AZ denkt bij vertrek van Martens aan terugkeer van De Zeeuw

By
Updated: december 31, 2013

Demy de Zeeuw zit op een dood spoor bij Anderlecht, maar er gloort hoop voor de middenvelder. Het Belgische Voetbalkrant schrijft dat AZ zijn terugkeer in Alkmaar wel ziet zitten. De Zeeuw stond van 2005 tot 2009 onder contract bij AZ en bekroonde zijn tijd in het AFAS Stadion in zijn laatste seizoen met de landstitel.

Daarna vertrok De Zeeuw naar Ajax, met wie hij in zijn tweede seizoen eveneens kampioen werd. Hij mocht echter vertrekken van Frank de Boer en koos voor Spartak Moskou. Het verblijf van de Apeldoornse middenvelder in Rusland werd geen succes en dus opteerde hij voor een verhuurperiode bij Anderlecht. Inmiddels leeft hij daar in onmin met trainer John van den Brom.

De Zeeuw wond zich enkele keren op over het gebrek aan speeltijd en de keuzes van zijn trainer, hetgeen niet in goede aarde viel bij Van den Brom. Het contract van de middenvelder in Moskou loopt over zes maanden ten einde: AZ zou hem in de winter kunnen halen tegen een afkoopsom, of transfervrij in de zomer. De nu dertigjarige De Zeeuw kwam eerder tot 119 wedstrijden en 15 doelpunten voor AZ.

Hij zou Maarten Martens kunnen opvolgen in het team van Dick Advocaat. De 29-jarige Belg is over enkele maanden transfervrij en wil na acht seizoenen bij AZ graag elders aan de slag. PAOK Saloniki heeft interesse, bevestigde Martens’ vader maandag nog. “Maar we moeten niet overhaast te werk gaan. Als hij in Nederland nog zes maanden op hoog niveau speelt, zullen er misschien nog mooiere teams dan PAOK langskomen.”

Bron: voetbalzone.nl

18 Comments

 1. Mike

  31 december 2013 at 12:06

  Zou toch raar zijn als hij terug word gehaald. In mijn ogen is hij een verdedigende middenvelder dus geen echte vervanger voor Martens.

  Maarja het is wel een ervaren speler en die hebben wij wel nodig als Martens weg gaat.

 2. remco

  31 december 2013 at 12:11

  kan je ook maduro halen??

  doe de zeeuw maar niet is al jaren niet meer de zelfde de zeeuw van az en ajax

  • Mike

   31 december 2013 at 12:16

   Maduro wel ??? Ik heb 10x liever de Zeeuw dan Maduro (maar dat is mijn mening)

 3. Jeroen

  31 december 2013 at 13:08

  NEEHEE geen De Zeeuw terug naar AZ. We weten allemaal nog hoe hij naar Ajax is vertrokken en zijn relatie met een deel van onze fans. Zorg liever voor vleugelspitsen en een echte afmaker.

 4. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  31 december 2013 at 13:09

  Je zal maar bij AZ in een jeugdelftal spelen. Ik zou een aanbod om over te stappen naar één van de andere Eredivisie clubs goed overwegen. Er is iets grondigs mis met de jeugdopleiding als er telkens weer spelers van buiten worden gehaald, en zeker als het sterren uit het verleden zijn die langzaam uitdoven op jouw favoriete positie. Kansloos dit. AZ koopclub.

  • woonwagenpower

   31 december 2013 at 15:25

   Zo zie ik dat ook.
   Spelers in de herfst of winter van hun loopbaan halen is de jeugd niet motiveren.
   Als ze zo doorgaan, gaat ieder talent straks liever in de jeugd bij Volendam voetballen ipv bij AZ.
   Dan hebben ze meer kans om door te breken.
   Ik begrijp dat ervaring belangrijk kan zijn, maar op deze manier krijgt de jeugd nooit ervaring.
   Als De Zeeuw niet presteert, wordt dat terecht zeer kwalijk genomen, als een jeugd speler, minder presteert is dat beter te accepteren.
   De Zeeuw kunnen ze ook niets meer aan verdienen.
   AZ er toch niet voor Jan met een korte achternaam een jeugd opleiding?
   Maak gebruik van jonge talenten.
   Maher heeft ons ook veel goeds en geld opgebracht.
   Had ook geen ervaring.

 5. kaazie1987

  31 december 2013 at 15:16

  az gaat never nooit niet de zeeuw halen. ten eerste speelt hij op een totaal andere positie dan martens, ten 2e kunnen ze dat niet maken tegenover de supporters. en ten 3e als je dat doe kan je de jeugdopleiding wel opdoeken. jongens als van overeem haye en de 2 grootste talenten van de jeugd thomas ouwejan dabney dos santos zijn ook middenvellders. nee hoor als opvolger van martens gaat az een speler halen waarvan ze bij voorbaat al weten dat hij over 2 jaar weer weg is. zodat ouwejan of dos santos die positie gaat overnemen, anders is az heel dom bezig. ik weet vrijwel zeker dat az een topspeler gaat halen voor die positie en absoluut niet de zeeuw

 6. Gerrit Vooijs

  31 december 2013 at 15:28

  Ervaring is drijfveer. De jeugd moet doorstromen maar dat moet geleidelijk. De Zeeuw zou dat kunnen zijn want hij kost geen drol, is op leeftijd en is dus een soort van tussenpaus totdat de jeugd er klaar voor is.
  Dat kan als de jeugd middels steeds grotere invalbeurten in dit en volgend seizoen worden klaar gestoomd.

  Haalt AZ een jongere speler dan komt de jeugd dus niet aan bod. Het is dus niet zo’n slechte zet als het misschien lijkt…….

  Moet de wissel Martens wel met gesloten beurs / kleine winst plaats vinden natuurlijk.

  • oma

   1 januari 2014 at 09:44

   het is een heel slecht idee de Zeeuw is een verdedigende midden velder martens een tien een totaal andere plaats.
   geef dan Henderiks of overtoom of berghuis een kans.
   maar de Zeeuw halen is geld weggooien,deze jongen wil nog een beetje salaris ook.
   nog een beter signaal voor de jeugd ook,dat ze die plek uit eigen selectie opvullen

 7. AZformallyknownasAZ

  31 december 2013 at 16:27

  Ja Gerrit er zit wat in jou redenatie. Maar de jeugdspelers moeten wel echt kansen krijgen en dat gebeurt mijns inziens veel te weinig. Als je vind dat je zelf over een goede jeugdopleiding beschikt moet er wel wat van laten zien en jeugdspelers kansen geven. En dan niet eenmalig maar regelmatig. Anders krijgt je een beetje het Dagobert Duck effect. Die bleef ook met zijn reet op een berg geld zitten, maar die deed er niks mee.

 8. i.pjotr3

  31 december 2013 at 16:46

  De visie van AZ is de jeugd, eigen kweek of extern, die de Zeeuw gaat er dus echt niet komen…..middenvelders genoeg.
  Ortiz en Gudelj vervullen nu de rol die de Zeeuw ooit heeft laten zien, maar dat doet huilebalk Demy al jaren niet meer, niet in rusland en ook overtuigd hij niet in Belgie.

 9. Evert

  31 december 2013 at 18:47

  Thu……. Jullie snappen het echt niet hè!!!!!! Altijd maar klagen over Ajax maar verder niet kijken over hoe het echt werkt!!!!????

 10. hAnZ

  31 december 2013 at 18:50

  Whahahahaha….Demy terug….mooie roddel hoor…

  Alvast een goed 2014

 11. Evert

  31 december 2013 at 18:59

  Ik zou het fantastisch vinden als hij zou terugkeren, hem lekker nog een paar jaar laten balen en in het kielzog van zijn afbouw jong talent laten groeien. Zo zou de hele as moeten zijn met ervaren voetballers die jong talent beter kunnen maken. Na hun carrière opnemen in de technische staf. Zo krijg je een bolwerk van voetbalervaring en daar wordt de club ook groter van!!! Deze cyclus moet je hanteren voor de club en brengt het balans op sportief gebied en uiteindelijk ook op financieel gebied. Resumé, van mij mag ie graag komen!!!!

 12. Keps

  1 januari 2014 at 15:46

  Pfff wat een doemdenkers hier, alsof alleen de jeugd een kans geven voor resultaten gaat zorgen. Zie PSV die gaan ook vaak op hun bek door onervarenheid. De jeugd een kans geven moet geleidelijk, dus met ervaren spelers ertussen. De Zeeuw is er zo eentje, hij heeft veel meegemaakt, waaronder een triest fluitend AZ stadion ( lag toch echt aan het AZ publiek, als je ziet wat deze man met AZ heeft bereikt).

  Daarnaast walg ik ook van de ontstane kritiek op Dick, nu met een aantal mindere resultaten beginnen de meeste te piepen, maar toen we op nr. 1 stonden hoorde je ze niet. Dick heeft ons wel weer de oude Ortiz terug gegeven, mind me!

  Maar ja, de beste stuurlui staan wal hè .

  • oma

   2 januari 2014 at 09:50

   ortiz heeft nooit een echte kans gehad onder Verbeek.
   dat heeft dik inderdaad goed gezien,maar de oude ortiz ha ha.
   ik zeg eerder ortiz hebben we gezien,en terecht dat hij er in staat.

 13. Keps

  2 januari 2014 at 10:54

  @ Oma,

  je hebt gelijk dat oude misstat een beetje in mijn reactie, maar je begrijpt gelukkig wel dat ik gewoon de held Ortiz bedoel 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *