AZ verliest knotsgekke wedstrijd in Almelo: 3-2

By
Updated: augustus 1, 2009
AZ verliest knotsgekke wedstrijd in Almelo: 3-2

AZ heeft punten laten liggen in Almelo. Regerend kampioen kwam op 3-0 achterstand maar wist nog tot 3-2 terug te komen. In de slotfase had AZ een 100% strafschop moeten krijgen, maar deze werd niet gegeven door de arbiter. AZ kwam zelfs met 9 man te staan doordat Pelle en Swerts allebei met rood van het veld werden gestuurd.

De eerste 5 minuten was AZ net zo scherp aan het spelen als tegen Heerenveen. El Hamdaoui had een uitgelezen kans, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Geheel tegen de verhouding in kwam Heracles op voorsprong door een mooi doelpunt van Everton (8ste minuut).

Dat was eigenlijk het keerpunt in de wedstrijd en AZ kwam niet meer aan voetballen toe. In de tweede helft resulteerde dit snel in de 2-0 voor Heracles Almelo door een doelpunt van Overtoom. In de 61ste minuut maakte Jaliens een stomme overtreding op de rand van het strafschop en vanuit deze positie werd fantastisch gescoord door Fledderus. Een afstraffing hing in de lucht.

Toch kwam AZ nog terug door een doelpunt van Pelle. Hij werd in eerste instantie in scoringspositie gebracht door Lens, maar Pelle maaide over de bal. Gelukkig herstelde hij zich en bracht hij het verschil terug naar twee doelpunten. 1 minuut later bracht El Hamdaoui de spanning weer compleet terug in de wedstrijd door een mooi doelpunt.

Het leek erop dat AZ weer terug in de wedstrijd kwam. Wernbloom had een prachtige mogelijkheid om de score terug te brengen, maar hij werd onderuit gehaald in het strafschopgebied. 100% penalty volgens de meenste mensen, maar de arbiter wilde er niets van weten. De irritatie liep hoog op en daarom werden er domme overtredingen gemaakt. Zowel Swerts als Pelle werden met rood van het veld gestuurd.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *