen raken! Dit az word gewoon door vele nederlanders uitgelachen wat ze kwa team hebben staan. Alleen Aron, Beerens en Celso kunnen nog wat! Haal Mounir terug! Pocognoli! Het beleid van az is gewoon dramatisch!

  • AZ4Altijd

   2 januari 2014 at 10:30

   Jelle, daar ben ik het maar deels mee eens. Oude spelers moet je niet terughalen.
   Mounir is en blijft een vervelend mannetje. Als het hem allemaal niet zint, dant heb je helemaal niets aan die gast. En eist te hoog salaris.

 10. woonwagenpower

  2 januari 2014 at 11:17

  Mounir, De Zeeuw, Pocognoli, moeten niet terug willen, ze vinden nooit wat ze hebben achter gelaten.

 11. Gerrit Vooijs

  2 januari 2014 at 11:40

  Jelle je hebt heimwee naar een tijd waarin AZ onderhandelde over Alves ( 18 ! Miljoen), Hamdaoui als vervanger op het sluiten van de markt (7-8 miljoen), Dembele 5-6 , Rasmus en Wernbloom samen voor 5 enz enz. AZ deed mee met Ajax en PSV want aan geld geen gebrek.

  Dat is voorbij. AZ heeft nu een kleine club trouwe sponsors die een limiet aan hun investeringen hebben afgegeven.
  AZ moet dus creatief te werk gaan om in de subtop mee te kunnen blijven doen.

  Zo af en toe als de puzzel goed in elkaar valt doet AZ incidenteel mee met de top 4.

  Meer als 5-8 zit er structureel niet meer in. Bewaar de mooie herinneringen en bekijk dit AZ door de ogen van deze tijd waarin voetbalclubs kunnen verdwijnen als ze niet oppassen.

 12. AZformallyknownasAZ

  2 januari 2014 at 17:39

  Ajax geeft ook niet veel geld meer uit. Ajax maakt wel gebruik van zijn jeugdspelersarsenaal. Ze staan volgens mij eerste in de competitie.
  M.a.w. veel geld uitgeven voor dure aankopen is niet zaligmakend. Wat volgens mij veel belangrijker is dat je de selectie die je hebt op een slimme manier benut. Je moet je angsten loslaten, durf tonen en jonge spelers vertrouwen geven. Daarbij hoort ook wedstrijden laten spelen. Dat kan echt beter. Daar valt te winnen.
  Ik heb het eerder geroepen . Kijk eens naar de resultaten van de jeugdteams. Dat er ziet er echt goed uit. Laat de Mahers weer opstaan. Geef vermoeide spelers rust en laat fitte spelers zich bewijzen, ook al zijn dit de jonkies. Je krijgt dan een ander AZ te zien. En daar hoef je je echt niet diep voor in de schulden voor te steken.

  • De echte supporter

   2 januari 2014 at 19:26

   Ik kan het helemaal eens zijn met je analyse. Niet kopen maar doorstromen moet het motto zijn.

  • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

   2 januari 2014 at 19:34

   En omdat AZ dit allemaal niet doet wordt Ajax waarschijnlijk weer kampioen, tenzij misschien een Chelsea uit Arnhem nog roet in het eten gooit. Petje af voor Frank de Boer als hij het weer flikt ondanks het vertrek van o.a. Eriksen. Ajax is authentieker en gedurfder dan AZ, ondanks onze roep tot verandering. De eerste goede verandering is Dick Advocaat naar Siberië sturen met een enkeltje.

   • I.pjotr3

    2 januari 2014 at 19:51

    Siberië is misschien bekend terrein voor advocaat, In zuid Amerika zal er toch ook nog wel een stukkie bos zijn waar dickie in kan verdwalen 🙂

    • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

     2 januari 2014 at 20:53

     Als hij avontuur wil dan is een team uit de Amazone coachen wel een leuke uitdaging voor hem. Vrees alleen dat hij niet in mango’s betaald wil worden en dat er geen bitterballen voor hem zijn.

  • woonwagenpower

   3 januari 2014 at 07:10

   Dat heb je mooi verwoord.

 13. Jay

  3 januari 2014 at 11:59

  Advocaat wil gewoon zo hoog mogelijk eindigen met AZ en zal daarom niet gaan experimenteren met de jeugd, maar de in zijn ogen beste spelers opstellen. Het is een resultaat trainer, geen opbouw trainer, dat wisten we van te voren. Daarom moet AZ na dit seizoen ook afscheid van hem nemen en op zoek gaan naar trainer die voor langere tijd bij AZ wil blijven om daar te bouwen aan een nieuw team.

  • Gerrit Vooijs

   3 januari 2014 at 12:56

   Volgend seizoen zal er sowieso een ander team staan.
   Gudmundsson en Martens zijn er zeker niet meer bij, Beerens misschien ook niet.
   Deze 3 spelers bepalen de aanvalspatronen van AZ. Dus alleen daardoor al zal er iets meer/anders gevraagd gaan worden van Ortiz en Gudelj. Nu zoeken de aanvallers het maar lekker zelf uit en daar zijn het ook de type spelers naar.

   • oma

    3 januari 2014 at 22:44

    en misschien is dat wel de grote fout bij az ?
    dat de voorhoede het zelf maar uitzoekt.
    met andere andere onnodig bal verlies van beerens en gudmundsson

    • Gerrit Vooijs

     4 januari 2014 at 14:10

     Klopt oma, het is tot dit moment aanvallend geen team. Gudmundsson en Beerens gaan hun eigen weg en Johannsson probeert op hun grillen in te spelen.
     Maar daar staat hij alleen in want Martens, Ortiz en Gudelj schuiven maximaal in tot de 16m maar liefst daar buiten.

     Het balverlies van Gudmundsson en Beerens is daardoor vaak onvermijdelijk omdat beide voor nog maar een actie gaan omdat zij Aron niet kunnen bereiken.

     Hopelijk gaat daar verbetering in komen in 2014.

 14. brandon

  3 januari 2014 at 17:04

  Aankopen of niet als hij maar wel een andere keeper opstelt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *